Menu
Джерело: pexels.com

Снідати чи не снідати — 10 корисних продуктів для ідеального сніданку

Отже, які продукти потрібно їсти на сніданок, щоб бути здоровим і струнким?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Вважається, що сніданок — найважливіший прийом їжі за весь день. «Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові», — напевно, всі знають цю приказку. Однак, як показали дослідження, все не так однозначно. Справа не тільки в тому, снідає людина чи ні, але також і в тому, чим саме вона снідає.

Вважається, що люди, які регулярно снідають, менше схильні до повноти і переїдання, мають більш здорові звички і менше набирають вагу. І для цього є підстави.

Як зазначається  в огляді 47 досліджень (США), діти тапідлітки, які снідають, протягом дня споживають більше калорій, при цьому менш схильні набирати вагу. Крім того, відмічається, що звичка регулярно снідати позитивно впливає на когнітивні функції, пам'ять і навіть успішність в школі.

Тим не менше, не все так просто, як здається на перший погляд. Позитивний ефект від звички снідати відзначався при вживанні не всіх продуктів, а тільки продуктів з високим вмістом білка і поживних елементів — таких як зернові, фрукти та молочні продукти.

Читайте також: Скільки потрібно білка і де його брати — 10 продуктів з високим вмістом білка

Отже, які продукти потрібно їсти на сніданок, щоб бути здоровим і струнким?

10 продуктів для ідеального сніданку

1. Вівсяна каша на молоці

Традиційно, вівсянка вважається ідеальною кашею для сніданку. Калорійність чашки вівсянки на молоці без добавок становить 200-250 калорій, в ній міститься приблизно 10% добової норми білка. При цьому, у вівсянці багато корисної для шлунка клітковини, тоді як в молоці міститься кальцій, фосфор і вітамін D, корисні для здоров'я кісток.

Приготувати вівсянку на сніданок — дуже просто. Для цього потрібно трішки вівсяних пластівців, молоко, вода, сіль та інші добавки. Щоб отримати від сніданку ще більше користі, можна додати у вівсянку трохи ягід, фруктів, сухофруктів, насіння або горіхів. Більше читайте в статті Як приготувати вівсяну кашу на молоці — 5 рецептів.

Корисні продукти для сніданку

2. Йогурт без добавок

Напевно, жоден список корисної для здоров'я їжі не обійдеться без йогурту. І для цього є причини: в йогурті міститься багато корисних речовин (в тому числі пробіотиків) і вітамінів, йогурт покращує травлення, йогурт корисний для імунної системи, стану судин і кісток. Крім того, звичайний йогурт без добавок прекрасно насичує. Наприклад, в чашці турецького йогурту (приблизно 200 грамів) міститься 260 калорій і майже 8 грамів білка.

Щоб йогурт був смачнішим, додайте до нього фрукти, ягоди, клітковину, насіння, сухофрукти. Про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас.

Корисні продукти для сніданку

3. Кисломолочний сир

Продукт, який міг би позмагатися з йогуртом за перші місця в рейтингах здорової їжі — це, звичайно ж, кисломолочний сир. У ньому багато білка, мало калорій, а ще він дуже корисний і смачний.

Корисні продукти для сніданку

Є безліч ідей, як і з чим можна їсти кисломолочний сир — ми писали про це в статті Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин. Найпростіший спосіб приготувати з кисломолочним сиром смачний сніданок — це сир зі сметаною або фруктові смузі з кисломолочним сиром. Якщо любите кисломолочний сир з сухофруктами, спробуйте сирок з курагою або родзинками.

Корисні продукти для сніданку

4. Фрукти і ягоди

Думаємо, всі погодяться, що фрукти і ягоди — надзвичайно корисна і, в більшості випадків, легка для шлунку їжа. Полуниця, яблука, груші, банани, чорниця — практично у всіх фруктах і ягодах містяться вітаміни, мінерали та антиоксиданти. При цьому калорійність фруктів — дуже низька, тобтофігурі вони точно не зашкодять.

Якщо ви не наїдаєтеся фруктами, час починати готувати фруктові смузі на молоці, смузі на кисломолочних продуктах або смузі з йогуртом.

5. Насіння

Хороший спосіб наситити організм корисними речовинами — це додати в раціон насіння соняшнику, насіння гарбуза, насіння іспанського шавлії, насіння льону, насіння кунжуту або інші. Їх можна додавати в молочні продукти, в смузі або в кашу. Кожен вид насіння має безліч корисних властивостей, проте не забувайте, що в них багато калорій — тому дотримуйтесь помірності.

6. Горіхи

Все вищесказане справедливо і для горіхів: волоських, мигдальних, кешью і будь-яких інших. У горіхах багато магнію, калію і корисних для здоров'я жирів. Крім того, горіхи дуже калорійні і містять білок — отже, стануть прекрасним сніданком.

Корисні продукти для сніданку

7. Смузі

Один з найбільш простих способів смачно поснідати і врізноманітнити раціон — це готувати смузі на молочних продуктах з фруктами, ягодами, овочами, горіхами, насінням, або з будь-якими іншими інгредієнтами. Більше ідей про те, як і з чим готувати смузі — в статті Готуємо смузі з користю для шлункута фігури.

8. Курячі яйця

У курячому яйці міститься калій, кальцій, вітамін А, залізо і магній. Яєчня або омлет на молоці — це не тільки смачний, але йкорисний сніданок. Для того щоб приготувати ранковий омлет, знадобляться 2 яйця, трошки молока, сіль і приправи, сир за бажанням, і зовсім небагато часу. Про те, як готувати омлет, читайте в статті 5 найсмачніших рецептів омлету з молоком.

9. Кава або зелений чай

Більшість людей вранці п'ють каву або чай — зелений або чорний. До ранкового чаю або кави можна додати чашку кисломолочного сиру, кілька скибочок адигейського сиру або бринзи (або будь-якого іншого сиру), а можна навіть зробити смузі з кофеїном: для цього вам знадобиться готова кава, трохи молока, замороженого банану або сухофруктів (фініків, наприклад). Також читайте наші статті про те, як готувати каву з молоком і чай з молоком.

Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні

10. Продукти з високим вмістом білка

Ідеальним варіантом для сніданку вважаються високобілкові продукти. Це горіхи, сири, кисломолочний сир, молоко, кисломолочні продукти, білкова закваска PRO. Білкові продукти в якості сніданку дарують відчуття ситості і допомагають регулювати апетит протягом дня. Крім того, білкові продукти необхідні всьому організму для хорошого обміну речовин і навіть для розумової діяльності.

Корисні продукти для сніданку

Снідайте корисними продуктами і будьте здорові!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття