Menu
Джерело: stocksnap.io

Три кілограми за три дні — зіркова експрес-дієта на сирі та грейпфрутах

У цій статті ми розповімо про те, яких правил треба дотримуватися під час дієти, кому ця дієта протипоказана та як з неї правильно виходити.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо через кілька днів планується важлива вечірка, а ви не влазите в улюблену сукню, то варіантів є два. Перший — змиритися та купити нову красиву сукню (до речі, не найгірший варіант). Другий — спробувати експрес-дієту з сиром та грейпфрутами, розраховану на 3 дні.

Як і кефірно-гречана та бананово-молочна дієта, про які ми вже писали, дієта на грейпфрутах та сирі відноситься до експрес-дієт та підходить не всім. У цій статті ми розповімо про те, яких правил треба дотримуватися під час дієти, кому ця дієта протипоказана та як з неї правильно виходити.

Про дієту

Дієта на грейпфрутах та сирі відома досить давно і вельми популярна в колах як зірок, так і звичайних людей, для яких важливо бути стрункими. На цій дієті можна їсти не тільки грейпфрути і сир, але й багато інших продуктів. Вважається, що дієта на грейпфрутах та сирі прискорює метаболізм і добре виводить з організму токсини.

Дієта на сирі та грейпфрутах

Середня кількість калорій під час дієти — не більше 1200 калорій в день (в той час, як добова норма дорослої людини становить 2000 калорій).

У 100 грамах грейпфрута міститься 42 калорії, в 100 грамах знежиреного сиру — 94 калорії.

На такій дієті за три дні можна скинути 3-4 кілограми. Однак, якщо вам потрібен довгостроковий ефект, краще підібрати більш збалансований раціон, розрахований на тривалий час.

Про сир та грейпфрути

Сир — це корисний продукт, в якому міститься кальцій, фосфор, селен, цинк, вітаміни групи В, та інші корисні вітаміни ймікроелементи. Особливість сиру — високий вміст корисного білка.

Кисломолочний сир відноситься до дієтичних продуктів: на відміну від інших видів сиру, в ньому міститься дуже мало калорій (в 100 грамах — приблизно 100 калорій, в залежності від жирності сиру).

Сир відомий тим, що прискорює метаболізм, добре насичує та зменшує ранкове відчуття голоду (якщо їсти його ввечері), збільшує витрати енергії в стані спокою та навіть покращує сон.

Про корисні властивості сиру читайте в статті Чим корисний сир та коли краще його їсти.

Грейпфрут — це цитрусовий фрукт (гібрид помело і апельсина), в якому містяться вітаміни А і С, кальцій та магній, а також корисні антиоксиданти. М'якоть грейпфрута має кислий присмак, а сам фрукт відноситься до дієтичних продуктів. Варто враховувати, що сік грейпфрута підвищує кислотність шлункового соку, тому він рекомендований людям зі зниженою кислотністю.

Існує багато варіацій дієти на грейпфрутах та сирі, ось дві з них.

Раціон під час дієти — варіант перший

  • На сніданок: чашка чорної кави, порція сиру (100 г), грейпфрут.
  • Ланч: порція сиру (100-150 г), скибочка цільнозернового хліба, грейпфрут.
  • На обід: порція сиру (100 г), салат з овочів, грейпфрут, морозиво або йогурт (1 чашка).
  • На вечерю: грейпфрут, сир (50 г).
  • Дієта на сирі та грейпфрутах

Раціон під час дієти — варіант другий

  • Половинка грейпфрута або 100 мл свіжовичавленого грейпфрутового соку без підсолоджувачів перед кожним прийомом їжі.
  • Сніданок: 2 варені яйця та 2 скибочки бекону.
  • Ланч: білковий продукт (на ваш вибір) та овочевий салат.
  • Обід: м'ясо або риба з овочами.
  • Вечеря: склянка знежиреного молока або томатного соку.

Під час дієти важливо отримувати достатню кількість рідини, тому пийте багато води. Щоб кілограми втрачалися швидше, рекомендується робити фізичні вправи хоча б по півгодини в день.

Вечеряти можна не пізніше 7 вечора.

Дієта на сирі та грейпфрутах

Обмеження — в яких випадках дієта протипоказана

  • Дієта протипоказана вагітним жінкам, годуючим матерям, а також жінкам під час менопаузи і в кінці менструального циклу.
  • Якщо ви приймаєте будь-які препарати (в тому числі протизаплідні), необхідно проконсультуватися з лікарем.
  • Якщо у вас є будь-які захворювання травної системи, також необхідно проконсультуватися з лікарем. При підвищеній кислотності дієта з грейпфрутами не рекомендується, так як грейпфрут підвищує кислотність.
  • Якщо протягом трьох днів вас чекають великі фізичні навантаження або емоційні стреси, на дієту краще не сідати.
  • Дотримуватися дієти рекомендується не більше, ніж 3 дні.
  • Якщо ви сумніваєтеся, чи можна вам сідати на дієту, обов'язково порадьтеся з лікарем!
  • Дієта протипоказана людям, у яких є алергія або індивідуальна непереносимість грейпфрутів або сиру.
  • Не варто сідати на дієту, якщо ви не любите грейпфрути та сир. Сьогодні існує безліч різних дієт і завжди можна вибрати таку дієту, яка вам більше сподобається (наприклад, дієту на гречці та кефірі або дієту на молоці та бананах).

День перед дієтою

В останній день перед дієтою слід відмовитися від занадто жирної, смаженої, солоної і копченої їжі. Протягом дня рекомендується пити багато води.

Після дієти

Виходити з дієти слід поступово. Протягом тижня-двох після виходу з дієти слід обмежувати кількість калорій і не їсти за кілька годин до сну. Від мучного та солодкого на цей час краще взагалі відмовитися, інакше скинуті кілограми легко повернуться.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття