Готуємо по-італійськи — 4 салати з моцарелою
Італійські господині готують не тільки піцу та лазанью, але й салати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У цій статті розповімо, як і з чим готувати салати по-італійськи: салат Капрезе, салат з макаронами, оригінальний салат з персиками та шинкою, а також салат з кус-кусом.
Секрети італійських салатів
Як говориться у відомій італійській приказці, готувати салат повинен кухар, жадібний на оцет, але щедрий на олію. У салатів італійської кухні є свої особливості:
- Італійські салати заправляються оливковою олією холодного віджиму або бальзамічним оцтом.
- Для смаку італійські господині додають у салати різні приправи та ароматні трави.
- Особливість італійських салатів — те, що інгредієнти нарізаються великими шматками.
- Багато італійських салатів готуються з додаванням макаронних виробів.
- Традиційні інгредієнти італійських салатів — помідори та сир моцарела.
- В італійських салатах можна зустріти поєднання фруктів, овочів, м'ясних продуктів та сиру.
Салат Капрезе — рецепт перший
- 4 великих стиглих ароматних помідори
- 4 кульки моцарели в розсолі
- Свіжий базилік
- Сіль та перець за смаком
- Оливкова олія
- Бальзамічний оцет за бажанням
Салат Капрезе — це класичний італійський салат і одна з найпростіших страв італійської кухні. Його головна складність полягає не стільки в приготуванні, скільки в виборі інгредієнтів.
- Помідори для салату Капрезе можна брати звичайні або черрі. Чим ароматніші помідори, тим смачніший буде салат. Тому Капрезе вважається літнім салатом — адже саме влітку доступні найсмачніші помідори. Помідори для салату повинні бути кімнатної температури, тобто не з холодильника.
- Моцарела буває різною і тут можна експериментувати: від моцарели в розсолі до копченої моцарели. Єдина рекомендація: шматочки нарізаною моцарели повинні вийти такої ж величини (в діаметрі), як і шматочки нарізаного помідора.
- Сіль краще брати морську, а перець мелений. Оливкова олія — обов'язково холодного віджиму.
- Базилік краще брати свіжий зелений, а не фіолетовий, з невеликими листочками.
Помідори добре вимийте, просушіть та наріжте кружальцями завтовшки не більше 1 см. Візьміть моцарелу і злийте розсіл (якщо моцарела в розсолі), також наріжте кружальцями. Базилік вимийте, відокремте листя і просушіть. Викладіть на сервіровочну тарілку кружальця помідора та моцарели. Прикрасьте салат базиліком, посоліть та поперчіть, збризніть оливковою олією і бальзамічним оцтом (за бажанням). Салат Капрезе можна подавати на стіл!
Салат з макаронами, моцарелою та соусом — рецепт другий
Інгредієнти для салату:
- 450-500 грамів макаронів пенне
- 2 чашки промитого листя шпинату
- 2 підсмажених червоних перці, нарізаних кубиками
- 250-300 грамів копченої моцарели, нарізаної кубиками
Інгредієнти для соусу:
- 1/4 чашки подрібненого на тертці сиру пармезан
- 1/2 чашки подрібненої свіжої петрушки
- 1/2 чашки майонезу
- 1/4 чашки білого оцту
- 3 подрібнених зубчики часнику
- Дрібка кайенського перцю
- Сіль та мелений чорний перець за смаком
Всі інгредієнти для соусу складіть в блендер і добре подрібніть. Макарони відваріть до повної готовності, викладіть на друшляк, промийте холодною водою. У великій тарілці перемішайте макарони, листя шпинату, червоний перець та моцарелу. Приправте салат соусом і перемішайте. Салат можна подавати на стіл!
Салат з шинкою, персиками та моцарелою — рецепт третій
- 4 стиглих персика
- 8 чашок свіжої руколи, промитої та висушеної
- 4 скибочки шинки
- 8 скибочок свіжої моцарели
- Оливкова олія холодного віджиму
- Бальзамічний оцет
- Морська сіль
- Мелений чорний перець
Персики наріжте шматочками, змастіть оливковою олією та підсмажте на грилі. На одну тарілку викладіть 2 чашки рукколи. По краях тарілки, зверху на рукколу, викладіть шматочки персика. У центр тарілки покладіть 2 шматочки моцарели. Шинку наріжте великими смугами, розкидайте по тарілці. Перед тим як подавати на стіл, збризніть салат оливковою олією і бальзамічним оцтом. Посоліть і поперчіть. Салат готовий!
Салат з помідорами, моцарелою і кус-кусом — рецепт четвертий
- 2 чашки нарізаних кубиками помідорів
- 3/4 чашки нарізаної кубиками моцарели
- 3 столові ложки подрібненої цибулі-шалот
- 2 чайні ложки оливкової олії холодного віджиму
- 1/4 чайної ложки лимонного соку або бальзамічного оцту
- 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 1,3 чашки води
- 1 чашка кус-куса
- 1/4 чашки подрібненого свіжого базиліку
У великій тарілці перемішайте помідори, моцарелу, цибулю-шалот, оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), сіль, перець і часник. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. У каструлі закип'ятіть воду і поступово висипте кус-кус. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та відставте на 5 хвилин. Розпушіть кус-кус виделкою та залиште остигати. Додайте охолоджений кус-кус в салат, додайте базилік, перемішайте інгредієнти. Салат можна подавати на стіл. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття