
Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати
Цвітна капуста — це доступний за ціною, дуже смачний і надзвичайно корисний овоч.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Цвітна капуста — це доступний за ціною, дуже смачний і надзвичайно корисний овоч. І якщо сира цвітна капуста припаде до смаку далеко не кожному, то від супу з цвітною капустою або запеченої цвітної капусти з чеддером мало хто відмовиться. Так само, як і від котлет з цвітної капусти. Смакота!
Чим корисна цвітна капуста
Цвітна капуста містить дуже мало калорій (всього 30 калорій на 100 г продукту), при цьому за вмістом корисних речовин вона перевершує всі інші види капусти.
У цвітній капусті міститься вітамін С, вітамін А, вітаміни групи В і вітамін РР. З мікроелементів у цвітній капусті міститься корисний для кісток кальцій, необхідний для гарного настрою магній, фосфор, залізо, натрій, калій та інші. Крім того, в цвітній капусті міститься клітковина, білки та корисні вуглеводи.
Читайте також: Продукти для здоров'я та схуднення — навіщо потрібна клітковина і де її брати
Що приготувати з цвітною капустою
З цвітною капустою можна приготувати безліч страв. У цій статті ми розповімо, як приготувати суп з цвітної капусти, запечену в духовці цвітну капусту з сиром чеддер, а також котлети з цвітної капусти. Почнемо!
Як приготувати суп-пюре з цвітної капусти — рецепт
Для того щоб приготувати суп з цвітної капусти, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 великий качан цвітної капусти
- 2 картоплини
- 300 мл курячого бульйону
- 300 мл молока
- 2 зубчики часнику
- 1 велика цибулина
- 2 столових ложки оливкової олії
- 3 гілочки петрушки, подрібнити
- Дрібка меленого мускатного горіха
- Сіль і чорний перець — за смаком
Цибулину очистіть, подрібніть і підсмажте на сковороді на рослинному маслі, потім додайте на сковороду подрібнений часник. Цвітну капусту розділіть на суцвіття, складіть у велику каструлю. Картоплю очистіть і подрібніть, складіть в ту ж каструлю. Залийте цвітну капусту і картоплю молоком і курячим бульйоном. Поставте каструлю на вогонь і доведіть суп до кипіння. Додайте в каструлю підсмажену цибулю, зменшіть вогонь і тушкуйте суп приблизно 15 хвилин. Готовий суп трохи охолодіть, подрібніть блендером, посоліть і поперчіть, додайте мускатний горіх. Готовий суп посипте подрібненою зеленню. Подавайте зі свіжим хлібом і, за бажанням, зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Як швидко приготувати суп — прості і складні рецепти супів з кабачками
Рецепт запеченої цвітної капусти з сирним соусом
Для цього рецепту вам знадобляться дуже прості інгредієнти і духовка. Отже, візьміть
- 1 великий качан цвітної капусти
- 4 столових ложки вершкового масла
- Чверть чашки борошна
- 2 склянки молока жирністю 3,2%
- 300 г сиру чеддер
- Сіль за смаком
Цвітну капусту розділіть на суцвіття, відваріть в підсоленій воді приблизно 7 хвилин, злийте воду і трохи охолодіть. Цвітну капусту рівним шаром викладіть у форму для запікання. У великій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і трохи солі. На невеликому вогні потримайте соус 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім додайте молоко, не перестаючи помішувати, і тушкуйте соус ще 5 хвилин. Тим часом подрібніть на тертці сир чеддер. Тепер додайте 4/5 подрібненого чеддеру на сковороду і почекайте, щоб сир розплавився. Соус готовий. Вилийте соус на цвітну капусту, посоліть і поперчіть. В кінці посипте страву залишком подрібненого чеддеру. Тепер залишився останній крок: поставте капусту в розігріту духовку на півгодини. Цвітна капуста готова. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з баклажанами — прості рецепти смачних страв
Як приготувати котлети з цвітної капусти з сиром чеддер — рецепт
І, наостанок, пропонуємо вам приготувати смачні котлети з цвітною капустою. Для цього вам знадобляться інгредієнти:
- 1 кг цвітної капусти
- 1,5 склянки борошна
- 250 г сиру чеддер або іншого твердого сиру (голландського, cметанкового, ін.)
- 0,5 склянки панірувальних сухарів
- Кілька гілочок петрушки і кропу
- 3 яйця
- Сіль і чорний перець — за смаком
Цвітну капусту розділіть на суцвіття, відваріть на маленькому вогні 15-20 хвилин, відкиньте на друшляк і залиште охолоджуватися. Коли капуста охолоне, розімніть її виделкою або подрібніть в м'ясорубці. Додайте яйця, панірувальні сухарі, сіль і перець, перемішайте. Твердий сир натріть на тертці, зелень подрібніть. Додайте в капусту сир і зелень, знову перемішайте. З отриманої маси руками сформуйте котлетки, обваляйте їх у борошні та підсмажте на олії. Подавайте котлети з цвітної капусти зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!
А що готуєте з цвітної капусти Ви?
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття