7 смачних напоїв з високим вмістом корисних бактерій
Корисні бактерії, такі як пробіотики і болгарська паличка, підвищують імунітет і посилюють захисні сили організму, допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і нервової системи, покращують колір шкіри і допомагають підтримувати здорову вагу, а також багато-багато іншого.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Корисні бактерії, такі як пробіотики і болгарська паличка, підвищують імунітет і посилюють захисні сили організму, допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і нервової системи, покращують колір шкіри і допомагають підтримувати здорову вагу, а також багато-багато іншого.
Найдоступніше і природне джерело корисних бактерій — це ферментовані продукти на основі молока. У цій статті ми розповімо, які 7 ферментних напоїв варто ввести в раціон, щоб бути здоровими і забезпечувати організм усім необхідним.
На сьогодні науці відомо безліч корисних бактерій і пробіотичних штамів, які містяться в різних молочних продуктах. Також, вміст молочних продуктів буде відрізнятися в залежності від виробника, так як окремі продукти виробляються за унікальними технологіями (наприклад, Геролакт і Закваска марки «Яготинська»). У цьому є великий плюс для споживача — кожен може вибрати те, що підходить і подобається саме йому.
1. Кефір
Звичний всім кефір - це продукт номер один за змістом пробіотиків. Кефір виробляють в результаті взаємодії кількох десятків видів різних культур, в тому числі пробіотиків. Сьогодні виробляють кефір різної жирності — від 0% і більше. Кефір можна вживати як окремий напій, а можна готувати на основі кефіру смузі, супи або навіть соуси для салатів.
Читайте також: 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні
2. Закваска
Цікавий факт: в заквасці «Яготинська», яку винайшли фахівці Яготинського маслозаводу, корисних бактерій навіть більше, ніж у кефірі. Якщо порівнювати з йогуртом, то закваска відрізняється консистенцією, а якщо порівнювати з кефіром — то закваска м'якша на смак. Крім того, в заквасці «Яготинська» відсутні стабілізатори та загусники. Закваска буває звичайна, з фруктовими добавками, і навіть закваска з підвищеним вмістом молочного білка. Її можна вживати як окремий напій, а можна готувати з нею смузі (за тими ж рецептами, що й кефірні смузі) та різні десерти.
Читайте також: Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят
3. Йогурт
У йогурті містяться не тільки пробіотики, але й безліч корисних вітамінів і мікроелементів (калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітаміни B5 і B12). Йогурт покращує травлення і стан судин, допомагає схуднути і очистити організм від надлишку солі. З йогуртом можна готувати смузі, випічку, десерти, або просто вживати йогурт в якості перекусу.
Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас
4. Простокваша
Ще один надзвичайно смачний продукт ТМ «Яготинське» — це простокваша, приготована на чистих культурах молочнокислих бактерій з настоюванням в печі. Простокваша відрізняється однорідною щільною структурою і неповторним смаком. Простокваша вперше була випущена в 2011 році і з тих зуміла завоювати серця багатьох споживачів.
Читайте також: Кефір для ідеальної шкіри та розкішного волосся — прості рецепти
5. Ряжанка
Ряжанка — це традиційний український молочний продукт кремового кольору, який готується з топленого молока. У ряжанці містяться вітаміни А, В1 і В2, С, Е, РР і бета-каротин, кальцій і фосфор. Ряжанка легко засвоюється організмом і відрізняється особливим неповторним смаком. З ряжанкою можна приготувати млинці, вівсянку, дуже смачні супи і навіть домашній сир на ряжанці.
Читайте також: Унікальная користь ряжанки: кому, коли і скільки варто її пити
6. Геролакт
Геролакт — це унікальний кисломолочний продукт, розроблений українськими фахівцями за результатами тривалих клінічних досліджень, проведених в Данії. Геролакт містить вітаміни С і Е, а також бактерії Streptococcus thermophilus і Enterococcus faecium. Регулярне споживання Геролакту дозволяє нормалізувати рівень холестерину і обмін речовин, нормалізувати мікрофлору кишечника і забезпечити організм корисними речовинами.
Читайте також: Що їсти, щоб добре виглядати — 12 продуктів з вітаміном Е
7. Айран
Айран — це особливий кисломолочний напій, родом з Кавказу, який готують з додаванням болгарської палички. Айран чудово втамовує спрагу, легко засвоюється організмом, добре впливає на стан шлунку і кишечника, і навіть допомагає при похміллі. На основі айрану можна робити смачні напої та готувати холодні супи.
Читайте також: Їжа для здоров'я — 10 багатих на пробіотики продуктів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття