
Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе та смузі з йогуртом
Йогурт — це унікальний кисломолочний продукт, який покращує травлення та допомагає схуднути, корисний для суглобів та покращує стан судин, покращує імунну систему та містить безліч корисних мікроелементів. Крім того, йогурт можна і потрібно використовувати в кулінарії. У цій статті ми розповімо, як приготувати солодкі десерти з йогуртом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ми не будемо детально зупинятися на тому, в чому користь йогурту для здоров'я — про це ми вже писали в статті «10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас». Тому відразу перейдемо до рецептів — яку випічку і солодкі десерти можна приготувати з йогуртом.
Смачні млинці на йогурті — рецепт
Ми вже писали про те, як приготувати млинці на молоці та кефірі. Сьогодні розповімо, як приготувати оригінальні млинці з йогуртом.
- 3/4 склянки борошна
- 1 чашка йогурту
- 1 чашка молока
- 1 чайна ложка цукру (за бажанням)
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 25 мл коньяку (якщо немає коньяку, можна замінити горілкою)
- 2 курячих яйця
- 2 столових ложки соняшникової олії
Візьміть каструлю, в пропорції один до одного налийте молоко та йогурт, добре перемішайте. Увімкніть вогонь і злегка підігрійте суміш (так, щоб вона була теплою, не гарячою). У каструлю додайте яйця, сіль, цукор (якщо у вашому рецепті є цукор), соду і 25 мл спиртного. За допомогою вінчика добре це все збийте. Тепер можна додавати борошно, і знову все перемішайте, щоб вийшло тісто без грудочок.
В окремій каструльці закип'ятіть склянку молока, і вилийте гаряче молоко в тісто. Знову добре перемішайте тісто, в кінці додайте олію.
Млинці можна смажити — для цього вилийте тісто рівним шаром на сковороду. Перед тим як подавати на стіл, змастіть млинці вершковим маслом. Можна подавати з фруктовими чи будь-якими іншими начинками.
Лимонний пиріг з йогуртом — простий та смачний рецепт в духовці
- 1 чашка розтопленого маргарину
- 2 чашки цукру
- 3 яйця
- 1 чайна ложка екстракту лимона
- 2,5 чашки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 220 грамів йогурту (можна зі смаком лимона)
Нагрійте духовку до 165С. Візьміть форму для кексів, змастіть її маслом і посипте борошном. В окремій тарілці перемішайте борошно, соду і сіль. Відставте в сторону.
У великій мисці добре збийте маргарин з цукром, по одному додаючи яйця. Додайте йогурт і екстракт лимона, знову добре все перемішайте. Тепер з'єднайте і перемішайте рідку та розсипчасту суміші так, щоб вийшло однорідне тісто.
Вилийте готове тісто в форму для кексів і печіть у духовці приблизно 60 хвилин. Дістаньте готовий пиріг з духовки і охолодіть. Пиріг можна подавати на стіл!
Шарлотка з яблуками та йогуртом — рецепт в духовці
- 150-200 грамів йогурту
- 1,5-2 склянки борошна
- 2 яйця
- 120 грамів цукру
- Кілька яблук
- Кориця за смаком (не більше 2 чайних ложок)
- 1,5 чайних ложки соди
- Дрібка солі
Нагрійте духовку до 180С. В окремій тарілці збийте яйця, цукор, сіль та йогурт. Додайте борошно, соду і корицю, добре перемішайте. Борошно починайте додавати поступово — так, щоб тісто не вийшло занадто густим. Яблука очистіть від серцевини та наріжте кубиками (шкірку можна очищати, можна не очищати — як більше подобається). Перемішайте тісто з яблуками.
Форму духовки змастіть маслом та посипте борошном, вилийте в форму тісто. Шарлотку потрібно випікати в духовці приблизно півгодини. Смачна випічка з яблуками готова!
Шоколадне печиво з йогуртом — рецепт в духовці
- 0,5 чашки коричневого цукру
- 0,5 чашки білого цукру
- Чверть чашки розтопленого маргарину або масла
- Чверть чашки жиру-розпушувача
- 0,5 чашки нежирного йогурту
- 2 чайних ложки ванілі
- 1,7 чашки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 чашки шоколадної стружки
Нагрійте духовку до 190С. Змастіть деко олією. В окремій тарілці збийте цукор, маргарин і жир-розпушувач. Додайте йогурт і ваніль, добре перемішайте. Додайте борошно, соду і сіль, знову перемішайте.
Викладіть печиво на деко, зверху прикрасьте шоколадною крихтою. Поставте в попередньо розігріту духовку на 8-10 хвилин. Дістаньте з духовки, викладітьпечиво на кухонну решітку, охолодіть.
Парфе з фруктами та йогуртом — рецепт вишуканого десерту на швидку руку
«Знаєш, що всім подобається? Парфе! Хіба хто-небудь коли-небудь скаже 'терпіти не можу парфе'?», — Так говорив осел Шрекові в першій частині відомого мультика. Так що ж таке парфе?
Парфе — це французький десерт, який готується з фруктами, вершками, іноді з яйцями, і навіть морозивом. Ми пропонуємо вам дієтичний рецепт парфе з йогуртом та мюслями. Він може бути як солодким десертом, так і смачним корисним сніданком.
- 2 чашки йогурту
- 1 чашка мюслі
- Полуниці, чорниці або інші ягоди
У великій прозорій склянці викладіть шарами: 1 чашку ванільного йогурту, півчашки мюслів, півпорції ягід. Повторіть — так, щоб вийшло 6 шарів (два рази по 3 шари). При бажанні охолодіть.
Смузі з йогуртом, бананом та полуницею — рецепт
Фруктові смузі — це не тільки смачно, але й корисно. Ми вже розповідали про те, як приготувати смузі з молоком. Тепер пропонуємо вам рецепт смузі з йогуртом.
- 1 банан
- 1 чашка полуниць (або будь-яких інших ягод)
- 0,5 чашки йогурту
- 1,5 чайних ложки цукру
- Чверть чашки ананасового соку
- 1 чайна ложка апельсинового соку
- 1 чайна ложка молока
Складіть всі інгредієнти в блендер, подрібніть. Смузі готовий! Він прекрасно підійде як для сніданку, так і для перекусу на протязі дня.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття