5 оригінальних та смачних рецептів для любителів сиру чеддер
Якщо ви любите сир чеддер, і якщо серйозно цікавитеся кулінарною справою, то ця стаття саме для вас.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви любите сир чеддер, і якщо серйозно цікавитеся кулінарною справою, то ця стаття саме для вас. Час готувати оригінальні страви з сиром чеддер! Густий і ситний суп-пюре, запечена в духовці курка, незвичайний салат з цвітної капусти, фаршировані яйця та навіть оригінально приготована картопля —це лише невелика частина тих дивовижних страв, які можна приготувати з сиром чеддер. Почнемо!
У цій статті ми підібрали оригінальні рецепти, які спершу здаються дуже незвичними для любителів традиційної кухні. Незвичними, але від цього не менш смачними! Об'єднує ці рецепти те, що в них, в тому чи іншому вигляді, є сир чеддер.
Рецепт 1: Суп-пюре з кукурудзою і сиром чеддер
- 3 столові ложки масла
- Подрібнена цибулина, 1 шт.
- 1 велика картоплина, очищена і нарізана кубиками
- 1 лавровий лист
- Половина чайної ложки кмину
- Чверть чайної ложки сушеної шавлії
- 3 столові ложки борошна
- 2 чашки курячого бульйону
- Півтори чашки молока
- Півтори чашки замороженої кукурудзи
- 2 столових ложки подрібненої петрушки
- 2 столових ложки подрібненого часнику
- Чверть чашки сухого білого вина
- 2 чашки подрібненого на тертці сиру чеддер
- Сіль та перець за смаком
У великій глибокій сковороді на середньому вогні розтопіть масло. Додайте цибулю, картоплю, лавровий лист, кмин та шавлію. Протушкуйте 5 хвилин, поки цибуля не буде готова. Зверху посипте борошно — так, щоб покрити цибулю і картоплю. Вилийте на сковороду курячий бульйон і молоко — доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь та тушкуйте протягом 30 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
На сковороду додайте кукурудзу, петрушку, часник і вино. На середньому вогні готуйте 5 хвилин. Приберіть зі сковороди лавровий лист і додайте сир чеддер. Варіть, постійно помішуючи, поки сир не розплавиться. Посоліть і поперчіть. Суп-пюре готовий!
Рецепт 2: Запечена курка з сиром чеддер і сиром пармезан
- 1 чашка подрібнених кукурудзяних пластівців
- Півчашки подрібненого на тертці сиру пармезан
- Півчашки подрібненого на тертці сиру чеддер
- Півчашки розтопленого вершкового масла
- 8 курячих філе, очищених від кісток і шкіри
Духовку нагрійте до 175 градусів, форму для запікання змастіть маслом. У тарілці змішайте пластівці і два види сиру. Курячі філе спочатку вмочіть в розтоплене масло, потім обваляйте в сирно-кукурудзяній суміші, та викладіть в форму для запікання. Запікайте в духовці від 30 до 40 хвилин. Курку можна подавати на стіл!
Рецепт 3: Картопля з квашеною капустою, сосисками та сиром чеддер
- 400 грамів квашеної капусти
- 2 столових ложки коричневої гірчиці
- 1 столова ложка коричневого цукру
- 1/8 чайної ложки меленої селери
- 1/8 чайної ложки меленого чорного перцю
- 300 грамів копчених сосисок, нарізаних соломкою
- 100 грамів подрібненого на тертці сиру чеддер
- 400 грамів нарізаної соломкою картоплі
Духовку нагрійте до 200 градусів. Квашену капусту викладіть на друшляк і почекайте, поки стече розсіл. Візьміть форму для запікання, по дну форми розподіліть квашену капусту. В окремій тарілці перемішайте розсіл з гірчицею, цукром, селерою і перцем — соус розподіліть по капусті. Розкладіть нарізані сосиски і посипте тертим сиром. Зверху викладіть картоплю. Запікайте в духовці від 20 до 30 хвилин, поки картопля не буде готова. Примітка: якщо брати сосиски з сиром, то додавати сир не потрібно (за бажанням).
Рецепт 4: Салат з цвітної капусти, бекону та сиру чеддер
- 1 качан відвареної цвітної капусти, розділеної на суцвіття
- Подрібнена червона цибулина, 1 шт.
- Дрібно нарізаний зелений болгарський перець, 1 шт.
- 200-250 грамів подрібненого на тертці сиру чеддер
- Півтори чашки дрібно нарізаного бекону
- 2 чашки соусу або заправки (на ваш вибір: майонез, сметана, соуси)
- Півчашки білого цукру (необов'язково)
Перемішайте цвітну капусту, цибулю, перець. Додайте сир чеддер і бекон, знову все перемішайте. Необов'язково: в соус додайте цукор, добре перемішайте. Заправте салат соусом і поставте в холодильник на 2 години. Салат готовий!
Рецепт 5: Фаршировані яйця з сиром чеддер і беконом
- 12 яєць
- Півчашки майонезу
- 4 скибочки бекону
- 2 столових ложки подрібненого на дрібній тертці сиру чеддер
- 1 столова ложка гірчиці
Яйця помістіть в каструльку і залийте холодною водою. Закип'ятіть воду і відразу ж зніміть з вогню. Накрийте каструльку і залиште яйця в гарячій воді на 10-12 хвилин. Дістаньте яйця з гарячої води і охолодіть, можна під холодною водою.
Тим часом, підсмажте бекон на сковороді так, щоб він набув коричневого відтінку. Як варіант — приготуйте бекон в мікрохвильовці. Подрібніть готовий бекон і відставте в сторону.
Зварені круто яйця очистіть і розріжте на половинки. Дістаньте жовтки і складіть їх в окрему тарілку. Жовтки перемішайте з майонезом, беконом та сиром. Додайте гірчицю, знову перемішайте. Нафаршируйте яєчні білки і поставте фаршировані яйця в холодильник, поки не прийде час подавати їх на стіл. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття