Menu
Джерело: pexels.com

Меню для ласунів — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я

Сьогодні на полицях супермаркетів представлена величезна різноманітність солодких десертів — і багато які з них не тільки не шкодять фігурі, але й корисні для здоров'я.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Вважається, що солодке — шкідливо і для здоров'я в цілому, і для фігури. Однак ця думка не зовсім відповідає істині. Сьогодні на полицях супермаркетів представлена величезна різноманітність солодких десертів — і багато які з них не тільки не шкодять фігурі, але й корисні для здоров'я. Отже, пропонуємо вам наш рейтинг — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я.

1. Солодкі сирки

Без сумніву, номер один в рейтингу солодких і корисних десертів займають солодкі сирки з добавками (ваніллю, курагою, родзинками, фруктовими добавками). Солодкі сирки з добавками — це не тільки надзвичайно смачно, але й корисно, так як в кисломолочному сирі міститься багато вітамінів і корисних для здоров'я мікроелементів.

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

Корисні солодощі

2. Йогурти з фруктовими добавками

Якщо й існує смачний солодкий десерт, який міг би позмагатися за перше місце з солодкими сирками, то це йогурти з фруктовими добавками. Коли часу готувати зовсім немає, а поласувати чимось смачненьким дуже хочеться, йогурт з фруктовими добавками — ідеальний варіант. Від нього неможливо набрати вагу (калорій в ньому небагато), в той же час — він смачний і продається в будь-якому магазині. Йогурти бувають з персиком, полуницею, вишнею і ягодами, екзотичними фруктами (такими як маракуйя, наприклад), і багатьма-багатьма іншими добавками. Йогурти випускаються в картонних упаковках з кришечкою і в поліетиленовій плівці.

Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Корисні солодощі

3. Дитячі йогурти

Дитячі йогурти відрізняються від звичайних йогуртів способом виробництва, а також тим, що замість цукру в них міститься фруктоза. У дитячі йогурти додають тільки «рідні» для України фрукти (виняток — банан, але тільки тому що банан дуже добре підходить в якості дитячого прикорму).

Читайте також: Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе та смузі з йогуртом

Корисні солодощі

4. Закваска з наповнювачами

Багато хто плутає закваску з кефіром і йогуртом, що не зовсім правильно. Якщо порівнювати з йогуртом, то закваска відрізняється консистенцією, а якщо порівнювати з кефіром — то закваска м'якіша на смак. Крім того, в заквасці корисних бактерій в сто разів більше, ніж у кефірі. Фруктові добавки в заквасці бувають найрізноманітніші: полуниця і ягоди, яблука і кориця, груша і ваніль, персик і маракуйя. Крім того, буває закваска з підвищеним вмістом молочного білка і закваска з висівками і злаками.

Читайте також: Незвично, смачно і корисно — 10 причин ввести в раціон ряжанку

Корисні солодощі

5. Какао на молоці

Що може бути смачніше, ніж какао на молоці? Якщо немає часу на те, щоб приготувати смачний і ароматний напій, можна купити його в готовому вигляді. Нещодавно на ринку з'явилося «Какао Яготинське», виготовлене виключно з натуральних інгредієнтів, без будь-яких консервантів.

Читайте також: Чим корисне гаряче какао з молоком і як його готувати — 5 рецептів

Корисні солодощі

6. Дитяча сирна паста

Як і дитячі йогурти, дитяча сиркова паста і сирки готуються з фруктозою і з додаванням «рідних» для України фруктів. Дитяча продукція ТМ «Яготинське» призначена для маленьких діток від 6 місяців. Однак це не означає, що дитячоюсирковою пастою не може поласувати дорослий. Адже це так смачно!

Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно

Корисні солодощі

7. Молочні смузі та шейки

На основі молока можна приготувати смачні молочні смузі або оригінальні молочні шейки. Молочний смузі не створює тяжкості в шлунку і, в той же час, забезпечує масу корисних поживних речовин за рахунок вітамінів, які містяться в інгредієнтах (молоці, фруктах і овочах). Про те, як готувати молочні смузі, читайте в нашій статті 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя.

Молочний шейк — це солодкий холодний напій, який готують з молока, з морозивом і різними підсолоджувачами (шоколадом, какао, сиропами), а також з кубиками льоду, фруктами та іншими добавками. Готувати молочні шейки і смузі можна на основі звичайного молока, пряженого молока, молока з какао або молочних напоїв.

Читайте також: Як приготувати молочний шейк в домашніх умовах — 10 рецептів для любителів солодощів

Корисні солодощі

8. Кефірні смузі

Для тих, хто стежить за здоров'ям, прекрасно підійдуть смузі на кефірі — в них мало калорій, в той же час вони прекрасно насичують і містять багато корисних мікроелементів та вітамінів. Крім кефіру, смузі можна готувати на заквасці, ряжанці або простокваші— як більше подобається. А ще кефірні смузі — це дуже смачно!

Читайте також: Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят

Корисні солодощі

А які корисні для здоров'я солодкі десерти любите Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття