
Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти
Пропонуємо вам 4 рецепти касеролі: з броколі та сосисками, зі шпинатом та сиром, з курячим м'ясом і рисом, а також з ананасами.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Слово «кассероль» має два основних значення. Перше — це каструля з кришкою, виготовлена з жароміцного матеріалу, призначена для духовки. Друге — це страва з м'яса, риби, овочів, сиру та інших інгредієнтів, яка запікається в духовці. Пропонуємо вам 4 рецепти касеролі: з броколі та сосисками, зі шпинатом та сиром, з курячим м'ясом і рисом, а також з ананасами.
Касероль — страва американської кухні з французьким корінням (її винайшов в 19 столітті канадець французького походження, який проживав на той час в Америці). Касероль можна готувати з чим завгодно — рецептів безліч.
Інгредієнти, які знадобляться вам для приготування касеролі доступні в будь-якому продуктовому магазині. Це м'ясні інгредієнти (курятина, яловичина, сосиски), овочі (броколі, шпинат, помідори), різні види сиру (для приготування касеролі часто використовують твердий сир в поєднанні з м'якими видами сирів), а також
Пропонуємо вам спробувати і самостійно приготувати касероль — це дуже просто і надзвичайно смачно.
Середній час приготування касеролі — 1 година.
Рецепт перший — касероль з броколі, сосисками і сиром
- 200 грамів сосисок (які більше подобаються)
- 300 грамів відвареної капусти броколі
- 1,5 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
- 1 чашка будь-якого м'якого сиру (наприклад, рікотта, кисломолочний сир, адигейський, тофу)
- 8 збитих яйця
- 2 середніх помідорини, нарізаних дрібними скибочками
- Чверть чашки молока
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
- Сіль за смаком
Сосиски очистіть від шкірки, наріжте кружечками та підсмажте на сковороді. Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (в ідеалі касероль) змастіть маслом. Візьміть дві глибокі тарілки. У першій тарілці перемішайте відварену броколі, підсмажені сосиски та півчашки тертого сиру чеддер. У другій тарілці перемішайте півчашки тертого сиру чеддер, чашку м'якого сиру, яйця, молоко, сіль та перець. Викладіть в касероль спочатку вміст першої тарілки, потім — другої. Посипте сиром чеддер та прикрасьте скибочками помідора. Накрийте кришкою або фольгою для запікання і поставте в духовку на 30 хвилин. Потім зніміть кришку і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Трошки охолодіть і подавайте на стіл. Смачного!
Рецепт другий — касероль зі шпинатом та двома видами сиру
- 300 грамів замороженого шпинату (розморозити і дати стекти воді)
- 1 середня цибулина, очищена і подрібнена
- 2 подрібнених зубчики часнику
- 100 грамів вершкового масла, розтопленого
- 6 збитих яєць
- 2,5 чашки нежирного кисломолочного сиру
- 2 столових ложки борошна
- 4 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
- Сіль та перець за смаком
Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. Цибулю і часник підсмажте на вершковому маслі (для цього візьміть приблизно чверть масла). Розморожений шпинат перемішайте з кисломолочним сиром, сиром чеддер, яйцями, борошном і розтопленим маслом. Потім додайте підсмажену цибулю і часник, добре все перемішайте, посоліть та поперчіть. Запікайте в духовці 1 годину. Смачного!
Рецепт третій — касероль з курячим м'ясом та рисом
- 400 мл курячого бульйону
- 1 чашка довгозернистого рису
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 середня цибулина, очищена і подрібнена
- 2 чашки замороженої кукурудзи (розморозити і дати стекти воді)
- 2 відварених та подрібнених курячих філе
- 400 г помідорів, нарізаних скибочками
- 1 чашка томатного соусу
- 1 чашка тертого твердого сиру або декількох видів сиру
- 1 столова ложка приправи чилі
- Сметана та зелень за бажанням
Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. У каструлю висипте промитий рис, залийте курячим бульйоном і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки рис не буде готовий. На сковороді з рослинним маслом підсмажте цибулю і часник. Перемішайте кукурудзу, куряче м'ясо, помідори, томатний сік, половину сиру, чилі, відварений рис і підсмажену цибулю. Перекладіть суміш в касероль і посипте сиром, що залишився. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Перед тим як подавати на стіл, прикрасьте сметаною та зеленню. Смачного!
Рецепт четвертий — солодкий касероль з ананасами та сиром
- 400 грамів маринованих ананасів
- 1 чашка звичайного цукру
- 3/4 чашки борошна
- 2 чашки тертого сиру чеддер, гауда, мааздам або ін.
- 20-30 круглих солоних крекерів, подрібнених на сухарі
- Півчашки розтопленого масла
Духовку виставте на 175 градусів, форму для запікання (або касероль) змастіть маслом. Викладіть у форму ананаси. В окремій тарілці перемішайте цукор, борошно та сир. Викладіть на ананаси, зверху посипте сухарями і полийте розтопленим маслом. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, не накриваючи кришкою. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття