Menu
Джерело: pexels.com

Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти

Випічка, желе, десерти і смузі, приготовані з ряжанкою замість кефіру або молока, відрізняються особливим смаком. Давайте спробуємо!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви любите ряжанку, то, напевно, оцінили оригінальний смак та корисні властивості цього напою. І навіть якщо ви ряжанку п'єте нечасто, це не привід відмовлятися від використання ряжанки в кулінарії. Випічка, желе, десерти і смузі, приготовані з ряжанкою замість кефіру або молока, відрізняються особливим смаком. Давайте спробуємо!

В одній зі статей ми вже розповідали, як приготувати з ряжанкою холодний суп, млинці, оладки, хліб та навіть домашній сир. У цій статті розповімо, як приготувати з ряжанкою смачні солодкі десерти. Почнемо з випічки.

Як приготувати пиріг з ряжанкою, горіхами та сухофруктами — рецепт

Як то кажуть, пирогів багато не буває. На цей раз пропонуємо вам дуже простий рецепт пирога з ряжанкою, сухофруктами та горіхами. Якщо брати для рецепта прості горіхи, то фінансові витрати вийдуть мінімальні. А ряжанка додасть випічці неповторний смак.

  • 1 стакан ряжанки (можна 4% жирності, можна 3,2%)
  • 2 склянки звичайного борошна
  • Склянка цукру (можна трохи менше)
  • 2 яйця
  • 2/3 склянки рослинної олії без запаху
  • 2 чайних ложки розпушувачу
  • 50-70 грамів кураги (можна родзинки)
  • 50-70 грамів очищених горіхів (які більше подобаються)
  • 2 столових ложки цукрової пудри
  • Вершкове масло для форми

Горіхи подрібнити. Курагу залийте хвилин на 10-15 окропом, просушіть і також подрібніть. В окремій тарілці добре збийте яйця з цукром. Додайте ряжанку і рослинне масло, перемішайте. Борошно перемішайте з розпушувачем. З'єднайте яєчну суміш і борошно, добре перемішайте. Додайте в тісто горіхи і сухофрукти, знову перемішайте. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть на форму тісто. Пиріг печеться в духовці приблизно 45 хвилин при температурі близько 200 градусів. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.

Десерти з ряжанкою

Як приготувати желе з ряжанкою та курагою — рецепт перший

Хто з нас в дитинстві не любив желе? Це простий і доступний десерт, який подобається як дорослим, так і дітям. Желе можна приготувати як для святкового застілля, так і просто для того, щоб порадувати близьких.

  • 20 грамів желе
  • 0,5 літра ряжанки
  • 100 мл охолодженої кип'яченої води
  • Цукор за смаком
  • Курага за смаком

Желатин залийте холодною кип'яченою водою і залиште на 40 хвилин. Курагу залийте окропом на 10-15 хвилин, воду злийте, курагу подрібніть. Воду з желатином поставте на маленький вогонь, щоб желатин розчинився. Тепер можна додати в желатин ряжанку і цукор, ще трохи нагріти, постійно помішуючи. Додайте в желатин подрібнену курагу, добре перемішайте. Готове желе розлийте в красиві склянки, накрийте зверху харчовою плівкою і поставте желе в холодильник.

Десерти з ряжанкою

Як приготувати желе з ряжанкою і ягодами — рецепт другий

  • 0,4 літра ряжанки
  • 20 грамів желе
  • Чверть склянки охолодженої кип'яченої води
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • Дрібка кориці
  • Ягоди та фрукти за смаком

Желе залийте водою. Коли желе набрякне, розтопіть на водяній бані та охолодіть. У ряжанку додайте цукор (звичайний і ванільний), корицю, желатин — і добре збийте. Половину ряжанки розлийте в формочки для десерту і поставте в холодильник застигати. Ягоди і фрукти подрібніть, додайте трішки цукру (за бажанням), перемішайте. Ягоди викладіть на перший шар желе (застиглий), зверху вилийте другий шар ряжанки. Знову поставте в холодильник, щоб желе застигло. Десерт готовий!

Десерти з ряжанкою

Оригінальний десерт з ряжанки та фруктів — як приготувати в духовці

  • 1 літр ряжанки (в пакеті)
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки цукру
  • Ягоди і фрукти на ваш вибір
  • Кокосова стружка, крихти солодких сухарів або інша солодка добавка

Перша частина рецепту — це підготування ряжанки. Для цього ряжанку в пакеті поставте в морозильник і залиште на стільки часу, щоб ряжанка заморозилась. Заморожену ряжанку дістаньте з пакету, покладіть її на дрібне сито або підвісьте в марлі в холодильнику, щоб стекла сироватка (це займе від 12 до 24 годин). Ряжанку добре перемішайте з яйцями і цукром. Фрукти і ягоди викладіть у формочки, зверху викладіть крем. Запікати десерт потрібно не менше 30 хвилин при температурі 150 градусів, після чого залишити в духовці ще на 20 хвилин. Коли дістанете десерт з духовки, його можна посипати зверху кокосовою стружкою, шоколадом або крихтами сухарів. Десерт з ряжанки готовий!

Десерти з ряжанкою

Полунично-банановий смузі з ряжанкою — рецепт перший

Пропонуємо вам кілька рецептів смузі з ряжанкою.

  • 200 мл ряжанки
  • 70 грамів свіжої або замороженої полуниці
  • 1 банан
  • Підсолоджувач (кленовий сироп, мед, ін.)
  • За бажанням — цукор (звичайний або ванільний)

Полуницю і банан наріжте скибочками, покладіть в блендер. Залийте ряжанку, подрібніть. Смузі готовий!

Десерти з ряжанкою

Персиково-ягідний смузі з ряжанкою — рецепт другий

  • 500 мл ряжанки
  • 1 персик
  • 2 склянки ягід (малини, чорниці, смородини, ін.)
  • 2 чайних ложки цукрової пудри або іншого підсолоджувача

Складіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть. Смузі готовий! Подавайте в красивій склянці. Смачного!

Десерти з ряжанкою

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття