Menu
Джерело: stocksnap.io

Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Якщо ви сидите на дієті або просто намагаєтеся не вживати висококалорійні продукти, це ще не означає, що у вашому меню не може бути смачненького.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Щоб схуднути, зовсім не обов'язково вживати виключно несмачну й одноманітну їжу. Сьогодні на полицях супермаркетів представлена величезна кількість продуктів — на будь-який смак і для будь-яких цілей. Отже, якщо ви сидите на дієті або просто намагаєтеся не вживати висококалорійні продукти, це ще не означає, що у вашому меню не може бути смачненького.

Пропонуємо вам 10 продуктів, які будуть доречні в будь-якому раціоні, і від яких дуже складно поправитися (а також, завдяки яким можна схуднути).

1. Кисломолочний сир

Якщо ви стежите за харчуванням, віддаєте перевагу здоровим продуктам і стежите за вагою, кисломолочний сир — саме для вас. Це продукт, який готується без добавок, він буває різної жирності, містить велику кількість корисних вітамінів та мікроелементів (кальцію і фосфору, селену, вітамінів групи В, вітаміну А та ін.). Якщо повечеряти кисломолочним сиром, то ви будете довше зберігати ситість і менше з'їсте з ранку. Також, сир — прекрасне джерело корисного білка.

Енергетична цінність 100 грамів кисломолочного сиру жирністю 0% — 94 калорії.

Читайте також: Як приготувати кисломолочний сир в домашніх умовах

Продукти для схуднення

2. Білкова закваска

Фахівці Яготинського маслозаводу розробили новий кисломолочний напій Закваска PRO, який відрізняється зниженим вмістом жиру (0,5%) і підвищеним вмістом молочного білка. Якщо в звичайній заквасці вміст молочного білка становить 2,8%, то в заквасці PRO — не менш 4,5%. Крім того, в білковій заквасці містяться пробіотичні штами (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium ВВ-12), термофільні молочнокислі організми (Streptococcus thermophilus) і болгарська паличка (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus).

Енергетична цінність 100 грамів білкової закваски — 39 калорій (тобто, в склянці цього корисного і поживного напою — не більш 100 калорій).

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

3. Сир Адигейський

Якщо ви любите сири, але стежите за кількістю калорій, спробуйте сир Адигейський. Він відрізняється солонуватим смаком і м'якою текстурою. Цей сир прекрасно підійде в якості сніданку, вечері або перекусу. Крім того, він чудово поєднується з овочами і підходить для салатів.

Енергетична цінність 100 грамів сиру Адигейський — 235 калорій.

Продукти для схуднення

4. Бринза

Бринза — смачний солоний розсольний сир. У невеликих кількостях, бринза не зашкодить фігурі і приємно урізноманітнить раціон.

Енергетична цінність 100 грамів бринзи — 220 калорій.

Читайте також: Три кілограми за три дні — зіркова експрес-дієта на сирі та грейпфрутах

Продукти для схуднення

5. Кефір

Кефір — продукт номер один за змістом пробіотиків, корисних для мікрофлори кишечника. Споживання продуктів, багатих пробіотиками, допомагає очистити організм від токсинів,а отже і схуднути. Крім того, в кефірі містяться вітаміни групи В, зокрема В1 і В12, вітамін краси біотин, вітамін D і рибофлавін.

Енергетична цінність 100 грамів кефіру жирністю 2,5% — 50 калорій (тобто, в чашці кефіру всього 100-150 калорій).

Читайте також: 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні

Продукти для схуднення

6. Простокваша

Для того, щоб швидко вгамувати голод, при цьому не нашкодити фігурі, прекрасно підійде простокваша. В порівнянні з кефіром, у неї м'якішийсмак і текстура. Крім того, простокваша продається в зручній пластиковій упаковці на 300 грамів — порція, якраз достатня для того, щоб вгамувати голод.

Енергетична цінність 100 грамів простокваші— 48 калорій (тобто, в одній упаковці трохи менше 150 калорій).

Читайте також: Кисломолочні продукти — що підходить саме вам

Продукти для схуднення

7. Закваска з висівками та злаками

Деякі люди плутають закваску з кефіром і йогуртом, що не зовсім вірно. Якщо порівнювати з йогуртом, то закваска відрізняється консистенцією, а якщо порівнювати з кефіром — то закваска м'якіша на смак. Крім того, в заквасці корисних бактерій набагато більше, ніж в кефірі. Закваска з висівками і злаками — це корисний, смачний і поживний продукт, який однозначно варто спробувати тим, хто стежить за фігурою і віддає перевагу здоровій їжі.

Енергетична цінність 100 грамів закваски з висівками і злаками — 75 калорій.

Продукти для схуднення

8. Сир Любительський

Ще один низькокалорійний сир, який можна додати в раціон при схудненні — це сир Любительський. Він відноситься до групи м'яких сирів і відрізняється ніжною однорідною консистенцією. В процесі виробництва сир Любительський не піддається високотемпературній обробці, завдяки чому зберігає корисні вітаміни і мікроелементи.

Енергетична цінність 100 грамів сиру Любительський — 213 калорій.

Продукти для схуднення

9. Ряжанка

Ряжанка — ще один надзвичайно смачний продукт, в якому міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, в тому числі кальцію і фосфору. Крім того що ряжанка корисна при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, вона може стати в нагоді і тим, хто хоче схуднути. Ряжанка чудово підійде для перекусу, а якщо випити ряжанку на ніч, то відчуття ситості збережеться до ранку.

Енергетична цінність 100 грамів ряжанки — 62 калорії.

Читайте також: Незвично, смачно і корисно — 10 причин ввести в раціон ряжанку

Продукти для схуднення

10. Смузі

Якщо хочеться чогось смачного, корисного і, в той же час, безпечного для фігури, почніть готувати смузі. Про те, як готувати смузі, читайте в наших статтях  Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят, 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя и Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури.

Читайте також: Як схуднути швидко, легко і без шкоди для здоров'я — дієта на гречці та кефірі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття