Menu
Джерело: stocksnap.io

4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого

М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й дуже корисно. Один з найвідоміших і простих рецептів приготування кролятини —  це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й дуже корисно. Один з найвідоміших і простих рецептів приготування кролятини —  це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів. У цій статті ми зробили підбірку рецептів приготування кролика в сметані — від самого простого до несподіваного та оригінального.

Факти про м'ясо кроля — що ми їмо

  • М'ясо кроля — однин з найкорисніших і найсмачніших видів білого м'яса.
  • У ньому міститься велика кількість білка, який легко засвоюється (в 100 г — 21 г білка).
  • У порівнянні з іншими видами м'яса, в м'ясі кроля найменше жирів (в 100 г — 8 г жиру).
  • Аналогічно по калорійності: м'ясо кроля містить дуже мало калорій, тобто його сміливо можна їсти, якщо ви стежите за фігурою (56 кКал на 100 г продукту).
  • У кролятині дуже мало холестерину, тобто вона не шкідлива для серця і судин.
  • У порівнянні з іншими видами м'яса, в ньому менше натрію.
  • У той же час, багато фосфору і кальцію, які необхідні для здоров'я кісток.
  • У кролятині мало кісток і багато м'яса.
  • М'ясо кроля не має сильного запаху, і трохи схоже на куряче.

Тушкована кролятина  в сметанному соусі — рецепт

  • М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
  • 0,8 л сметани
  • 1 чашка води (при необхідності більше)
  • Вершкове або рослинне масло для смаження
  • Порізана кільцями та підсмажена цибуля
  • Часникова приправа
  • Сіль та перець за смаком

У каструлі залийте м'ясо водою та варіть, поки м'ясо не буде готове. Злийте воду. Нагрійте сковороду, додайте олію і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Додайте на сковороду підсмажену цибулю і часникову приправу. У сметану додайте чашку води і вилийте на сковороду, викладіть м'ясо і протушкуйте. В кінці додайте сіль та перець за смаком. М'ясо кроля в сметанному соусі готове!

smetana k blinam

Тушкована кролятина  зі сметаною та грибами — рецепт

  • М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
  • 300 г сметани
  • 500 г грибів
  • 1 велика цибуля
  • Свіжий кріп
  • Чорний перець та сіль за смаком
  • Масло для смаження

На сковороді з маслом підсмажте м'ясо. Викладіть підсмажене м'ясо в каструлю, посоліть і поперчіть. Цибулю наріжте кільцями і підсмажте в тому ж маслі, в якому смажилось м'ясо. Поки смажиться цибуля, очистіть і наріжте гриби, додайте гриби на сковороду і протушкуйте. Додайте в соус сметану, посоліть і поперчіть, додайте нарізаний кріп. У каструлю, в яку ви раніше виклали м'ясо, вилийте соус, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте ще 30-45 хвилин.

Страва готова! Її можна подавати з гарніром, наприклад з картоплею або салатом.

Рецепт кроля в сметані

Кролятина  з цибулею і часником — рецепт

  • М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
  • 500 мл води
  • 1 чашка оцту
  • 3 цибулини, очищених та порізаних кільцями
  • Сіль та перець за смаком
  • Щіпка сухого полину
  • 4 зубчики часнику
  • 1 столова ложка масла
  • 1 чашка сметани

Помістіть м'ясо в каструлю, залийте водою, додайте оцет, цибулю, часник, сіль і перець, полин. Залиште на 24 години або на ніч.

Нагрійте сковороду, розтопіть масло і підсмажте м'ясо на середньому вогні. Зменшіть вогонь і додайте в сковороду трохи маринаду — так, щоб рідина повністю покрила дно. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин. М'ясо викладіть у велику тарілку або каструлю. На сковороду додайте сметану і протушкуйте соус так, щоб він вийшов однорідної консистенції. Коли соус готовий, вилийте його на м'ясо. Страву можна подавати на стіл!

Рецепт кроля в сметані

Кролятина з білим вином, гірчицею та сметаною — рецепт

  • Кролятина (1 тушка, промита і подрібнена)
  • Сіль
  • 4 столові ложки олії
  • 2 великих цибулини-шалот, нарізаних кільцями
  • Півчашки білого вина
  • Півчашки води
  • Півчашки гірчиці
  • 1 чайна ложка сухого тім'яну
  • Півчашки жирної сметани або вершків
  • Подрібнена петрушка

Посоліть м'ясо і відставте на півгодини, максимум годину. Візьміть велику сковороду з кришкою, або сотейник, поставте на вогонь, розтопіть масло і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Смажити краще на середньому вогні. Постарайтеся, щоб під час смаження шматочки м'яса не стикалися. Підрум'янене з обох сторін м'ясо викладіть в окрему тарілку.

На сковороді, в тому ж маслі, підсмажте цибулю. Вилийте на сковороду вино і збільште вогонь. Дерев'яною ложкою або лопаткою добре розмішайте рідину. Додайте гірчицю, тімян, воду і доведіть до кипіння. Додайте сіль за смаком.

На сковороду викладіть шматочки м'яса і тушкуйте під кришкою протягом 45 хвилин. Показник готовності —м'ясо легко відділяється від кісток. Коли м'ясо буде готове, викладіть його на тарілку.

Збільште вогонь і готуйте соус, поки не випарується половина рідини. Зменшіть вогонь, додайте сметану і петрушку, перемішайте та протушкуйте. Викладіть м'ясо на сковороду та знову перемішайте.

Страва готова! Подавати краще з хлібом та білим вином, наприклад Шардоне, Бордо або Кот Дю Рон.

Рецепт кроля в сметані

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття