Menu
Джерело: stocksnap.io

Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне та сиром чеддер

У цій статті ми розповімо вам про три види сиру: моцарелу, проволоне та сир чеддер, а також про те, що можна (і навіть потрібно!) з ними приготувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні в світі існують сотні, а то й більше, різних сирів. М'які та тверді, розсольні та кисломолочні, копчені та плавлені — асортимент величезний. Отже, якщо у вас досі немає улюбленого сиру, це означає, що ви його ще просто не знайшли, і все попереду.

У цій статті ми розповімо вам про три види сиру: моцарелу, проволоне та сир чеддер, а також про те, що можна (і навіть потрібно!) з ними приготувати.

Моцарела

Моцарела — це молодий м'який сир, родом з італійської Кампанії. Моцарела буває двох видів: з молока чорних буйволиць і моцарела з коров'ячого молока. Час дозрівання моцарели — від 1 до 3 днів, текстура — м'яка.

На полицях українських супермаркетів зустрічається в основному моцарела з коров'ячого молока: в розсолі, моцарелла та копчена.

В 100 грамах моцарели — приблизно 300 калорій. Крім того, в цьому смачно сирі міститься багато кальцію (приблизно 500 мг) і фосфору (приблизно 350 мг).

Рецепт з моцарелою

Моцарела широко використовується в кулінарії: як інгредієнт для салатів (зокрема, моцарела — необхідний інгредієнт для приготування італійського салату Капрезе), піци, лазаньї, м'яса, м'ясних та овочевих запіканок (наприклад, кіша або касеролі).

У цій статті пропонуємо вам рецепт такої смачноїта простої страви як смажені сирні кульки з моцарелою.

  • 200-250 грамів моцарели (сирних кульок в розсолі)
  • 1 чашка борошна
  • 2 збитих яйця
  • 2 чашки панірувальних сухарів
  • 1 столова ложка подрібненої петрушки
  • 1 столова ложка цедри лимона
  • Дрібка червоного перцю
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Соус на ваш вибір (кетчуп, майонез або інший)

Для цієї страви вам знадобиться фритюрниця або глибока сковорода. Кульки моцарели відкиньте на друшляк, дайте стекти рідині і трохи підсушіть (або промокніть паперовим рушником). Тепер візьміть три глибокі тарілки. В першу тарілку висипте борошно, в другу — збиті яйця, у третій перемішайте сухарі, зелень, цедру лимона, сіль і перець. Кульки моцарели обваляйте спочатку в борошні, потім в яйці, після чого в сухарях. Поставте сирні кульки в морозильник на 10 хвилин, після чого підсмажте в олії так, щоб вони придбали золотистий відтінок і стали хрусткими. Підсмажені сирні кульки викладіть на друшляк або паперовий рушник, щоб стекло масло. Подавайте сирні кульки з соусом. Смачного!

Рецепт з моцарелою

Проволоне

Сир проволоне — напівтвердий італійський сир, випускається у формі мішечка. Проволоне родом з італійського регіону Базиліката, де його почали виробляти ще в кінці 19 століття. Буває класичний і копчений.

У 100 грамах проволоне — приблизно 350 калорій. У цьому сирі міститься безліч корисних вітамінів та мікроелементів: кальцію, магнію, заліза, а також вітамінів А, С і D.

Сир проволоне широко використовується для приготування бутербродів і сендвічів, піци, лазаньї, салатів і сирних супів (так як він добре плавиться).

Рецепт з проволоне

Пропонуємо вам рецепт сирних рулетів з сиром проволоне.

  • 10 шматочків хліба для сендвічів, без скоринки
  • 200 грамів творожного сиру
  • 3 столові ложки подрібненого часнику
  • 3 столові ложки подрібненої цибулі
  • Дрібка кайенского перцю
  • 10 скибочок сиру проволоне
  • 10 дерев'яних зубочисток
  • Півчашки розтопленого вершкового масла

Духовку нагрійте до 200 градусів. Шматочки хліба вирівняйте качалкою для розкочування тіста. У глибокій тарілці добре перемішайте творожний сир, цибулю, часник і кайенский перець (можна за допомогою блендера). Розподіліть сирну масу по шматочках хліба, зверху покладіть шматочок сиру проволоне. Заверніть хліб в рулетик і закріпіть зубочисткою. Кожен рулетик вмочіть в розтоплене масло і викладіть на форму для запікання. Запікайте сирні рулети в духовці 5 хвилин, після чого переверніть, і знову запікайте 5 хвилин. Коли страва буде готове, вийміть зубочистки і подавайте на стіл. Смачного!

Рецепт з проволоне

Чеддер

Чеддер — один з найбільш відомих видів англійського сиру. Чеддер — твердий сир з коров'ячого молока, який може дозрівати від двох місяців до декількох років. Назва сиру походить від місця початкового виробництва — села Чеддер в англійському графстві Сомерсет.

У 100 грамах сиру чеддер — приблизно 400 калорій. У ньому міститься кальцій, магній, залізо, вітаміни А, D і групи B.

Як і інші види твердого сиру, чеддер широко використовується в кулінарії — для приготування яєчні, запіканок, супів-пюре, салатів, та багатьох інших страв.

Рецепт з сиром чеддер

Пропонуємо вам рецепт солоного печива з сиром чеддер. Спробуйте — це дуже смачно і просто!

  • 2 чашки борошна
  • 3 чайних ложки пекарського порошку
  • Сіль
  • 1 чашка подрібненого на тертці сиру чеддер або будь-якого іншого твердого сиру
  • 2/3 чашки молока
  • Чверть чашки масла
  • Чверть чайної ложки часникового порошку

Спочатку підготуйте сипучі інгредієнти: візьміть 2 чашки борошна, 3 чайних ложки пекарського порошку, половину чайної ложки солі, і добре все перемішайте. Духовку нагрійте до 230 градусів, форму для запікання змастіть маслом. У тарілці добре перемішайте борошняну суміш, чеддер і молоко — так, щоб тісто вийшло м'яким і однорідним. Ложкою викладіть тісто на деко і поставте в духовку на 8-10 хвилин. Масло розтопіть в окремій каструлі, додайте в нього часниковий порошок. Коли печиво буде готове, змастіть його часниковим маслом. Печиво готове!

Рецепт з сиром чеддер

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття