Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу
Сирні супи — це надзвичайно смачно, дуже ситно і, до того ж, досить незвично.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сирні супи — це надзвичайно смачно, дуже ситно і, до того ж, досить незвично. Погодьтеся, що далеко не кожна господиня може похвалитися тим, що вміє готувати сирний суп. Якщо ж ви хоча б раз куштували сирний суп, то, швидше за все, захочете приготувати його самостійно.
Рецепти сирних супів є в меню французької, німецької, американської та в інших кухнях світу. Для сирних супів використовують проволоне, швейцарський сир, чеддер, гауду та інші види сиру, які добре плавляться. Ми підібрали для вас 4 рецепти сирних супів — апетитних і, в той же час, досить простих для того, щоб приготувати в домашніх умовах. Приступимо!
Сирний суп з броколі на курячому бульйоні — американський рецепт
- 2 середні цибулини, очищених та дрібно нарізаних
- 1 столова ложка вершкового масла
- 5 чашок курячого бульйону
- 200 грамів яєчної локшини
- 300 грамів замороженої капусти броколі
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 6 чашок молока
- 350 грамів подрібненого на дрібній тертці твердого сиру
У великій каструлі, протушкуйте цибулю і часник в маслі. Додайте курячий бульйон, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і додайте в суп локшину. Через 5 хвилин додайте броколі, протушкуйте ще 5 хвилин. Додайте в суп молоко і сир так, щоб сир розтопився. Не доводьте до кипіння. Сирний суп з броколі можна подавати на стіл!
Картопляний суп з трьома видами сиру — німецький рецепт
- 4 склянки води
- 2,5 склянки курячого бульйону
- 2 столових ложки сухого курячого бульйону (можна замінити будь-якими приправами на вибір)
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 великих морквини, очищених і подрібнених на тертці
- 4 великих картоплі, очищених і нарізаних кубиками
- 1 цибулина, очищена і нарізана кубиками
- 2 гілочки селери, подрібненої
- 1 червоний солодкий перець, нарізаний кубиками
- 1 чашка майонезу
- 200 грамів плавленого сиру 50-60% жирності
- 1 чашка подрібненого на тертці сиру чеддер (або іншого твердого сиру)
- 1/2 чашки подрібненого на тертці швейцарського сиру
- 1/4 чашки сухих картопляних пластівців
У велику каструлю вилийте воду і бульйон, покладіть картоплю, моркву і цибулю, додайте приправи. Доведіть до кипіння і на повільному вогні тушкуйте 15 хвилин. Додайте селеру і червоний перець, тушкуйте ще 5 хвилин. У киплячий суп повільно додайте майонез, добре перемішайте. Поступово додайте всі три види сиру, постійно помішуючи, щоб сир розтопився. В кінці, додайте в суп картопляні пластівці. Зніміть суп з вогню і відставте на 15 хвилин. Картопляний суп можна подавати на стіл!
Суп з сиром проволоне і швейцарським сиром — французький рецепт
- 1/2 чашки масла
- 8 середніх цибулини, очищених і нарізаних кружечками
- 2 подрібнених зубчики часнику
- Сіль і чорний перець за смаком
- Дрібка сухого чебрецю
- 1 склянка червоного вина
- 1 столова ложка шеррі
- 2 столових ложки борошна
- 2,5 літра яловичого бульйону
- 1 французький багет, нарізаний скибочками
- Оливкова олія
- 6 скибочок сиру проволоне
- 6 скибочок швейцарського сиру
Масло розтопіть в глибокій сковороді. Підсмажте на сковороді цибулю і часник, посоліть і поперчіть, додайте чебрець. Вилийте на сковороду червоне вино і шеррі, доведіть до кипіння на повільному вогні. На маленькому вогні тушкуйте основу для супу приблизно 15 хвилин — так, щоб випарувався запах алкоголю. Посипте суміш цибулі борошном і тушкуйте приблизно 10 хвилин. Залийте бульйон і тушкуйте, помішуючи, ще 20 хвилин.
Духовку нагрійте до 175 градусів. На деко викладіть скибочки багета і збризніть їх оливковою олією. Поставте багет в духовку на 7 хвилин, дістаньте, переверніть на іншу сторону, і ще раз поставте в духовку на 7 хвилин.
Розлийте суп в жароміцні горщики для духовки — якщо наливати суп на 3/4 ємності, повинно вийти 6 горщиків. Зверху в горщик покладіть скибочку багета і 2 шматочки сиру — один проволоне, один швейцарський. Поставте горщики на деко і увімкніть духовку на 3-5 хвилин — так, щоб розтопився сир. Суп в горщиках можна подавати на стіл. Смачного!
Суп на пиві з сиром чеддер і сиром гауда — рецепт
- 1 чайна ложка + чверть чашки вершкового масла
- 1 подрібнена цибулина
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 0,3 літра світлого пива
- 4 склянки курячого бульйону
- 2 склянки молока
- Чверть склянки борошна
- 1 чашка подрібненого на дрібній тертці сиру гауда
- 1/2 чашки подрібненого на дрібній тертці сиру чеддер (або іншого твердого сиру)
- 4 скибочки бекону, підсмаженого і подрібненого
- Чорний перець та інші приправи за смаком
Візьміть глибоку сковороду і підсмажте цибулю на 1 чайній ложці вершкового масла, додайте часник. Вилийте на сковороду пиво і на повільному вогні доведіть його до кипіння. Вилийте на сковороду курячий бульйон, також доведіть його до кипіння. В останню чергу вилийте на сковороду молоко і знову доведіть до кипіння. Основа для супу готова.
Чверть чашки вершкового масла розтопіть в каструльці або мікрохвильовці. У розтоплене масло висипте борошно і перемішайте, щоб вийшов однорідний соус. Вилийте соус в суп і знову доведіть до кипіння на повільному вогні. Зніміть суп з вогню і додайте в нього подрібнений сир так, щоб сир розтопився. Поперчіть. Перед тим, як подавати суп на стіл, прикрасьте його беконом і зеленню. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття