Menu
Джерело: pexels.com

10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

Кисломолочний сир — продукт для тих, хто дотримується здорового харчування, стежить за фігурою та й просто любить смачно поїсти. У цій статті ми зібрали 10 основних причин, чому варто додати в раціон сир вже сьогодні.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кисломолочний сир — продукт для тих, хто дотримується здорового харчування, стежить за фігурою та й просто любить смачно поїсти. У цій статті ми зібрали 10 основних причин, чому варто додати в раціон сир вже сьогодні.

1. Кисломолочний сир — джерело вітамінів та корисних мікроелементів

У кисломолочному сирі міститься значна кількість фосфору і кальцію (що необхідно для здоров'я кісток), селену (здоров'я щитовидної залози), вітаміну В12 (для здорової нервової системи), рибофлавіну або вітаміну В2 (метаболізм), вітаміну А (зір та стан шкіри), калію (елемент, необхідний для роботи серця, нирок, мозку і м'язових тканин), а також заліза, магнію і деяких інших вітамінів та мікроелементів.

Читайте також: Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, і де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

2. Кисломолочний сир — це продукт без добавок

У нашій країні кисломолочний сир — це звичний продукт, який готували в домашніх умовах наші бабусі. Для виробництва сиру не потрібні ніякі консерванти і синтетичні добавки.

Читайте також: 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні

Чому потрібно їсти кисломолочний сир

3. Кисломолочний сир — незамінний продукт для тих, кто стежить за фігурою

У сирі міститься велика кількість корисного білка і мало калорій (84 калорії в сирі жирністю 0%). Було проведено дослідження, яке тривало рік: протягом цього року група людей вживали високобілкові продукти, такі як сир, і скоротили кількість шкідливих висококалорійних продуктів у раціоні. Результати дослідження показали, що люди, які дотримувалися такої дієти, змогли схуднути. Крім того, відомо, що високобілкові продукти (зокрема, з вмістом кальцію) допомагають довше відчувати ситість, а отже — менше їсти.

4. Кисломолочний сир рекомендований тим, хто хоче наростити м'язову масу

Кисломолочний сир та інші продукти з високим вмістом білка (наприклад, білкова Закваска PRO«Яготинська») допомагають наростити м'язову масу. Тому багато спортсменів їдять кисломолочний сир перед сном.

Читайте також: Чим корисний сир і коли краще його їсти

5. Кисломолочний сир — ідеальна вечеря для тих, хто боїться набрати вагу

Якщо вечеряти кисломолочним сиром, то ви довше будете зберігати ситість, і менше з'їсте зранку. Крім того, сир (за рахунок вмісту білка казеїну) прискорює метаболізм і збільшує витрати енергії в стані спокою. Ще один бонус: в кисломолочному сирі міститься амінокислота триптофан, яка знижує тривожність і покращує сон.

Читайте також: Три кілограми за три дні — зіркова експрес-дієта на сирі та грейпфрутах

6. Кисломолочний сир для тих, хто любить солодощі

Навіть якщо вам не потрібно стежити за фігурою і ви любите поласувати смачненьким, кисломолочний сир — продукт для вас. З ним можна готувати фруктові коктейлі, смузі, муси та багато іншого. Наприклад, для сніданку можна зробити молочно-кавовий смузі з сиром, або додати кисломолочний сир в будь-який фруктовий смузі (він там буде доречний), або ж навіть зробити сирне морозиво. Варіантів безліч — на що вистачить фантазії.

Читайте також: 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя

Чому потрібно їсти кисломолочний сир

7. Сирні десерти нашвидкоруч

Якщо часу зовсім мало або немає можливості готувати, а хочеться поласувати чимось смачненьким, то чудово підійдуть солодкі сирки. Сьогодні на полицях магазинів можна знайти смачні сиркові десерти з ваніллю, з курагою, з родзинками, з фруктовими добавками.

8. Кисломолочний сир широко використовується в кулінарії

З кисломолочним сиром можна готувати млинці (всім відомі налисники), сендвічі та бутерброди, фруктові та овочеві салати, випічку (наприклад, гарбузовий пиріг), заправки для салатів, діп-соуси, яєчню і омлети, лазанью, касероль, кіш та багато інших смачних страв.

Читайте також: 5 рецептів найсмачніших сирників, щоб здивувати всю родину

Чому потрібно їсти кисломолочний сир

9. Кисломолочний сир можна і потрібно давати дітям

Зовсім маленьким діткам давати кисломолочний сир можна з 6 місяців, і обов'язково «дитячих» торгових марок. Важливо, щоб дитячий сирок (як і інша дитяча продукція) виготовлявся на обладнанні закритого циклу — тобто такому, де втручання людини мінімальне.

Крім того, для маленьких діток випускаються сирні пасти з «рідних» для України фруктів і овочів: чорниці, малини, яблука, персика, моркви, гарбуза. Виняток становить банан — по-перше, цей фрукт не викликає алергії, а по-друге, відмінно підходить в якості першого прикорму для малюків. Бажано, щоб сирна паста для зовсім маленьких була виготовлена ​​на основі фруктози (для її засвоєння не потрібен інсулін), без сахарози.

Для діток від трьох років можна давати солодкий сирок «Дитячий», створений спеціально для цього віку. До складу продукту входить сир, вершки з коров'ячого молока, масло вершкове, сироватка молочна та цукор.

10. Приготувати кисломолочний сир можна навіть в домашніх умовах

Процес створення кисломолочного сиру досить простий і, при бажанні, його можна зробити навіть в домашніх умовах. Більш того, для виробництва сиру не потрібні ніякі консерванти і синтетичні добавки. У домашніх умовах сир можна зробити як з молока, так і з ряжанки.

Читайте також: Як приготувати кисломолочний сир в домашніх умовах

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття