Чим корисний червоний буряк і що з ним приготувати — 5 рецептів
У цій статті ми розповімо про те, що можна приготувати з червоним буряком: крем-суп зі сметаною, закуску з буряком і грушею, буряковий салат з горіхами й чорносливом та, звичайно ж, смузі з червоним буряком.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Існує не так багато продуктів, які могли б зрівнятися з червоним буряком по корисності та смакових якостях. У цій статті ми розповімо про те, що можна приготувати з червоним буряком: крем-суп зі сметаною, закуску з буряком і грушею, буряковий салат з горіхами й чорносливом та, звичайно ж, смузі з червоним буряком.
Напевно, ви знаєте, що з буряком можна приготувати український борщ, вінегрет та шубу. У цій статті ми не будемо розповідати про те, що ви й так добре знаєте, а розповімо про те, як приготувати з буряком кілька незвичайних страв — таких, які ви, швидше за все, ніколи не куштували.
Чим корисний червоний буряк
Мало того що червоний буряк доступний круглий рік та більш ніж доступний за ціною, він ще й дуже корисний для здоров'я. У червоному буряці містяться вітамін С та вітаміни групи В, вітамін РР і вітамін Е, кальцій, залізо, йод, магній, фосфор, а також флавоноїди та інші корисні речовини.
Без перебільшення, можна сказати, що червоний буряк — один з найкорисніших овочів. А крім того, з червоним буряком можна приготувати багато смачних і корисних страв. У цій статті ми розповімо, яких саме.
Як приготувати крем-суп з червоним буряком — рецепт
Напевно, ви хоча б раз в житті куштували крем-суп (грибний, сирний, гарбузовий) і знаєте, що це дуже смачно. Пропонуємо вам провести експеримент — приготувати буряковий крем-суп зі сметаною. Це дуже смачно, а готується такий суп дуже швидко. Отже, інгредієнти:
- 3 відварені червоні буряки середнього розміру
- 4 картоплини середнього розміру
- 400 мл курячого бульйону або води
- 1 велике яблуко
- 1 невелика червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100 г плавленого сиру або тертого твердого сиру
- 2 столові ложки вершкового масла
- Сіль, чорний перець, інші приправи — за смаком
- 2-3 гілочки петрушки
- Сметана
Буряк відваріть заздалегідь, охолодіть. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Залийте картоплю водою або бульйоном та відваріть до готовності. Цибулю і часник подрібніть та підсмажте на вершковому маслі у великій сковороді.
Яблуко наріжте кубиками. Буряк очистіть і наріжте часточками. Викладіть буряк і яблуко в сковороду, протушкуйте під кришкою не більше 10 хвилин. Потім викладіть буряк в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть. Зніміть каструлю з вогню.
Готовий суп подрібніть блендером. Додайте крем-сир, знову увімкніть блендер. Поставте каструлю з супом на вогонь і добре нагрійте, але не доводьте до кипіння. Гарячий суп розлийте в тарілки, додайте сметану і прикрасьте листям петрушки. Смачного!
Як приготувати холодний суп з червоним буряком — дуже простий рецепт
- 2 відварені буряки середнього розміру
- 300 г сметани
- 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 маленька цибулина
- 1 склянка крижаної води та кілька кубиків льоду
Буряк очистіть від шкірки. Цибулю очистіть і подрібніть. Складіть буряк, сметану, лимонний сік і цибулю в блендер — добре подрібніть. Додайте воду та лід, знову увімкніть блендер. Подавайте зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!
Овочева закуска з червоним буряком і грушею — рецепт
- 3 відварені або запечені буряки середнього розміру
- 2 великі солодкі груші
- 1 маленька цибулина
- 2 столові ложки цукру
- Дрібка солі
- 100 г вершкового масла
- 3 столові ложки ягідного оцту (краще журавлинного)
Грушу натріть на дрібній тертці. Цибулину очистіть і подрібніть. Вершкове масло розтопіть на сковороді, додайте на сковороду цибулю і грушу, протушкуйте приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Додайте цукор і ягідний оцет, добре перемішайте. Буряк очистіть від шкірки та наріжте часточками. Складіть в блендер підсмажену цибулю і грушу, додайте червоний буряк, подрібніть. Овочева закуска готова! Дуже незвично і корисно.
Салат з червоним буряком, горіхами і чорносливом — смачно і корисно!
- 3 відварені буряки середнього розміру
- Півчашки очищених горіхів
- 100 г турецького йогурту або майонезу
- 15-20 шт. чорносливу, без кісточок
- 2 зубчики часнику
- Сіль за смаком
Буряк очистіть від шкірки і натріть на великій тертці. Додайте горіхи, чорнослив, подрібнений часник — добре перемішайте. Посоліть і заправте йогуртом або майонезом, знову перемішайте. Смачного!
Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Смузі для здоров'я — рецепт смузі з червоним буряком
- 1 середній червоний буряк, очищений від шкірки
- 1 чашка шпинату або капусти кале
- 1 середній огірок
- Чверть чашки замороженої чорниці
- Чверть чашки замороженої малини або полуниці
- 150 мл турецького йогурту, кефіру або кисломолочної закваски
- Кілька кубиків льоду
Буряк наріжте кубиками, огірок наріжте скибочками. Складіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть — смузі готовий! Смачного!
Читайте також: Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного і корисного гарбузового смузі
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття