Menu
Джерело: pexels.com

Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу

Сирні супи — це надзвичайно смачно, дуже ситно і, до того ж, досить незвично. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сирні супи — це надзвичайно смачно, дуже ситно і, до того ж, досить незвично. Погодьтеся, що далеко не кожна господиня може похвалитися тим, що вміє готувати сирний суп. Якщо ж ви хоча б раз куштували сирний суп, то, швидше за все, захочете приготувати його самостійно.

Рецепти сирних супів є в меню французької, німецької, американської та в інших кухнях світу. Для сирних супів використовують проволоне, швейцарський сир, чеддер, гауду та інші види сиру, які добре плавляться. Ми підібрали для вас 4 рецепти сирних супів — апетитних і, в той же час, досить простих для того, щоб приготувати в домашніх умовах. Приступимо!

Сирний суп з броколі на курячому бульйоні — американський рецепт

  • 2 середні цибулини, очищених та дрібно нарізаних
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 5 чашок курячого бульйону
  • 200 грамів яєчної локшини
  • 300 грамів замороженої капусти броколі
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 6 чашок молока
  • 350 грамів подрібненого на дрібній тертці твердого сиру

У великій каструлі, протушкуйте цибулю і часник в маслі. Додайте курячий бульйон, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і додайте в суп локшину. Через 5 хвилин додайте броколі, протушкуйте ще 5 хвилин. Додайте в суп молоко і сир так, щоб сир розтопився. Не доводьте до кипіння. Сирний суп з броколі можна подавати на стіл!

Рецепт сирного супу

Картопляний суп з трьома видами сиру — німецький рецепт

  • 4 склянки води
  • 2,5 склянки курячого бульйону
  • 2 столових ложки сухого курячого бульйону (можна замінити будь-якими приправами на вибір)
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 2 великих морквини, очищених і подрібнених на тертці
  • 4 великих картоплі, очищених і нарізаних кубиками
  • 1 цибулина, очищена і нарізана кубиками
  • 2 гілочки селери, подрібненої
  • 1 червоний солодкий перець, нарізаний кубиками
  • 1 чашка майонезу
  • 200 грамів плавленого сиру 50-60% жирності
  • 1 чашка подрібненого на тертці сиру чеддер (або іншого твердого сиру)
  • 1/2 чашки подрібненого на тертці швейцарського сиру
  • 1/4 чашки сухих картопляних пластівців

У велику каструлю вилийте воду і бульйон, покладіть картоплю, моркву і цибулю, додайте приправи. Доведіть до кипіння і на повільному вогні тушкуйте 15 хвилин. Додайте селеру і червоний перець, тушкуйте ще 5 хвилин. У киплячий суп повільно додайте майонез, добре перемішайте. Поступово додайте всі три види сиру, постійно помішуючи, щоб сир розтопився. В кінці, додайте в суп картопляні пластівці. Зніміть суп з вогню і відставте на 15 хвилин. Картопляний суп можна подавати на стіл!

Рецепт сирного супу

Суп з сиром проволоне і швейцарським сиром — французький рецепт

  • 1/2 чашки масла
  • 8 середніх цибулини, очищених і нарізаних кружечками
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Дрібка сухого чебрецю
  • 1 склянка червоного вина
  • 1 столова ложка шеррі
  • 2 столових ложки борошна
  • 2,5 літра яловичого бульйону
  • 1 французький багет, нарізаний скибочками
  • Оливкова олія
  • 6 скибочок сиру проволоне
  • 6 скибочок швейцарського сиру

Масло розтопіть в глибокій сковороді. Підсмажте на сковороді цибулю і часник, посоліть і поперчіть, додайте чебрець. Вилийте на сковороду червоне вино і шеррі, доведіть до кипіння на повільному вогні. На маленькому вогні тушкуйте основу для супу приблизно 15 хвилин — так, щоб випарувався запах алкоголю. Посипте суміш цибулі борошном і тушкуйте приблизно 10 хвилин. Залийте бульйон і тушкуйте, помішуючи, ще 20 хвилин.

Духовку нагрійте до 175 градусів. На деко викладіть скибочки багета і збризніть їх оливковою олією. Поставте багет в духовку на 7 хвилин, дістаньте, переверніть на іншу сторону, і ще раз поставте в духовку на 7 хвилин.

Розлийте суп в жароміцні горщики для духовки — якщо наливати суп на 3/4 ємності, повинно вийти 6 горщиків. Зверху в горщик покладіть скибочку багета і 2 шматочки сиру — один проволоне, один швейцарський. Поставте горщики на деко і увімкніть духовку на 3-5 хвилин — так, щоб розтопився сир. Суп в горщиках можна подавати на стіл. Смачного!

Рецепт сирного супу

Суп на пиві з сиром чеддер і сиром гауда — рецепт

  • 1 чайна ложка + чверть чашки вершкового масла
  • 1 подрібнена цибулина
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 0,3 літра світлого пива
  • 4 склянки курячого бульйону
  • 2 склянки молока
  • Чверть склянки борошна
  • 1 чашка подрібненого на дрібній тертці сиру гауда
  • 1/2 чашки подрібненого на дрібній тертці сиру чеддер (або іншого твердого сиру)
  • 4 скибочки бекону, підсмаженого і подрібненого
  • Чорний перець та інші приправи за смаком

Візьміть глибоку сковороду і підсмажте цибулю на 1 чайній ложці вершкового масла, додайте часник. Вилийте на сковороду пиво і на повільному вогні доведіть його до кипіння. Вилийте на сковороду курячий бульйон, також доведіть його до кипіння. В останню чергу вилийте на сковороду молоко і знову доведіть до кипіння. Основа для супу готова.

Чверть чашки вершкового масла розтопіть в каструльці або мікрохвильовці. У розтоплене масло висипте борошно і перемішайте, щоб вийшов однорідний соус. Вилийте соус в суп і знову доведіть до кипіння на повільному вогні. Зніміть суп з вогню і додайте в нього подрібнений сир так, щоб сир розтопився. Поперчіть. Перед тим, як подавати суп на стіл, прикрасьте його беконом і зеленню. Смачного!

Рецепт сирного супу

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття