Menu
Джерело: pexels.com

Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти

Пропонуємо вам 4 рецепти касеролі: з броколі та сосисками, зі шпинатом та сиром, з курячим м'ясом і рисом, а також з ананасами.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Слово «кассероль» має два основних значення. Перше — це каструля з кришкою, виготовлена з жароміцного матеріалу, призначена для духовки. Друге — це страва з м'яса, риби, овочів, сиру та інших інгредієнтів, яка запікається в духовці. Пропонуємо вам 4 рецепти касеролі: з броколі та сосисками, зі шпинатом та сиром, з курячим м'ясом і рисом, а також з ананасами.

Касероль — страва американської кухні з французьким корінням (її винайшов в 19 столітті канадець французького походження, який проживав на той час в Америці). Касероль можна готувати з чим завгодно — рецептів безліч.

Інгредієнти, які знадобляться вам для приготування касеролі доступні в будь-якому продуктовому магазині. Це м'ясні інгредієнти (курятина, яловичина, сосиски), овочі (броколі, шпинат, помідори), різні види сиру (для приготування касеролі часто використовують твердий сир в поєднанні з м'якими видами сирів), а також

Пропонуємо вам спробувати і самостійно приготувати касероль — це дуже просто і надзвичайно смачно.

Середній час приготування касеролі — 1 година.

Рецепт перший — касероль з броколі, сосисками і сиром

  • 200 грамів сосисок (які більше подобаються)
  • 300 грамів відвареної капусти броколі
  • 1,5 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
  • 1 чашка будь-якого м'якого сиру (наприклад, рікотта, кисломолочний сир, адигейський, тофу)
  • 8 збитих яйця
  • 2 середніх помідорини, нарізаних дрібними скибочками
  • Чверть чашки молока
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • Сіль за смаком

Сосиски очистіть від шкірки, наріжте кружечками та підсмажте на сковороді. Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (в ідеалі касероль) змастіть маслом. Візьміть дві глибокі тарілки. У першій тарілці перемішайте відварену броколі, підсмажені сосиски та півчашки тертого сиру чеддер. У другій тарілці перемішайте півчашки тертого сиру чеддер, чашку м'якого сиру, яйця, молоко, сіль та перець. Викладіть в касероль спочатку вміст першої тарілки, потім — другої. Посипте сиром чеддер та прикрасьте скибочками помідора. Накрийте кришкою або фольгою для запікання і поставте в духовку на 30 хвилин. Потім зніміть кришку і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Трошки охолодіть і подавайте на стіл. Смачного!

Що таке касероль та як її готувати

Рецепт другий — касероль зі шпинатом та двома видами сиру

  • 300 грамів замороженого шпинату (розморозити і дати стекти воді)
  • 1 середня цибулина, очищена і подрібнена
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 100 грамів вершкового масла, розтопленого
  • 6 збитих яєць
  • 2,5 чашки нежирного кисломолочного сиру
  • 2 столових ложки борошна
  • 4 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
  • Сіль та перець за смаком

Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. Цибулю і часник підсмажте на вершковому маслі (для цього візьміть приблизно чверть масла). Розморожений шпинат перемішайте з кисломолочним сиром, сиром чеддер, яйцями, борошном і розтопленим маслом. Потім додайте підсмажену цибулю і часник, добре все перемішайте, посоліть та поперчіть. Запікайте в духовці 1 годину. Смачного!

Що таке касероль та як її готувати

Рецепт третій — касероль з курячим м'ясом та рисом

  • 400 мл курячого бульйону
  • 1 чашка довгозернистого рису
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 середня цибулина, очищена і подрібнена
  • 2 чашки замороженої кукурудзи (розморозити і дати стекти воді)
  • 2 відварених та подрібнених курячих філе
  • 400 г помідорів, нарізаних скибочками
  • 1 чашка томатного соусу
  • 1 чашка тертого твердого сиру або декількох видів сиру
  • 1 столова ложка приправи чилі
  • Сметана та зелень за бажанням

Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. У каструлю висипте промитий рис, залийте курячим бульйоном і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки рис не буде готовий. На сковороді з рослинним маслом підсмажте цибулю і часник. Перемішайте кукурудзу, куряче м'ясо, помідори, томатний сік, половину сиру, чилі, відварений рис і підсмажену цибулю. Перекладіть суміш в касероль і посипте сиром, що залишився. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Перед тим як подавати на стіл, прикрасьте сметаною та зеленню. Смачного!

Що таке касероль та як її готувати

Рецепт четвертий — солодкий касероль з ананасами та сиром

  • 400 грамів маринованих ананасів
  • 1 чашка звичайного цукру
  • 3/4 чашки борошна
  • 2 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
  • 20-30 круглих солоних крекерів, подрібнених на сухарі
  • Півчашки розтопленого масла

Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. Викладіть у форму ананаси. В окремій тарілці перемішайте цукор, борошно та сир. Викладіть на ананаси, зверху посипте сухарями і полийте розтопленим маслом. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Смачного!

Що таке касероль та як її готувати

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття