Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів
У цій статті ми підібрали 3 неперевершених рецепти лазаньї. Пропонуємо вам на якийсь час забути про фігуру і наїстися досхочу!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Італійська лазанья — це страва для тих, хто любить поїсти смачно, ситно і з задоволенням! Лазанью готують з яловичиною, сосисками, грибами, з різними видами сиру (моцарела, проволоне, кисломолочний сир, пармезан, рікотта), а також з іншими інгредієнтами. У цій статті ми підібрали 3 неперевершених рецепти лазаньї. Пропонуємо вам на якийсь час забути про фігуру і наїстися досхочу!
Коротко про лазанью
Лазанья — відома у всьому світі і дуже смачна страва італійської кухні. Лазанью готують з шарів тіста упереміш з начинкою з м'яса, овочів і різних видів сиру (в італійських рецептах рекомендуються італійські види сиру, але можна поекспериментувати).
Читайте також: Гід по сирах для справжнього гурмана
Лазанья — це надзвичайно смачно і ситно. Ті, хто хоча б раз в житті пробував справжню італійську лазанью, із задоволенням замовляють її знову і знову! І, на щастя, це гастрономічне диво цілком можна приготувати в домашніх умовах — інгредієнти для лазаньї можна купити в будь-якому магазині, а процес приготування досить простий. Почнемо?
Королівська лазанья з яловичиною і п'ятьма видами сиру — пальчики оближеш!
- 400 грамів яловичого фаршу
- 150 грамів сосисок
- 200 грамів томатного соусу
- 100 грамів томатної пасти
- 2 подрібнених зубчики часнику
- 2 чайні ложки цукру
- Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком
- 3 яйця
- Петрушка
- 200 грамів сиру рікотта (або іншого м'якого сиру, наприклад, тофу, вершкового сиру або адигейського)
- Півчашки тертого пармезану (або іншого твердого сиру)
- 9 макаронин для лазаньї, відварених
- 6 скибочок сиру проволоне
- 3 чашки подрібненої на тертці моцарели
- 3 чашки кисломолочного сиру
Сосиски і яловичий фарш підсмажте на сковороді. Додайте томатний соус і пасту, цукор, сіль і приправи. Протушкуйте протягом години на маленькому вогні, періодично помішуючи. В окремій тарілці перемішайте яйця, зелень, кисломолочний сир, рікотту і пармезан.
Візьміть велику форму для запікання. На дні форми розподіліть 1 чашку м'ясної начинки. Потім покладіть 3 макаронини для лазаньї, сир проволоне, 2 чашки сирної суміші і 1 чашку моцарели. Викладіть ще 3 макаронини, 2 чашки м'ясної суміші, залишок сиру і моцарелу. Викладіть решту складових.
Накрийте форму для запікання та запікайте лазанью в духовці приблизно 50 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Коли лазанья буде готова, дістаньте її з духовки і залиште остигати на 15 хвилин. Через 15 хвилин лазанью можна нарізати і подавати на стіл.
Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Лазанья на швидку руку — простий рецепт з моцарелою
- 600 грамів грибів на вибір
- 1 цибуля-шалот, подрібнена
- 4 столові ложки вершкового масла
- 0,5 літра жирних вершків
- 1 чашка соусу песто (можна купити готовий)
- 3 столові ложки борошна
- 400 грамів тіста для лазаньї
- 1 чашка подрібненого на тертці пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром)
- Кілька кульок свіжої моцарели (розрізаних на 3-4 частини)
Гриби протушкуйте у вершковому маслі і, за бажанням, невеликій кількості білого вина. Відставте гриби в сторону. Цибулю підсмажте на сковороді. Додайте вершки, протушкуйте 5 хвилин на повільному вогні. Додайте борошно, добре перемішайте. Додайте соус песто і 3/4 пармезану.
Візьміть форму для запікання і викладіть на дно форми тонкий шар соусу, шар тіста, знову шар соусу, гриби, моцарелу. Повторіть ще два рази. Останній шар — соус. Прикрасьте лазанью зверху залишками пармезану.
Запікайте в лазанью в духовці протягом 25-30 хвилин або поки лазанья не буде готова. Смачного!
Овочева лазанья з сиром— рецепт
- 4 чашки відварених або підсмажених овочів (шпинат, броколі, гриби, спаржа — що більше подобається)
- 4 столові ложки вершкового масла
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- Сіль
- 15 макаронин для лазаньї
- 2,5 склянки молока
- 1 чашка курячого бульйону
- 6 зубчиків часнику, подрібнених
- 5 столових ложок борошна
- Чорний перець за смаком
- 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (пармезану або будь-якого іншого)
- 1,5 чашки подрібненого на тертці проволоне
Цибулю підсмажте на сковороді з маслом. Макаронини для лазаньї відваріть.
У тарілці для мікрохвильовки перемішайте молоко, курячий бульйон, часник і поставте в мікрохвильовку на 8 хвилин (або приготуйте в каструльці на середньому вогні), дістаньте часник (його можна викинути). На сковороді розтопіть 2,5 столових ложки масла, додайте борошно і добре підсмажте. Вилийте на сковороду рідину з молока і бульйону, знову добре перемішайте. Зачекайте, доки соус не закипить. Висипте в соус половину пармезану, посоліть і поперчіть за смаком. Зніміть соус з вогню.
У форму для лазаньї вилийте чверть соусу, потім викладіть 3 відварених макаронини, 2/3 чашки соусу, чверть цибулі, половину відварених овочів, півчашки проволоне, 2 столових ложки пармезану. Повторіть, поки не викладете шарами всі інгредієнти.
Накрийте лазанью фольгою і запікайте 35 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5-7 хвилин. Залиште лазанью остигати на 15 хвилин. Страву можна нарізати і подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Що таке кассероль та як її готувати — 4 смачних рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття