Menu
Джерело: pexels.com

Незвично, смачно і корисно — 10 причин ввести в раціон ряжанку

Кисломолочні продукти — це просто, смачно і корисно для здоров'я. У них міститься багато вітамінів і мікроелементів, а також корисні для мікрофлори кишечника пробіотики та живі бактерії. Сьогодні ми розповімо про ряжанку, а саме про те, чому варто ввести її в раціон.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кисломолочні продукти — це просто, смачно і корисно для здоров'я. У них міститься багато вітамінів і мікроелементів, а також корисні для мікрофлори кишечника пробіотики та живі бактерії. Сьогодні ми розповімо про ряжанку, а саме про те, чому варто ввести її в раціон.

1. Ряжанка корисна для здоров'я

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я, то, швидше за все, у вашому раціоні є молочні і кисломолочні продукти. І якщо ви ще не спробували ряжанку, то вам однозначно варто це зробити. У ряжанці міститься велика кількість вітамінів: вітамін А, вітамін В1 і вітамін В2, вітамін Е, та інші. Крім того, в ряжанці міститься багато кальцію і фосфору, необхідних для здоров'я кісток і профілактики остеопорозу, а також калій, магній і натрій.

Читайте також: Чим загрожує нестача фосфору і де його брати — 10 багатих на фосфор продуктів

користь ряжанки, чому варто пити ряжанку, вітаміни в ряжанці, жирність ряжанки, ряжанка корисна для здоров'я, ряжанка для фігури, коли пити ряжанку, яготинська ряжанка

2. Ряжанка — хороша альтернатива кефіру і йогурту

Відомо, що кефір і йогурт — продукти-лідери за змістом корисних бактерій пробіотиків. Якщо ж вам, з якоїсь причини не подобається кефір та йогурт, або просто хочеться чогось новенького, спробуйте ряжанку — є всі шанси, що вам сподобається.

Читайте також: Кисломолочні продукти — що підходить саме вам

3. Ряжанка забезпечує організм кальцієм та фосфором

Як ви, скоріше за все, вже знаєте, щоб зберегти кістки здоровими, необхідна достатня кількість кальцію і фосфору. У цьому допоможе ряжанка. Крім великої кількості вітамінів і пробіотиків, ряжанка відрізняється високим вмістом кальцію і фосфору.

Читайте також: Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, і де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

Користь ряжанки

4. Ряжанка дуже незвичайна і приємна на смак

Мабуть, жоден інший кисломолочний напій не може похвалитися таким незвичайним карамельним смаком як ряжанка. При цьому, в ряжанці немає консервантів і добавок. Просто і смачно!

Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти

5. Ряжанка — це кисломолочний продукт без добавок

На Русі ряжанку готували в печі з пряженого молока і сметани. У сучасному виробництві ряжанку готують з додаванням спеціальних бактерій — це дозволяє створити смачний і корисний напій, який відрізняється неповторним смаком. До речі, якщо ви ніколи не пробували пряжене молоко, обов'язково спробуйте — у нього дуже м'який і незвичайний смак. Крім того, пряжене молоко добре поєднується з кавою.

Користь ряжанки

6. Ряжанку можна використовувати в кулінарії

Замість кефіру або йогурту без добавок, в кулінарії можна, і навіть потрібно, використовувати ряжанку. Так, якщо для випічки замість кефіру взяти ряжанку, то вийде дуже ніжний і незвичайний смак. З ряжанкою виходять смачні десерти, млинці та оладки. На основі ряжанки можна готувати смузі (за тими ж рецептами, що і кефірні смузі), солодкі десерти, желе та багато іншого. На ряжанцінавіть можна приготувати кисломолочний сир. Про те, як це зробити, читайте в статті Оригінальний смак звичних страв — як приготувати млинці, вівсянку і суп з ряжанкою

Читайте також: Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят

Користь ряжанки

7. Ряжанка буде корисна людям із захворюваннями шлунка та кишечника

Завдяки своєму унікальному складу, ряжанка легко засвоюється організмом і покращує засвоєння інших продуктів. Наприклад, якщо випити невелику кількість ряжанки перед їжею, це допоможе відновити кислотно-лужний баланс. Тоді як вживання ряжанки після їжі (особливо після ситного застілля і навіть в разі переїдання), їжа легше засвоїться і через деякий час в організмі з'явиться легкість.

Читайте також: 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні

8. Пити ряжанку рекомендується при окремих захворюваннях

Наприклад, при підвищеному тиску (гіпертонії) і при поганому апетиті (ряжанка сприяє виділенню жовчі, за рахунок чого покращується апетит). Крім того, регулярне споживання ряжанки нормалізує роботу нирок. З обережністю споживати ряжанку потрібно людям, у яких підвищена кислотність, і людям, які стежать за нормою жирів в раціоні (в такому випадку краще підійде кефір або закваска жирністю 0%).

Користь ряжанки

9. Ряжанка буде корисна, якщо ви хочете схуднути

Крім того що ряжанка покращує травлення, вона може стати прекрасним продуктом для перекусу. Також, ряжанку можна пити на ніч — вона досить калорійна, щоб зберегти відчуття ситості до ранку, при цьому недостатньо калорійна, щоб від неї набрати вагу.

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

10. Ряжанка доступна практично в будь-якому продуктовому магазині

Ряжанку легко зберігати. Ряжанка доступна в упаковках по 300, 450 і 900 грамів. Крім того, сьогодні виробляють ряжанку різної жирності — 3,2% або 4%. Виберіть те, що подобається саме Вам! 

Користь ряжанки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття