Menu
Джерело: pexels.com

10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні

У цій статті пропонуємо Вам 10 сирів від українських виробників, вироблених з дотриманням усіх європейських стандартів і вимог якості.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні в світі існують сотні різних сирів —на будь-який смак, колір та аромат. І буде справедливо сказати, що якщо Ви не любите сири, це означає, що Ви ще просто не знайшли свій сир. Іншими словами, все попереду! Більш того, сьогодні на полицях українських магазинів представлена величезна різноманітність сирів від українських виробників, які за смаковими якостями можуть позмагатися з найдорожчими та елітними європейськими сирами.

У цій статті пропонуємо Вам 10 сирів від українських виробників, вироблених з дотриманням усіх європейських стандартів і вимог якості. Сирів, які можна знайти на полицях практично будь-якого продуктового магазину, і які доступні за ціною. Бути сирним гурманом — не так складно, як може здатися на перший погляд.

Читайте також: Гід по сирах для справжнього гурман

1. Моцарела

Моцарела — м'який розсольний сир, родом з Італії. Моцарелу знають всі, і точно знають ті, хто знайомий з італійською кухнею. З моцарелою готують піцу, лазанью, макаронні запіканки, салати та багато чого іншого. Моцарела продається в ємкості з розсолом і в упаковці без розсолу (в такому вигляді її дуже зручно використовувати для готування — легко натерти на тертці). Для того що спробувати справжню моцарелу, не обов'язково їхати в Італію — вона доступна практично в кожному українському супермаркеті.

Читайте також: Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне та сиром чеддер

Сири українських виробників

2. Проволоне

Раз мова зайшла про італійські сири, не можна не згадати про сир проволоне. Цей оригінальний твердий нежирний сир, який виробляється в упаковці у вигляді мішечка, по праву вважається одним з кращих італійських сирів. Проволоне буває звичайний і копчений. З ним готують салати, лазанью, дуже популярні бутерброди і сендвічі з проволоне. 

Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Сири українських виробників

3. Парменталь

Парменталь — твердий сир, пікантний та злегка гострий на смак, з мінімальним терміном дозрівання 2 місяці. Він продається як на вагу, так і в маленькій упаковці. Парменталь — прекрасний аналог елітних сирів європейської якості. Як і Проволоне, він випускається на Пирятинському сирзаводі під ТМ «Пирятинъ». У 2014 році Парменталь ТМ «Пирятинъ» отримав гран-прі на Всеукраїнському дегустаційному конкурсі якості молочних продуктів.

Сири українських виробників

4. Горіховий сир з фенугреком

«Горіховий» сир ТМ «Пирятинъ» має виражений сирний, злегка кислуватий смак та аромат волоського горіха. Відмінною особливістю цього виду сиру є поєднання фенугрека — насіння сімейства бобових — і аромату волоського горіха, смак і аромат яких вдало поєднується зі смаком і ароматом сиру. У 2015 цей сир став переможцем Всеукраїнського конкурсу якості товарів та послуг «100 кращих товарів України — 2015».

Сири українських виробників

5. Сир Грація - знахідка для тих, хто піклується про фігуру

Сир «Грація» торгової марки «Славія» — напівтвердий сир зниженої жирності, 20%. Він розрахований на людей, які дотримуються дієтичного харчування. Смак сиру — легкий і ніжний, злегка кислуватий. Сир «Грація» виробляється на Баштанському сирзаводі, який в 2013 році отримав за цей сир відразу кілька нагород. Відгуки про сир «Грація» можна почитати на сайті otzovik.com.

Сири українських виробників

6. Сир Адигейський

Сир Адигейський — м'який творожний сир, злегка солонуватий на смак, відрізняється невисокою калорійністю. Адигейський сир сподобається і тим, хто дотримується дієтичного харчування, і тим, хто любить смачно поїсти. Він прекрасно підходить для салатів, овочевих запіканок і просто в якості смачної закуски. Відгуки про сир «Адигейський» ТМ «Яготинське» можна почитати на сайті otzovik.com.

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Сири українських виробників

7. Король Гурман — смак топленого молока в сирі

Король Гурман — назва цього сиру говорить сама за себе. «Король Гурман» — твердий сир жирністю 50%. Особливість цього сиру — незабутній смак і аромат топленого молока.

Сири українських виробників

8. Чеддер

Що-що, а сир чеддер точно не потребує рекомендацій. Це відомий твердий англійський сир, родом з села Чеддер, що в графстві Сомерсет. Чеддер широко використовується в кулінарії — для сирних супів, овочевих і м'ясних запіканок, запеченого м'яса, салатів, фаршированих яєць, солоного печива і багато чого іншого.

Читайте також: Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу

Сири українських виробників

9. Бринза

Бринза — ще один м'який розсольний сир, який відрізняється дуже приємний смаком і унікальною текстурою. Він прекрасно підійде до будь-якого застілля, а також сподобається всім любителям солоненького. Бринза широко застосовується в українській кухні, особливо на Закарпатті. Її кладуть в салати, піцу і на бутерброди, використовують як начинку для пирогів, додають до галушок, каш та картоплі.

Сири українських виробників

10. Сулугуні

Ті, хто любить грузинську кухню, однозначно куштували сир сулугуні. Це розсольний грузинський сир щільної консистенції, який широко використовується в кулінарії та як самостійна закуска.

Сири українських виробників

А які сири любите Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття