Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти
Тушкована капуста — це така смачна і проста страва, яку практично неможливо зіпсувати. Готується вона дуже просто, а інгредієнти коштують зовсім недорого.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо й існує страва, яка була б одночасно проста у приготуванні, малокалорійна, доступна за ціною, та ще й корисна для здоров'я, то це, звичайно ж, тушкована капуста зі сметаною. У цій статті розповідаємо, як швидко та просто приготувати капусту зі сметаною.
Тушкована капуста — це така смачна і проста страва, яку практично неможливо зіпсувати. Готується вона дуже просто, а інгредієнти коштують зовсім недорого. Крім того, тушковану капусту зі сметаною можна подавати з чим завгодно: з м'ясом, рибою, грибами, або як окрему страву.
Пропонуємо вам кілька простих рецептів тушкованої капусти в сметані. Смачно, ситно і корисно для фігури!
Тушкована капуста в сметані — найпростіший рецепт
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 середні цибулини
- 2 середні морквини
- 4 столові ложки олії для смаження
- 5 столових ложок сметани
- Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі — за бажанням
- Сіль і чорний перець — за смаком
- 2 зубчики часнику — за бажанням
Цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. На великій сковороді підсмажте на олії спочатку цибулю, потім додайте моркву. Тим часом дрібно наріжте капусту. Подрібнену капусту викладіть на сковороду і протушкуйте під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Якщо потрібно, додайте трохи кип'яченої води. Тим часом дрібно порубайте зелень і часник. Додайте на сковороду зелень і часник, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Потім додайте сметану, знову перемішайте. Тушкуйте під кришкою ще 10-20 хвилин, після чого можна подавати на стіл.
Таку капусту можна подавати як гарнір з м'ясом, наприклад з м'ясом кроля в сметані або яловичою печінкою в сметані, а можна — як самостійну страву. Смачного!
Як приготувати тушковану капусту на вершковому маслі
Тушковану капусту можна готувати не тільки зі сметаною, але й з вершковим маслом. Рецепт дуже простий:
- 1 кг капусти
- 150-200 г вершкового масла
- Сіль і чорний перець — за смаком
Капусту подрібніть. Вершкове масло розтопіть у великій сковороді або казанку, після чого додайте капусту, посоліть і поперчіть. Тушкуйтекапусту на маленькому вогні під кришкою 15-25 хвилин. Смачного!
Як приготувати капусту в сметані з куркою — рецепт
- 400 г курячого філе
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 середні цибулини
- 4 столові ложки олії
- 5 столових ложок сметани
- Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі
- Сіль і чорний перець — за смаком
Куряче філе добре промийте і наріжте кубиками. Підсмажте м'ясо на олії. Капусту в сметані протушкуйте, як і в попередньому рецепті. Коли капуста буде майже готова, додайте на сковороду куряче м'ясо і сметану, добре перемішайте, і протушкуйте ще 20 хвилин. Капуста готова! Смачного!
Королівський рецепт тушкованої капусти
І якщо хочеться чогось особливого, можна приготувати тушковану капусту з двома видами ковбаси і грибами. Складові:
- 1 кг білокачанної капусти
- 300 г докторської ковбаси або варених сосисок
- 300 г копченої ковбаси
- 300 г печериць
- 2 середні цибулини
- 2 середні морквини
- 2 столові ложки томатної пасти
- 1 чашка сметани
- Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі
- Часник — за бажанням
- Сіль і чорний перець — за смаком
- Олія для смаження
Цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. Капусту наріжте соломкою. Гриби наріжте кубиками. Ковбасу наріжте кубиками. Зелень і часник подрібніть. На олії підсмажте гриби, потім додайте ковбасу і ще трохи підсмажте. Додайте капусту і цибулю, тушкуйте під кришкою 15-20 хвилин. Якщо потрібно, долийте в сковороду трохи кип'яченої води. Додайте моркву, посоліть і поперчіть, тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин. В кінці додайте томатну пасту, сметану і зелень, добре перемішайте, ще трохи протушкуйте. Капуста готова!
Читайте також: Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття