Menu
Штолен з мигдалем

Штолен з мигдалем

 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інгредієнти:

 

Приготування:

  1. Родзинки разом з цукатами і подрібненим мигдалем на ніч замочити в апельсиновому соці.
  2. Приготувати опару. Для цього підігріти молоко до кімнатної температури, розвести в ньому дріжджі, додати 1 ст. ложку цукру і 4 ст. ложки просіяного борошна від загальної кількості. Залишити на 30 хвилин в теплому місці. Коли на опарі з'являться бульбашки, замісити тісто.
  3. Висипати в опару решту просіяного борошна, додати розтоплене і охолоджене вершкове масло, сіль, цукор і замісити тісто.
  4. Сформувати з тіста кулю, накрити її рушником і дати підійти в теплому місці.
  5. Коли тісто підійшло, додати відціджені сухофрукти та горіхи, а також сік і цедру лимона, прянощі. Домісити туге тісто й залишити його ще на 2-3 години підійти.
  6. Тісто розділити на дві рівні частини. Кожну трохи розкачати качалкою, викласти в центр шматочки марципана і скласти вдвоє.
  7. Викласти на застелене пергаментом деко на відстані не менше 5 см один від одного. Поставити у тепле місце підійти на 30-40 хв.
  8. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Зменшити температуру до 170 градусів і пекти ще 45 хвилин.
  9. Готові штолени дістати з духовки, змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою. Коли штолени повністю вистигнуть, обгорнути їх в пергамент чи фольгу і покласти у сухе прохолодне місце на 2-3 тижні.

Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття