
Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси
Сирні соуси готують з кисломолочним сиром, з сиром проволоне, з чеддером, гаудою, моцарелою і багатьма іншими видами сиру.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо вірити французькій приказці, вдалим соусом кухар може виправити будь-яку невдалу страву. І справді, приготування соусів — це окремий великий розділ кулінарного мистецтва. Пропонуємо вам почати з сирних соусів. Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Ми підібрали 10 простих і, в той же час, смачних рецептів сирних соусів. Почнемо?
Сирні соуси готують з кисломолочним сиром, з сиром проволоне, з чеддером, гаудою, моцарелою і багатьма іншими видами сиру. Про всяк випадок уточнимо: в цій статті мова йде про діп-соуси, тобто про соуси, в які можна щось вмочати (від англійського слова dip) — шматочки хліба, крекери, картоплю фрі і т.п.
Якщо вам потрібні соуси для заправки салатів, читайте в нашій статті Соуси і заправки для салатів — 10 оригінальних рецептів на кефірі
Сирний соус із зеленню
- 1 чашка знежиреного кисломолочного сиру
- 1 гілочка зеленої цибулі, подрібненої
- По 2 гілочки свіжої петрушки і кропу, подрібнити
- Половина чайної ложки Вустерширського або будь-якого іншого кисло-солодкого соусу
- Перець і часниковий порошок за смаком
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Поставте соус в холодильник хоча б на 1 годину. Можна подавати на стіл з овочами, або з чим завгодно!
Огірковий-сирний соус із зеленню
- Півчашки кисломолочного сиру
- 1 столова ложка майонезу
- 1 середній огірок (краще англійський), очищений від шкірки і нарізаний скибочками
- 4 гілочки зеленої цибулі, подрібненої
- 2-3 гілочки зеленого кропу
- Сіль та перець за смаком
У блендері добре перемішайте сир і майонез. Додайте огірок і зелень, добре все подрібніть. Посоліть і поперчіть. Поставте соус в холодильник на 3 дні.
Простий сирний соус з чеддером в мікрохвильовці
- 2 столових ложки вершкового масла
- 2 столових ложки борошна
- 1 чашка теплого молока
- 1 чашка подрібненого на тертці сиру чеддер
- Сіль та приправи за смаком
Візьміть тарілку для мікрохвильовки і розтопіть масло. Перемішайте розтоплене масло, борошно і молоко. Додайте сир. Поставте тарілку з інгредієнтами для соусу на 30 секунд в мікрохвильовку, перемішайте, поставте ще на 30 секунд, і так, поки соус не буде готовий. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Соус готовий!
Читайте також: 5 оригінальних та смачних рецептів для любителів сиру чеддер
Горіхово-сирний соус із зеленню
- 150 грамів кисломолочного сиру
- 100 грамів очищених волоських горіхів
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки подрібненого свіжого базиліку
- 1 столова ложка маргарину або вершкового масла
- 2 гілочки свіжого кропу
- 150 грамів йогурту без добавок
- 20 грамів подрібненого на тертці сиру пармезан (можна замінити голландським або російським сиром твердих сортів)
Подрібніть ножем базилік, петрушку і горіхи. У тарілці з'єднайте та перемішайте сир, пармезан і йогурт. З'єднайте всі інгредієнти і добре їх перемішайте — виделкою або за допомогою блендера. Соус можна відразу подавати на стіл.
Мексиканський сирний соус — дуже простий рецепт
- 400 грамів крем-сиру або знежиреного сиру
- 600 грамів соусу сальса (традиційний соус мексиканської кухні з різних видів помідорів, чілі, часнику і перцю)
Помістіть в блендер половину соусу і весь сир, подрібніть. Додайте соус, що залишився, і знову подрібніть. Поставте на кілька годин в холодильник, щоб соус добре охолов. Соус можна подавати на стіл!
Соус з сиром і авокадо
- М'якоть 1 авокадо
- 2 столових ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 400 грамів крем-сиру або кисломолочного сиру
- 1 невелика цибулина, очищена і подрібнена
- 2 столових ложки молока
- Сіль та білий перець за смаком
М'якоть авокадо помістіть в блендер і добре подрібніть. Додайте в блендер інші інгредієнти і знову подрібніть. Соус чудово поєднується з чіпсами, крекерами, та й з чим завгодно. Смачного!
Часниково-сметанний соус з моцарелою
- 500 мл майонезу
- 125 грамів подрібненої моцарели
- 2 чашки сметани
- 2-3 зубчики подрібненого часнику
- Трохи сухої або свіжої петрушки
- Приправи, сіль і перець за смаком
- 1 столова ложка подрібненого на тертці сиру пармезан (можна замінити голландським або російським сиром твердих сортів)
З'єднайте і добре перемішайте всі інгредієнти, охолодіть. Соус готовий!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина і ягнятина з моцарелою
Майонезно-сметанний соус з трьома видами сиру
- 2 чашки майонезу
- 1 чашка сметани
- 1 чашка подрібненої моцарели
- 1/2 чашки подрібненого чеддеру (за бажанням)
- 2 столових ложки подрібненого пармезану
- 1 столова ложка цибульного порошку
- 1 чайна ложка цукру
- Дрібка часникового порошку
- Дрібка солі
З'єднайте всі інгредієнти у великій мисці і добре перемішайте. Поставте соус на 1-2 години в холодильник. Цей соус можна подавати з чіпсами, крекерами, овочами, картоплею. Смачного!
Дуже простий і смачний сирний соус з проволоне
- 2 чашки дрібно нарізаної солодкої цибулі
- 1 чашка майонезу
- 2 чашки подрібненого на тертці сиру проволоне
Духовку нагрійте до 175 градусів. Всі інгредієнти добре перемішайте в формі для запікання. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Соус готовий!
Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися
Сирний соус з беконом
- 4 скибочки бекону
- 200 грамів плавленого сиру зі смаком цибулі або грибів
- 1 чашка майонезу
- 200 грамів тертого швейцарського сиру
- 2 гілочки зеленої цибулі
- Дрібка чорного перцю і часникового порошку
- 4 солоних крекери, подрібнених
Бекон підсмажте на сковороді, подрібніть. Всі інгредієнти, крім крекерів, перемішайте і поставте на 2 хвилини в мікрохвильову піч. Дістаньте соус з мікрохвильовки, знову добре перемішайте, знову поставте на 2 хвилини в мікрохвильову піч. Прикрасьте соус шматочками крекерів і подавайте на стіл.
Як бачите, приготувати сирний діп-соус виявилося дуже просто! Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття