Menu
Джерело: pexels.com

У чому користь чаю з молоком — думка вчених

Чай — один з найпопулярніших у світі напоїв. У ньому міститься багато антиоксидантів, вітамінів та різних корисних для здоров'я елементів. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Чай — один з найпопулярніших у світі напоїв. У ньому міститься багато антиоксидантів, вітамінів та різних корисних для здоров'я елементів. Вчені підтвердили, що споживання чаю позитивно впливає на імунну систему, роботу серця та навіть на здоров'я зубів — в цілому, користь чаю не викликає сумнівів.

У різних країнах чай п'ють по-різному. Англійці традиційно віддають перевагу чаю з молоком або вершками, монголи додають в чай ​​молоко або масло, а китайці не додають в чай ​​нічого (навіть мед і цукор під забороною). Як краще для здоров'я — постараємося розібратися в цій статті.

Користь чаю з молоком

Чим корисний чай з молоком

Отже, в чому переваги чаю з молоком?

  • Перш за все, молоко саме по собі містить масу корисних речовин, які необхідні для організму: кальцій, калій, фосфор, вітаміни.
  • Також, молоко нейтралізує кофеїн, тому чай з молоком більш сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, ніж звичайний чай.
  • Чай з молоком (без цукру) рекомендується при схудненні, так як притуплює відчуття голоду.
  • Крім того, багатьом людям просто подобається смак чаю з молоком. Наприклад, в мережі Starbucks продається популярний напій Green Tea Latte, який готується з додаванням зеленого чаю та спіненого молока.

Тепер, коли ми з'ясували, чим корисний чай з молоком, розберемося в тому, чим шкідливий чай з молоком для здоров'я.

Користь чаю з молоком

Шкода чаю з молоком — правда чи міф?

На сьогодні не існує незаперечних доказів того, що додавання чаю в молоко може бути шкідливим або нейтралізувати позитивний вплив чаю. Існує ймовірність того, що казеїни молока всього лиш уповільнюють засвоєння катехінів, а не нейтралізують їх повністю.

Два дослідження, проведені в 1998 і 2001 роках, не виявили жодних доказів того, що молоко нейтралізує дію катехінів. Крім того, в чаї містяться більше 200 біоактивних сполук, і немає доказів того, що молоко впливає на всі з них.

Чай з молоком — пити чи не пити

Коли заходить мова про здоров'я та наукові дослідження, неможливо врахувати все. Тим більше, немає однозначних доказів того, що додавання молока впливає на корисні властивості чаю. Тому рішення пити чай з молоком або чай без молока — за вами. Однозначної відповіді на питання, як краще, поки що немає.

Як приготувати чай з молоком — рецепти

  • Традиційний рецепт: заваріть чай звичайним способом і додайте молоко в співвідношенні 1:1. При бажанні можна поставити чай з молоком на 5 хвилин на слабкий вогонь.
  • Зелений чай з молоком: на півтора літра гарячого нежирного молока потрібно взяти дві чайні ложки зеленого чаю, настояти 10 хвилин та процідити.

До речі, у Великій Британії, в якій дуже люблять пити чай і чай з молоком в тому числі, постійно ведуться суперечки, як правильно змішувати чай з молоком — спочатку молоко потім чай чи спочатку чай потім молоко? Як з'ясувалося, правильніше буде спочатку наливати в чашку молоко, і потім гарячий чай, не навпаки. Справа в тому, що якщо налити в чашку гарячий чай і зверху молоко, то молоко в такому випадку нагріється нерівномірно, що не кращим чином позначиться на смакових якостях напою (плюс може утворитися молочна плівка).

Користь чаю з молоком

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття