Menu
Джерело: pexels.com

Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури

У цій статті ми розповімо кілька секретів приготування смузі — як краще комбінувати інгредієнти для смузі та які саме продукти використовувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

За допомогою кефірних, молочних та фруктово-овочевих смузі можна схуднути, покращити травлення, набратися сил і енергії, поліпшити стан шкіри та й просто отримати задоволення від смачного і ситного перекусу! У цій статті ми розповімо кілька секретів приготування смузі — як краще комбінувати інгредієнти для смузі та які саме продукти використовувати.

Секрети приготування смузі

Готувати смузі можна по-різному, з абсолютно різними інгредієнтами. У той же час, є загальні правила, дотримання яких допоможе зробити продукт більш здоровим і смачним, а також ідеї для приготування смузі:

1. Якщо вибирати між свіжими та несвіжими продуктами, завжди вибирайте свіжі. Неважливо, які смузі вам подобаються, завжди беріть тільки свіжі продукти, в яких ви впевнені. Якщо йдеться про молочні та кисломолочні продукти, обов'язково перевіряйте дату виготовлення та термін придатності. Крім того, ніколи не купуйте молочні продукти з пошкодженою упаковкою, та віддавайте перевагу перевіреним виробникам молочної продукції.

2. Солодкий — не обов'язково калорійний. Цукор — далеко не єдиний спосіб підсолодити смузі. Крім цукру, можна використовувати мед, кленовий та інші солодкі сиропи, солодку траву стевію. Солодкий присмак дають сухофрукти фініки та чорнослив. Крім того, в якості рідкого інгредієнта для смузі можна брати солодкі йогурти без сахарози, фруктові соки, чай, каву, какао.

3. Лід — це не тільки вода. Якщо ви любите смузі з льодом, спробуйте заморозити порізаний скибочками банан, і подрібнити заморожений банан блендером.

4. Смузі — хороше джерело кальцію та фосфору. У день дорослій людині необхідно не менше 1000 мг кальцію та 700 мг фосфору. Це потрібно для здоров'я кісток і гарного самопочуття. Хороші джерела кальцію, фосфору та інших корисних мікроелементів — молоко, кефір, йогурт, ряжанка, сир. Додавання цих продуктів в смузі не тільки поліпшить смак, але й забезпечить надходження в організм багатьох корисних вітамінів та мікроелементів.

5. Пробіотики — магічний інгредієнт для кишечнику. Багато пробіотиків міститься в йогурті та кефірі. Тому, за допомогою кефірних смузі можна не тільки поліпшити загальне самопочуття, але й очистити організм від токсинів.

Читайте також: Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят

Секрети приготування смузі

6. Експериментуйте з приправами. Кориця, кайенский перець, імбир, мускатний горіх, ваніль — варіантів безліч. Спробуйте додати в смузі ароматні трави: женьшень, астрагал, золотий корінь.

7. Здорові жири. Рослинна олія — ​​незамінне джерело вітаміну Е, необхідного для зору, шкіри та волосся. Спробуйте додати в смузі кілька крапель олії: сонячникової, оливкової, льняної, кокосової, конопляної та будь-якої іншої.

8. Насіння. Ще один інгредієнт, який можна і потрібно додавати в смузі — це насіння соняшнику, гарбуза, льняне, кунжутне, іспанської шавлії, та ін.

9. Не забувайте про овочі. Особливо про зелені овочі, такі як шпинат, кале, листовий буряк — в них міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів.

10. Не всі діти люблять молоко, але майже всі діти люблять смачні фруктові смузі. Якщо ваша дитина не хоче пити молоко та їсти сир (а дітям кальцій потрібен не менше, ніж дорослим), спробуйте готувати для неї смузі — велика ймовірність, що вашій дитині сподобається!

Читайте також: Від 6 місяців і старше — які молочні продукти варто давати у вигляді прикорму маленьким дітям

Секрети приготування смузі

11. Не забувайте про звичайний городній гарбуз. Цей простий продукт, доступний з осені до весни, містить безліч корисних мікроелементів та вітамінів. Крім того, з гарбузовим пюре можна приготувати смачний смузі. Гарбуз добре поєднується з яблуками та медом.

12. Авокадо. У нас авокадо не дуже популярний (що в принципі нормально, так як це нерідний для України продукт). І все ж: м'якоть авокадо багата вітамінами К, С, калієм, міддю та містить дуже мало калорій (в 100 грамах м'якоті — 160 калорій).

13. Пробуйте різні поєднання фруктів та овочів — щоб знайти те, що підходить саме вам. У деяких системах харчування (для схуднення в тому числі) рекомендується їсти фрукти тільки в першій половині дня. Для сніданку спробуйте приготувати виключно фруктовий смузі на воді з льодом, а після обіду — овочеві смузі та багаті білком молочні. Крім того, в деяких системах харчування рекомендується відокремлювати солодкі фрукти (банани, наприклад) і фрукти з кислинкою (цитрусові). З фруктами добре поєднуються овочі, що не містять вуглеводів, такі як червоний перець, помідори, огірки та авокадо, а також шпинат і капуста кале.

14. Дотримуйтеся помірності. Якщо ви споживаєте кілька різних смузі в день, робіть це з перервою в кілька годин, щоб їжа засвоїлася.

15. Експериментуйте. Неважливо, яким смузі ви віддаєте перевагу — на молоці, воді, кефірі, йогурті, ряжанці, соках. Пробуйте різні поєднання фруктів, овочів, молочних продуктів, та інших інгредієнтів — тільки так ви зможете зрозуміти, що підходить саме вам.

Читайте також: Користь молока для всієї родини: кому і скільки потрібно молока, щоб бути здоровим

Секрети приготування смузі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття