
Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Випічка, желе, десерти і смузі, приготовані з ряжанкою замість кефіру або молока, відрізняються особливим смаком. Давайте спробуємо!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви любите ряжанку, то, напевно, оцінили оригінальний смак та корисні властивості цього напою. І навіть якщо ви ряжанку п'єте нечасто, це не привід відмовлятися від використання ряжанки в кулінарії. Випічка, желе, десерти і смузі, приготовані з ряжанкою замість кефіру або молока, відрізняються особливим смаком. Давайте спробуємо!
В одній зі статей ми вже розповідали, як приготувати з ряжанкою холодний суп, млинці, оладки, хліб та навіть домашній сир. У цій статті розповімо, як приготувати з ряжанкою смачні солодкі десерти. Почнемо з випічки.
Як приготувати пиріг з ряжанкою, горіхами та сухофруктами — рецепт
Як то кажуть, пирогів багато не буває. На цей раз пропонуємо вам дуже простий рецепт пирога з ряжанкою, сухофруктами та горіхами. Якщо брати для рецепта прості горіхи, то фінансові витрати вийдуть мінімальні. А ряжанка додасть випічці неповторний смак.
- 1 стакан ряжанки (можна 4% жирності, можна 3,2%)
- 2 склянки звичайного борошна
- Склянка цукру (можна трохи менше)
- 2 яйця
- 2/3 склянки рослинної олії без запаху
- 2 чайних ложки розпушувачу
- 50-70 грамів кураги (можна родзинки)
- 50-70 грамів очищених горіхів (які більше подобаються)
- 2 столових ложки цукрової пудри
- Вершкове масло для форми
Горіхи подрібнити. Курагу залийте хвилин на 10-15 окропом, просушіть і також подрібніть. В окремій тарілці добре збийте яйця з цукром. Додайте ряжанку і рослинне масло, перемішайте. Борошно перемішайте з розпушувачем. З'єднайте яєчну суміш і борошно, добре перемішайте. Додайте в тісто горіхи і сухофрукти, знову перемішайте. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть на форму тісто. Пиріг печеться в духовці приблизно 45 хвилин при температурі близько 200 градусів. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
Як приготувати желе з ряжанкою та курагою — рецепт перший
Хто з нас в дитинстві не любив желе? Це простий і доступний десерт, який подобається як дорослим, так і дітям. Желе можна приготувати як для святкового застілля, так і просто для того, щоб порадувати близьких.
- 20 грамів желе
- 0,5 літра ряжанки
- 100 мл охолодженої кип'яченої води
- Цукор за смаком
- Курага за смаком
Желатин залийте холодною кип'яченою водою і залиште на 40 хвилин. Курагу залийте окропом на 10-15 хвилин, воду злийте, курагу подрібніть. Воду з желатином поставте на маленький вогонь, щоб желатин розчинився. Тепер можна додати в желатин ряжанку і цукор, ще трохи нагріти, постійно помішуючи. Додайте в желатин подрібнену курагу, добре перемішайте. Готове желе розлийте в красиві склянки, накрийте зверху харчовою плівкою і поставте желе в холодильник.
Як приготувати желе з ряжанкою і ягодами — рецепт другий
- 0,4 літра ряжанки
- 20 грамів желе
- Чверть склянки охолодженої кип'яченої води
- 2 столових ложки цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- Дрібка кориці
- Ягоди та фрукти за смаком
Желе залийте водою. Коли желе набрякне, розтопіть на водяній бані та охолодіть. У ряжанку додайте цукор (звичайний і ванільний), корицю, желатин — і добре збийте. Половину ряжанки розлийте в формочки для десерту і поставте в холодильник застигати. Ягоди і фрукти подрібніть, додайте трішки цукру (за бажанням), перемішайте. Ягоди викладіть на перший шар желе (застиглий), зверху вилийте другий шар ряжанки. Знову поставте в холодильник, щоб желе застигло. Десерт готовий!
Оригінальний десерт з ряжанки та фруктів — як приготувати в духовці
- 1 літр ряжанки (в пакеті)
- 2 яйця
- 3 столові ложки цукру
- Ягоди і фрукти на ваш вибір
- Кокосова стружка, крихти солодких сухарів або інша солодка добавка
Перша частина рецепту — це підготування ряжанки. Для цього ряжанку в пакеті поставте в морозильник і залиште на стільки часу, щоб ряжанка заморозилась. Заморожену ряжанку дістаньте з пакету, покладіть її на дрібне сито або підвісьте в марлі в холодильнику, щоб стекла сироватка (це займе від 12 до 24 годин). Ряжанку добре перемішайте з яйцями і цукром. Фрукти і ягоди викладіть у формочки, зверху викладіть крем. Запікати десерт потрібно не менше 30 хвилин при температурі 150 градусів, після чого залишити в духовці ще на 20 хвилин. Коли дістанете десерт з духовки, його можна посипати зверху кокосовою стружкою, шоколадом або крихтами сухарів. Десерт з ряжанки готовий!
Полунично-банановий смузі з ряжанкою — рецепт перший
Пропонуємо вам кілька рецептів смузі з ряжанкою.
- 200 мл ряжанки
- 70 грамів свіжої або замороженої полуниці
- 1 банан
- Підсолоджувач (кленовий сироп, мед, ін.)
- За бажанням — цукор (звичайний або ванільний)
Полуницю і банан наріжте скибочками, покладіть в блендер. Залийте ряжанку, подрібніть. Смузі готовий!
Персиково-ягідний смузі з ряжанкою — рецепт другий
- 500 мл ряжанки
- 1 персик
- 2 склянки ягід (малини, чорниці, смородини, ін.)
- 2 чайних ложки цукрової пудри або іншого підсолоджувача
Складіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть. Смузі готовий! Подавайте в красивій склянці. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття