Menu
Джерело: pexels.com

Як зробити шкіру сяючою та гладенькою: 10 простих рецептів з молоком

Зараз, коли ваша шкіра особливо потребує догляду та дбайливого ставлення, пропонуємо скористатися простими і перевіреними рецептами краси.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Всі знають, що ім'я Клеопатра — синонім жіночності та краси. Не всі знають, що секретним інгредієнтом єгипетської цариці, який допомагав їй зберігати красу і виглядати краще своїх сучасниць, було звичайне молоко. Зараз, коли ваша шкіра особливо потребує догляду та дбайливого ставлення, пропонуємо скористатися простими і перевіреними рецептами краси.

Всі ми знаємо, що в молоці міститься кальцій, вітамін D, вітаміни групи В, альфа-гідроксикислоти та інші мікроелементи, які корисні для здоров'я кісток, травлення і загального стану організму. Крім того, молоко можна використовувати як косметичний засіб — для догляду за шкірою обличчя, і не тільки.

Склад молока — інгредієнти для вашої краси

Для початку розберемося, які вітаміни та мікроелементи, що містяться в молоці, будуть корисні вашій шкірі.

  • Вітамін А: корисний для сухої та чутливої ​​шкіри; необхідний для вироблення нових клітин.
  • Вітамін D: важливий елемент для молодої сяючої шкіри; стимулює вироблення колагену; уповільнює старіння; захищає шкіру від вільних радикалів, які призводять до передчасного старіння; допомагає освітлити потемніння на шкірі; бореться з вугрями; покращує еластичність шкіри.
  • Вітамін В6: необхідний для утворення нових клітин шкіри; впливає на зволоженість і здоров'я шкіри.
  • Біотин (його ще називають вітаміном краси): бореться з сухістю і лущенням шкіри; корисний для старіючїта пошкодженої шкіри.
  • Білок: необхідний для росту та відновлення тканин.
  • Вітамін В12: позитивно впливає на нерівну шорстку шкіру; сприяє відбілюванню шкіри; корисний для відновлення здорового тону шкіри та загоєння рубців від вугрів.
  • Молочна кислота: зволожує та живить суху шкіру; бореться з вільними радикалами, які призводять до старіння.
  • Калій: зволожує шкіру; необхідний для сухої шкіри, схильної до подразнення.
  • Кальцій: впливає на верхній шар шкіри; стимулює вироблення колагену; покращує еластичність шкіри; захищає шкіру від вільних радикалів, які призводять до передчасного старіння.
  • Магній: необхідний для того, щоб шкіра була молодою і здоровою; уповільнює процес старіння.
  • Селен: бореться з вільними радикалами, які призводять до передчасного старіння; знижує шкідливий вплив сонячних променів; підтримує пружність та еластичність шкіри; допомагає зберегти молодість.
  • Рецепти з молоком для шкіри

Чим саме молоко буде корисно вашій шкірі

1. Молоко покращує колір обличчя

Рецепт дуже простий: нанесіть молоко на шкіру обличчя та шиї, залиште на 10 хвилин, змийте теплою водою. Навіть цього часу достатньо, щоб шкіра стала м'якішою тасвітлішою. Якщо хочете, приготуйте маску для обличчя: 2 столові ложки молока, 1 столова ложка меду, 1 столова ложка лимонного соку. Нанесіть маску на очищену шкіру та залиште на 10 хвилин, щоб вона підсохла, потім змийте. Ця маска не тільки зробить шкіру м'якішою, але й трохи освітлить її.

2. Молоко прекрасно очищає шкіру

Все, що потрібно для цього зробити — вмочити ватний диск в молоко і протерти шкіру, через 5 хвилин вмитися водою. Якщо повторювати процедуру кожен день, шкіра стане чистою, сяючоюта м'якою на дотик. Якщо хочете, зробіть фруктово-молочний тонік для обличчя: візьміть 2 скибочки папайї, молоко і збийте в блендері. Суміш потрібно наносити на очищену шкіру обличчя і шиї, змивати холодною водою.

3. Молоко звужує пори

Сметана, кисле молоко тапростокваша прекрасно звужують пори. Нанесіть сметану на очищену шкіру обличчя та шиї, залиште на 15 хвилин, змийте водою.

4. Молоко робить шкіру красивою та сяючою

А саме — поєднання молока та меду. Змішайте 2 столові ложки порошкового молока, 1 столову ложку меду та 2 столових ложки теплої води. Нанесіть на шкіру обличчя та шиї, залиштепідсохнути, змийте теплою водою. Крім того, щоб покращити стан шкіри, бажано регулярно споживати молоко, так як в ньому міститься багато вітамінів та мікроелементів.

5. Молоко корисне для подразненої шкіри

Молоко допомагає усунути почервоніння, алергічні реакції та невеликі ранки. Нанесіть молоко, сметану або кисле молоко на шкіру, залиште підсохнути, потім змийте.

Рецепти з молоком для шкіри

6. Молоко допомагає позбавитися нерівностей шкіри

Для цього пропонуємо вам рецепт простого і, в той же час, дієвого скрабу: змішайте чашку молока з 3 столовими ложками вівсяних пластівців. Нанесіть на обличчя і, якщо необхідно, тіло. Зачекайте, доки скраб не підсохне, змийте теплою водою. Якщо робити процедуру регулярно, шкіра буде м'якою табез нерівностей.

7. Молоко очищає шкіру від відмерлих клітин

Молочний скраб допоможе видалити омертвілі клітини і, таким чином, зробить шкіру молодою та пружною. Для цього використовуйте попередній рецепт (з молоком та вівсяними пластівцями). Розм'якшіть шкіру в теплій воді (полежіть у ванній хвилин 20), після чого використовуйте скраб.

8. Молоко розгладжує зморшки

Для цього потрібно приготувати маску: подрібніть половинку бананової м'якоті та додайте кілька чайних ложок молока. Нанесіть маску на чисту вологу шкіру, залиште на 15 хвилин, потім змийте водою.

9. Кисле молоко допомагає при невеликих сонячних опіках

Якщо ви підгоріли на сонці, нанесіть на постраждалі ділянки шкіри невелику кількість кислого молока, і дайте йому підсохнути.

10. Молоко прекрасно зволожує шкіру

Для того, щоб шкіра була добре зволоженою протягом дня, зробіть таку процедуру: візьміть мочалку або  серветку з тканини, вмочіть її в сире молоко і дайте підсохнути від 5 до 15 хвилин. Серветкою акуратно протріть обличчя протягом 3-5 хвилин. Це допоможе відновити природну зволоженість шкіри, покращить її еластичність та зробить рівнішою.

Рецепти з молоком для шкіри

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття