Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі
цій статті ми розповімо про те, як готувати на кефірі смачні, корисні та оригінальні супи.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кефір — кисломолочний продукт, в якому міститься безліч вітамінів та мікроелементів, а також корисних для мікрофлори кишечника пробіотиків. Кефір можна не тільки пити, але й використовувати в кулінарії. Ми вже писали про те, які корисні та смачні смузі можна приготувати з кефіром. У цій статті ми розповімо про те, як готувати на кефірі смачні, корисні та оригінальні супи.
Що варто знати про кефір
Для початку коротко нагадаємо, в чому полягає користь кефіру для організму:
- Завдяки вмісту пробіотиківта інших корисних мікроорганізмів, кефір корисний для роботи шлунка і кишечника, а також незамінний при проблемах з травленням.
- Завдяки вмісту кальцію, кефір знижує ризик остеопорозу та корисний для здоров'я кісток.
- Кефір підвищує захисні сили організму.
- За деякими даними, кефір допомагає знизити рівень вироблення канцерогенних речовин.
- Кефір корисний для стану серцево-судинної системи.
- Звичайно ж, кефір незамінний для схуднення та очищення організму.
- Кефір — один з продуктів-лідерів за змістом пробіотиків.
Кефір широко застосовується в кулінарії: для випічки, десертів, смузі, супів. У цій статті ми підібрали кілька оригінальних рецептів супів, які готуються на кефірі. Почнемо!
Читайте також: Кефір та його унікальна користь для здоров'я
Лимонно-кефірний суп — джерело вітаміну С та інших корисних речовин
- 1-2 літри курячого бульйону
- 1-2 лимони
- Жменя дикого рису (за бажанням)
- 1 велике куряче філе, відварене та порізане кубиками
- 1 середня цибулина, порізана кубиками
- Трохи печериць, порізаних кубиками
- Подрібнений зубчик часнику
- Кефір
У каструлі протушкуйте подрібнену цибулю та гриби, додайте курячий бульйон. Наступний крок — необов'язковий: якщо у вашому рецепті є рис, додайте рис і варіть його 45 хвилин на повільному вогні (без рису суп готується набагато швидше). Додайте часник та куряче філе, тушкуйте ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і додайте в суп кефір — так, щоб суп вийшов бажаної консистенції (як вам більше подобається). Перед тим, як подавати на стіл, додайте в суп свіжовичавлений сік лимона. Страва готова!
Холодний кефірний суп з огірком та авокадо
У авокадо міститься безліч вітамінів, таких як С, К, вітаміни групи В, а також мідь і калій. Кефір — джерело корисних мікроелементів та пробіотиків. Поєднання цих продуктів робить суп з кефіром і авокадо не тільки смачним, але й надзвичайно корисним.
- 3/4 чашки кефіру
- 1 великий огірок, очищений та порізаний кубиками
- 1 великий стиглий авокадо, очищений
- 1,5 чашки овочевого бульйону
- 2 столових ложки лимонного соку
- Сіль та мелений чорний перець за смаком
- 1-2 столові ложки сметани, для прикраси
- Часник або зелена цибуля
Огірок, авокадо та зелену цибулю (або часник) складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте бульйон, кефір і лимонний сік — ще раз подрібніть. Посоліть та поперчіть. Поставте в холодильник на 5 годин. Перед тим як подавати суп на стіл, можна прикрасити страву сметаною і зеленню.
Гарбузовий крем-суп з кефіром
- 2 чашки кефіру
- 4 чашки нарізаного дрібними кубиками гарбуза
- Дрібно нарізана зелена цибуля
- 4 цілих зубчики часнику
- 2 лаврових листи
- 4 гілочки чебрецю
- 1 сухий перець чилі
- Чверть чашки шампанського або білого виноградного оцту
- Півчашки + 4 столових ложки оливкової олії
- Цедра одного лимону
- 6 чашок овочевого бульйону
- Сіль та перець за смаком
Нагрійте духовку до 200 градусів. Візьміть велику форму для запікання, складіть в неї гарбуз, цибулю, часник, лавровий лист, чебрець та чилі. Посоліть і поперчіть. Додайте оцет і 4 столових ложки оливкової олії. Злегка перемішайте та протушкуйте в духовці приблизно 30 хвилин.
Дістаньте з супу лавровий лист, чебрець та чилі. Інші інгредієнти подрібніть в блендері, додайте овочевий бульйон і добре перемішайте. Додайте кефір і чверть чашки оливкової олії, знову перемішайте. Додайте приправи за смаком і відставте в сторону.
Тепер приготуйте соус. Для цього в окремій тарілці добре перемішайте кефір, чверть чашки оливкової олії, сіль та перець. Подавайте на стіл в бульйонних чашках з соусом. Смачного!
Огірковий-кабачковий гаспаччо з базиліком на кефірі
Гаспаччо — страва іспанської кухні, холодний суп з перетертих овочів. У огіркової-кабачковому гаспаччо міститься велика кількість корисної клітковини і, звичайно ж, пробіотиків. Отже, рецепт:
- 3/4 чашки кефіру
- 2 кабачки, очищених
- 3 огірки, очищених і нарізаних скибочками
- Дрібно нарізана зелена цибуля
- Півчашки листя базиліку
- 1/4 чашки свіжого лимонного соку
- 2/3 чашки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
Приготуйте всі овочі. Візьміть кабачки, огірки, цибулю, базилік, лимонний сік, оливкову олію — і подрібніть все в блендері. Додайте кефір, сіль та перець. Добре перемішайте.
Розлийте суп в красиві тарілки. Прикрасьте кефіром, базиліком та чорним перцем. Додайте зверху кілька крапель оливкової олії. Подавайте гаспаччо холодним. Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття