Menu
Источник: pexels.com

Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі

 цій статті ми розповімо про те, як готувати на кефірі смачні, корисні та оригінальні супи.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кефір — кисломолочний продукт, в якому міститься безліч вітамінів та мікроелементів, а також корисних для мікрофлори кишечника пробіотиків. Кефір можна не тільки пити, але й використовувати в кулінарії. Ми вже писали про те, які корисні та смачні смузі можна приготувати з кефіром. У цій статті ми розповімо про те, як готувати на кефірі смачні, корисні та оригінальні супи.

Що варто знати про кефір

Для початку коротко нагадаємо, в чому полягає користь кефіру для організму:

  • Завдяки вмісту пробіотиківта інших корисних мікроорганізмів, кефір корисний для роботи шлунка і кишечника, а також незамінний при проблемах з травленням.
  • Завдяки вмісту кальцію, кефір знижує ризик остеопорозу та корисний для здоров'я кісток.
  • Кефір підвищує захисні сили організму.
  • За деякими даними, кефір допомагає знизити рівень вироблення канцерогенних речовин.
  • Кефір корисний для стану серцево-судинної системи.
  • Звичайно ж, кефір незамінний для схуднення та очищення організму.
  • Кефір — один з продуктів-лідерів за змістом пробіотиків.

Кефір широко застосовується в кулінарії: для випічки, десертів, смузі, супів. У цій статті ми підібрали кілька оригінальних рецептів супів, які готуються на кефірі. Почнемо!

Читайте також: Кефір та його унікальна користь для здоров'я

Холодні супи на кефірі

Лимонно-кефірний суп — джерело вітаміну С та інших корисних речовин

  • 1-2 літри курячого бульйону
  • 1-2 лимони
  • Жменя дикого рису (за бажанням)
  • 1 велике куряче філе, відварене та порізане кубиками
  • 1 середня цибулина, порізана кубиками
  • Трохи печериць, порізаних кубиками
  • Подрібнений зубчик часнику
  • Кефір

У каструлі протушкуйте подрібнену цибулю та гриби, додайте курячий бульйон. Наступний крок — необов'язковий: якщо у вашому рецепті є рис, додайте рис і варіть його 45 хвилин на повільному вогні (без рису суп готується набагато швидше). Додайте часник та куряче філе, тушкуйте ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і додайте в суп кефір — так, щоб суп вийшов бажаної консистенції (як вам більше подобається). Перед тим, як подавати на стіл, додайте в суп свіжовичавлений сік лимона. Страва готова!

Холодні супи на кефірі

Холодний кефірний суп з огірком та авокадо

У авокадо міститься безліч вітамінів, таких як С, К, вітаміни групи В, а також мідь і калій. Кефір — джерело корисних мікроелементів та пробіотиків. Поєднання цих продуктів робить суп з кефіром і авокадо не тільки смачним, але й надзвичайно корисним.

  • 3/4 чашки кефіру
  • 1 великий огірок, очищений та порізаний кубиками
  • 1 великий стиглий авокадо, очищений
  • 1,5 чашки овочевого бульйону
  • 2 столових ложки лимонного соку
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком
  • 1-2 столові ложки сметани, для прикраси
  • Часник або зелена цибуля

Огірок, авокадо та зелену цибулю (або часник) складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте бульйон, кефір і лимонний сік — ще раз подрібніть. Посоліть та поперчіть. Поставте в холодильник на 5 годин. Перед тим як подавати суп на стіл, можна прикрасити страву сметаною і зеленню.

Холодні супи на кефірі

Гарбузовий крем-суп з кефіром

  • 2 чашки кефіру
  • 4 чашки нарізаного дрібними кубиками гарбуза
  • Дрібно нарізана зелена цибуля
  • 4 цілих зубчики часнику
  • 2 лаврових листи
  • 4 гілочки чебрецю
  • 1 сухий перець чилі
  • Чверть чашки шампанського або білого виноградного оцту
  • Півчашки + 4 столових ложки оливкової олії
  • Цедра одного лимону
  • 6 чашок овочевого бульйону
  • Сіль та перець за смаком

Нагрійте духовку до 200 градусів. Візьміть велику форму для запікання, складіть в неї гарбуз, цибулю, часник, лавровий лист, чебрець та чилі. Посоліть і поперчіть. Додайте оцет і 4 столових ложки оливкової олії. Злегка перемішайте та протушкуйте в духовці приблизно 30 хвилин.

Дістаньте з супу лавровий лист, чебрець та чилі. Інші інгредієнти подрібніть в блендері, додайте овочевий бульйон і добре перемішайте. Додайте кефір і чверть чашки оливкової олії, знову перемішайте. Додайте приправи за смаком і відставте в сторону.

Тепер приготуйте соус. Для цього в окремій тарілці добре перемішайте кефір, чверть чашки оливкової олії, сіль та перець. Подавайте на стіл в бульйонних чашках з соусом. Смачного!

Холодні супи на кефірі

Огірковий-кабачковий гаспаччо з базиліком на кефірі

Гаспаччо — страва іспанської кухні, холодний суп з перетертих овочів. У огіркової-кабачковому гаспаччо міститься велика кількість корисної клітковини і, звичайно ж, пробіотиків. Отже, рецепт:

  • 3/4 чашки кефіру
  • 2 кабачки, очищених
  • 3 огірки, очищених і нарізаних скибочками
  • Дрібно нарізана зелена цибуля
  • Півчашки листя базиліку
  • 1/4 чашки свіжого лимонного соку
  • 2/3 чашки оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком

Приготуйте всі овочі. Візьміть кабачки, огірки, цибулю, базилік, лимонний сік, оливкову олію — ​​і подрібніть все в блендері. Додайте кефір, сіль та перець. Добре перемішайте.

Розлийте суп в красиві тарілки. Прикрасьте кефіром, базиліком та чорним перцем. Додайте зверху кілька крапель оливкової олії. Подавайте гаспаччо холодним. Смачного!

Холодні супи на кефірі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача,  подані  до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття