Menu
Джерело: pexels.com

Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

У цій статті пропонуємо вам сім добавок, з якими можна (і навіть потрібно) їсти кисломолочний сир. Легко та просто!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Всі ми ще з дитинства пам'ятаємо про те, що потрібно їсти кисломолочний сир. Вже як дорослі ми добре знаємо, що в сирі міститься велика кількість корисного білка та багато вітамінів і мікроелементів (в тому числі селену, який необхідний для нормального функціонування щитовидної залози). Напевно, ви не раз готували з кисломолочним сиром різні страви: сирники, чізкейки, макарони з сиром та багато інших.

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

У цій статті пропонуємо вам сім добавок, з якими можна (і навіть потрібно) їсти кисломолочний сир. Легко та просто!

1. Кисломолочний сир з цукром і сметаною

Ті, хто пам'ятають радянське дитинство, напевно пам'ятають і сир з цукром та сметаною. Зараз на полицях супермаркетів можна знайти будь-які солодкі десерти, проте це не означає, що сметана з сиром не варті уваги. Кисломолочний сир зі сметаною можна їсти з цукром або іншими солодкими добавками, наприклад фруктами (свіжими або замороженими), медом, солодким сиропом, та й з чим завгодно! Приємний бонус — в сметані, як і в сирі, міститься величезна кількість корисних речовин. Виходить простий, смачний і корисний десерт!

Читайте також: Сметана у щоденному раціоні — скільки, кому і коли

Сирний десерт

2. Кисломолочний сир з ваніллю

Один з найпростіших і, в той же час, надзвичайно смачних сирних десертів. Просто додайте в сир дрібку ванілі, або замініть його готовим сирком з ваніллю — наприклад, Яготинський маслозавод недавно випустив сирок «Дитячий» зі смаком ваніліну, розрахований на дітей від трьох років.

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Сирний десерт

3. Смузі з кисломолочним сиром

Ми вже не раз писали про те, як готувати смузі на молоці, кефірі, ряжанці, простокваші— вони підійдуть і тим, хто сидить на дієті, і тим, хто просто любить смачненьке. Також, в смузі можна додавати трохи кисломолочного сиру — в поєднанні з яблуками, полуницею та іншими фруктами і овочами вийде дуже смачно!

Про те, як готувати смузі, читайте в наших статтях Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят,18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя і Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури.

Сирний десерт

4. Кисломолочний сир з фруктами

Якщо готувати смузі не хочеться, або під рукою немає блендера, можна зробити солодкий десерт з фруктами і кисломолочним сиром: наприклад, банан та сир із солодким сиропом, полуниця з сиром і сметаною, сир з варенням — варіантів безліч. Експериментуйте! На щастя, зараз багато фруктів доступні круглий рік — наприклад, заморожену полуницю, вишню і ягоди можна купити в будь-якому супермаркеті. На смак вони не гірші, ніж свіжі. Крім того, в них зберігається досить багато корисних речовин.

5. Кисломолочний сир з сухофруктами

Ви пробували коли-небудь солодкий сир з курагою? Це ж справжня насолода! Як і сир з чорносливом або сир з родзинками. Приготувати можна самостійно, а можна купити готовий солодкий десерт. Приємного апетиту і на здоров'я!

Читайте також: Меню для ласунів — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я

Сирний десерт

6. Готові творожні десерти

Те, що дитячі сирки розраховані на дітей, зовсім не означає, що дорослі не можуть ними поласувати. Невеликапорція солодкого сирного десерту зі смаком фруктів — прекрасний десерт не тільки для дітей, але й для дорослих.

tvorog 6

7. Кавовий смузі з сиром

Якщо ви любите пити вранці каву, а крім того дбаєте про здорове харчування, спробуйте приготувати кавовий смузі з сиром. Для цього смузі необхідні два обов'язкові інгредієнти: кисломолочний сир та готова кава, інші — на Ваш смак. Хто знає, може Ви придумаєте новий рецепт кавового напою. До речі, такий напій можна випити вдома, а можна взяти в термосі з собою.

Читайте також: Кава з молоком - шкода чи користь улюбленого напою

Сирний десерт

А з яким добавками любите кисломолочний сир Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття