Menu
Джерело: pexels.com

10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні

Незважаючи на те, що сьогодні на полицях магазинів можна знайти величезний асортимент продуктів, кефір залишається одним з найкорисніших для здоров'я напоїв. Пропонуємо вам 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні. Адже все геніальне — просто.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Незважаючи на те, що сьогодні на полицях магазинів можна знайти величезний асортимент продуктів, кефір залишається одним з найкорисніших для здоров'я напоїв. Пропонуємо вам 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні. Адже все геніальне — просто.

1. Кефір покращує мікрофлору кишечника

В основному завдяки вмісту корисних бактерій пробіотиків. Численні дослідження підтвердили, що багата пробіотиками дієта допомагає очистити організм, поліпшити травлення, прискорити метаболізм, відновити мікрофлору кишечника після прийому антибіотиків, підвищити імунітет та навіть знизити ризик деяких видів раку. І все це можна отримати, просто регулярно споживаючи кефір!

Читайте також: Що їсти, щоб бути здоровим — 10 багатих пробіотиками продуктів

2. У кефірі багато вітамінів і корисних мікроелементів

В кефірі багато кальцію, необхідного для здоров'я кісток. Кефір багатий вітамінами групи В, зокрема В1 і В12, а також біотином, який допомагає переробляти вуглеводи в енергію, вітаміном D і рибофлавіном. Також, кефір — хороше джерело амінокислоти триптофан, яка необхідна для нормального функціонування нервової системи і здорового сну.

Читайте також: Як приготувати смачні пишні оладки на кефірі — 6 рецептів

3. Кефір нейтралізує шкідливий вплив антибіотиків

Антибіотики вбивають шкідливі бактерії, а разом з ними і корисні бактерії, які потрібні для того, щоб захистити організм від інфекцій. Як наслідок, через прийом антибіотиків страждає мікрофлора кишечника. Багатий пробіотиками кефір допомагає відновити мікрофлору кишечника і повернути організм в норму.

Чому варто пити кефір кожен день

4. Кефір нейтралізує шкідливі бактерії

Як відомо, в кефірі містяться пробіотики, які захищають від інфекцій. Наприклад, корисні бактерії lactobacillus kefiri стримують зростання таких шкідливих бактерій як Salmonella, Helicobacter Pylori і E. Coli. Полісахарид кефіран, який міститься в кефірі, також має антибактеріальні властивості.

Читайте також: Кисломолочні продукти — що підходить саме вам

5. Кефір знижує ризик остеопорозу

Остеопороз — захворювання кісток, при якому погіршується стан кісткової тканини і підвищується ризик переломів. З віком, ризик остеопорозу збільшується. Одна з необхідних умов запобігання остеопорозу —- це споживання багатих кальцієм продуктів. В кефірі міститься велика кількість кальцію, а також вітамін К2, який потрібен для засвоювання кальцію.

Читайте також: Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, та де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

6. Кефір захищає від раку

Рак — одна з основних причин передчасної смерті. При ракових захворюваннях в організмі відбувається неконтрольований ріст злоякісних клітин. Дослідження підтвердили, що пробіотики можуть не тільки покращувати стан імунної системи, але й загальмовувати ріст пухлин і знижувати утворення канцерогенних речовин.

Читайте також: Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят

7. Кефір незамінний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту

Пробіотики, які містяться в кефірі, відновлюють мікрофлору кишечника і допомагають при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту: діареї, синдромі подразненого кишечника, захворювань, викликаних інфекцією H. pylori, та багатьох інших.

Читайте також: Готуємо соуси і заправки для салатів — 10 оригінальних рецептів на кефірі

Чому варто пити кефір кожен день

8. Кефір нормально переноситься людьми з непереносимістю лактози

У звичайному коров'ячому молоці міститься природний цукор, відомий як лактоза. У деяких дорослих людей зустрічається непереносимість лактози — коли в організмі відсутні ферменти, необхідні для переварювання лактози. У ферментованих продуктах, таких як кефір і йогурт, лактози набагато менше, ніж в звичайному молоці. Тому зазвичай кефір добре переноситься людьми, у яких непереносимість лактози.

Читайте також: Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі

9. Кефір корисний при багатьох захворюваннях

Наприклад, при алергіях та астмі, при порушеннях нервової системи, високому рівні стресу та безсонні, при підвищеному рівні холестерину і гіпертонії, та ін. Якщо почати регулярно вживати кефір вже зараз, можна істотно покращити роботу шлунка і кишечника, очистити організм і схуднути, поліпшити стан шкіри, підвищити імунітет, а також знизити ризик багатьох захворювань.

Читайте також: Як схуднути швидко, легко і без шкоди для здоров'я — дієта на гречці та кефірі

10. Кефір — це просто смачно

За винятком зовсім маленьких дітей, кефір буде корисний практично всім! Тим більше, що зараз у продажу є кефір різної жирності: 0%, 1%, 2%, 2,5%, 3,2%. Залежно від жирності, в напої буде різна кількість калорій і корисних мікроелементів. З кефіром можна готувати смачні фруктові та овочеві смузі — які допоможуть вам очистити організм та наситити його корисними речовинами. Крім того, на кефірі можна готувати холодні супи, соуси і заправки для салатів, а також багато іншого.

Читайте також: Кефір для ідеальної шкіри і розкішного волосся — прості рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття