Важко знайти людину, яка хоча б раз не куштувала сирники. Ніжні, смачні, солодкі — для багатьох з нас сирники асоціюються з приємними спогадами дитинства.
Звичайно ж, ви знаєте, що кисломолочний сир корисний для здоров'я та фігури. У той же час, у сиру як у продукту харчування є свої особливості — про них ми й розповімо у цій статті.
З дитинства ми добре пам'ятаємо манну кашу на молоці. Для когось це була улюблена страва, а хтось при згадці про манну кашу і сьогодні невдоволено скривиться.
У цій статті ми розповімо про те, на що і як впливає вітамін А та які продукти слід вживати, щоб забезпечити необхідну кількість вітаміну А в організмі.
М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й дуже корисно. Один з найвідоміших і простих рецептів приготування кролятини — це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів.
Пробіотики — це корисні для мікрофлори кишечника бактерії, які добре впливають на стан людського організму. Джерела пробіотиків — це кефір, сири, йогурт, а також спеціальні харчові добавки і лікарські препарати.
Для багатьох ряжанка — смачний та звичний кисломолочний продукт, який до того ж корисний для здоров'я. Однак, на додачу, з ряжанки можна багато чого приготувати.
Існує багато варіантів смачного та здорового сніданку: вівсяна каша, йогурт, мюслі, яєчня і багато інших. Сюди ж можна віднести і рисову кашу на молоці. У цій статті розповімо, в чому користь рисової каші для здоров'я, розберемо кілька рецептів приготування рисової каші з молоком, а також рисового пудингу.
Йогурт — це унікальний кисломолочний продукт, який покращує травлення та допомагає схуднути, корисний для суглобів та покращує стан судин, покращує імунну систему та містить безліч корисних мікроелементів. Крім того, йогурт можна і потрібно використовувати в кулінарії. У цій статті ми розповімо, як приготувати солодкі десерти з йогуртом.
Кефір та ряжанка, сир і сметана, геролакт і айран, йогурт і закваска — напевно, ви не раз звертали увагу на те, скільки різновидів кисломолочних продуктів представлено на полицях супермаркетів.
За даними Міжнародної федерації виробників молока, в світі існує близько п'яти сотень видів та комбінацій сирів. Існують класифікації, які налічують понад тисячу. Про те, які бувають сири, і які бувають класифікації сирів, ми розповімо в цій статті.
Українські господині з давніх часів використовували сметану для приготування страв. Важко уявити українську кухню без борщу зі сметаною, як і без млинців та вареників зі сметаною.