Menu
Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати в раціон

Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати в раціон

Для того щоб бути здоровим і добре себе почувати, потрібно їсти корисну їжу, в тому числі, звичайно ж, овочі. Овочі — прекрасне джерело вітамінів, мікроелементів та корисної клітковини. Крім того, в овочах міститься зовсім мало калорій, а ще з овочами можна приготувати багато смачних та корисних страв.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Для того щоб бути здоровим і добре себе почувати, потрібно їсти корисну їжу, в тому числі, звичайно ж, овочі. Овочі — прекрасне джерело вітамінів, мікроелементів та корисної клітковини. Крім того, в овочах міститься зовсім мало калорій, а ще з овочами можна приготувати багато смачних та корисних страв.

Про те, в яких ще продуктах міститься клітковина, читайте в статті Продукти для здоров'я та схуднення — для чого потрібна клітковина та де її брати

У цій статті, пропонуємо вам 7 простих, доступних та корисних овочів, які варто додати в раціон, і кілька ідей, що з ними приготувати.

1. Білокачанна капуста

Звичайна білокачанна капуста — чудове джерело вітамінів, мікроелементів та клітковини. Особливо багато в цьому овочі заліза і калію. Вживати білокачанну капусту можна в сирому вигляді (в складі звичайного салату зі свіжих овочів), а можна приготувати тушковану капусту зі сметаною або вершковим маслом — така страва не тільки прекрасно наситить, але й не зашкодить фігурі.

Білокачанна капуста

Рецепти тушкованої капусти — у статті Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

2. Морква

Загальновідомо, що морква корисна для зору завдяки вмісту каротину. Крім того, у моркві містяться вітаміни групи В, вітамін С, вітамін Е та вітамін К, а також магній та залізо. З морквою можна приготувати багато смачних страв, наприклад, морквяний суп з плавленим сиром, сирну запіканку з морквою або морквяний смузі на кефірі чи класичному йогурті.

Морква

Більше — читайте в статті Морква — чим вона корисна та що з нею приготувати

3. Цвітна капуста

Цвітна капуста — смачний та корисний овоч, який, на щастя, доступний круглий рік (в свіжому або замороженому вигляді). Вітаміни (С, А, групи В, РР), мікроелементи (кальцій, магній, фосфор, залізо), клітковина і зовсім небагато калорій — це цвітна капуста. І якщо сира цвітна капуста припаде до смаку не кожному, то від запеченої цвітної капусти з плавленим сиром або від крем-супу з цвітною капустою мало хто відмовиться.

Цвітна капуста

Рецепти — в статті Цвітна капуста — чим вона корисна і що з нею приготувати

4. Броколі

І якщо раптом, з якоїсь причини, ви не любите цвітну капусту, то вже точно не відмовитеся від яєчні з капустою броколі, запеченої капусти броколі з сиром чеддер або смачного крем-супу з капустою броколі на айрані. До речі, якщо ви не знали, вітаміну С в капусті броколі міститься навіть більше, ніж в цитрусових.

Броколі

Читайте також: Капуста броколі — чим вона корисна та що з нею приготувати

5. Червоний буряк

Вітамін С і вітаміни групи В, вітамін РР і вітамін Е, кальцій, залізо, йод, магній, фосфор — всі ці корисні речовини є в звичайному червоному буряку. Якщо говорити про страви, які можна приготувати з буряком, то, звичайно ж, першим на думку спадає український борщ. Крім того, з буряком можна приготувати багато інших смачних страв, наприклад, салат з буряком і чорносливом, запечений буряк з грушею, а також смузі з буряком на кефірі або кисломолочній заквасці.

Червоний буряк

Читайте також: Чим корисний червоний буряк і що з ним приготувати — 5 несподіваних рецептів

6. Гарбуз

Існують деякі розбіжності стосовно того, куди віднести гарбуз — до овочів, фруктів або ягід. Однак, що можна сказати точно — це те, що гарбуз дуже корисний для здоров'я і містить безліч корисних речовин. Так, гарбуз багатий клітковиною, він містить вітаміни А, С, Е, К та вітаміни групи В, магній, залізо, кальцій, а також добре засвоюється і виводить з організму токсини.

Гарбуз

З гарбузом можна приготувати кашу на молоці (рисову, манну, пшоняну), з гарбузом можна приготувати різні крем-супи (на йогурті, з плавленим сиром), з гарбузом можна (або навіть потрібно!) готувати корисні гарбузові смузі (на йогурті, ряжанці, кефірі молоці).

zdor8

7. Брюссельська капуста

І, звичайно ж, складаючи список корисних овочів, ми не могли забути про брюссельську капусту. Як і цвітна капуста та капуста броколі, брюссельська капуста доступна круглий рік — в свіжому та замороженому вигляді. У ній міститься велика кількість вітаміну С, вітаміни групи В, провітамін А, залізо, калій, магній, фосфор, а також багато клітковини та корисного білка, при тому що в ній зовсім небагато калорій.

 Брюссельська капуста

Звичайно ж, з цим корисним овочем можна приготувати багато смачних страв, наприклад, запечену брюссельську капусту з йогуртом і лимоном, брюссельську капусту в сметані або кіш з брюссельською капустою. Про те, як це зробити, читайте в статті Брюссельська капуста — чим корисна і що з нею приготувати

А які овочі найбільше любите Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття