Menu
Джерело: pexels.com

5 найсмачніших рецептів омлету з молоком

Хочете приготувати щось просте, смачне і таке, що не віднімає багато часу? В такому випадку, яєчний омлет — ідеальний варіант. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати омлет з молоком на прикладі п'яти рецептів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ніхто не знає точно, де і коли з'явився омлет. Швидше за все, це сталося в середині 16 століття у Франції. За століття його існування у всьому світі виникло безліч різновидів омлету — від найпростіших (яйце, молоко, перець, сіль) до надзвичайно складних рецептів.

Наприклад, у Великій Британії, як і в США, омлет готують з яєць, молока і сиру. У Франції омлет подають з помідорами, цибулею і прянощами, такими як петрушка, часник та естрагон. Для того щоб омлет не прилипав до сковороди, французькі кухарі використовують очищене вершкове масло, а в якості приправ — звичайні сіль та перець. У Німеччині та Австрії популярний так званий «фермерський омлет»: в каструлі готуються цибулю, картоплю і копчений бекон, а поверх заливаються збиті яйця.

У цій статті пропонуємо до вашої уваги п'ять смачних рецептів омлету з молоком.

Рецепт омлету з молоком

Омлет з молоком

Для початку потрібно взяти обов'язкові інгредієнти:

• 2 або 3 яйця

• 1 столова ложка молока

• Сіль та перець — за смаком

• Тертий сир або інші добавки — за бажанням

• Приправи (петрушка, кріп, базилік, розмарин, зелень коріандру, зубчик часнику, ін.)

Вилийте яйця в тарілку, додайте столову ложку молока, сіль і перець, збийте. Нагрійте на середньому вогні сковороду, покладіть на гарячу сковороду олію, вилийте на сковороду яйця. Коли омлет підсмажиться з одного боку, переверніть його за допомогою лопатки. При бажанні додайте в омлет тертий сир, приправи та інші добавки (гриби, цибуля, солодкий перець, спаржа, ін.).

Омлет з травами (4 порції)

Цей омлет готується в духовці. Для початку візьміть всі необхідні інгредієнти:

• 5 яєць

• Одна чверть склянки молока

• Півсклянки подрібнених трав: петрушки, кропу, естрагону

• Сіль

• Мелений чорний перець

• 4 чайних ложки рослинної олії

• Одна третина склянки сметани або іншого соусу за смаком

Збийте яйця, молоко, трави, сіль і перець.

Нагрійте духовку до 140 градусів. Вилийте на сковороду 1 чайну ложку рослинної олії, нагрійте сковороду. Рівномірно розподіліть чверть яєчної маси по сковороді, після чого поставте сковороду в духовку (перевертати омлет не потрібно). Коли перший омлет буде готовий, дістаньте його з духовки і повторіть ще три рази (всього повинно вийти 4 омлету).

Візьміть перший готовий омлет і розподіліть четверту частину сметани або соусу по половині омлету. Складіть омлет вдвічі, потім вчетверо. Повторіть ще три рази.

Помістіть всі 4 омлету на деко і поставте в духовку на кілька хвилин. Страву можна подавати на стіл!

Омлет з молоком і сиром

Білий омлет з молоком і сиром

• 4 яєчних білки

• 2 столових ложки тертого твердого сиру

• 2 чайні ложки молока

• Сіль

• Мелений чорний перець

• 1 столова ложка масла вершкового

Збийте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир.

Нагрійте сковороду, додайте на сковороду масло. Коли масло розтопиться, вилийте яйця на сковороду і постійно помішуйте їх лопаткою — так, щоб утворилися маленькі грудочки (це займає від 2 до 3 хвилин). Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залиште на 1 хвилину. Коли омлет досить підсмажиться, лопаткою перекладіть його на тарілку.

Омлет з беконом, яблуками і сиром з пліснявою (2 порції)

• 3 столові ложки масла вершкового

• Половина дрібно порізаного яблука

• 6 яєць

• 4 чайних ложки молока

• Сіль

• Мелений чорний перець

• 2 столових ложки подрібненого сиру з пліснявою (якщо не любите такий сир, спробуйте замінити його сиром чеддер)

• 2 просмажених подрібнених скибочки бекону

Розігрійте сковороду, додайте масло, викладіть на гарячу сковороду яблука і залиште їх на 4 хвилини, не забуваючи періодично помішувати. Перекладіть готові яблука в тарілку, сковороду звільніть.

В іншій тарілці збийте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир.

Знову розігрійте сковороду, додайте масло і вилийте половину яєчної суміші на сковороду. Протягом 2-3 хвилин помішуйте яйця лопаткою до утворення грудочок. Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залиште на 1 хвилину. Зверху викладіть сир, бекон і половину яблучної суміші. За допомогою лопатки скрутіть омлет і перекладіть його на тарілку. Повторіть для другої порції. Смачного!

Омлет з грибами

Омлет з грибами і сиром фонтіна (2 порції)

• 3 столові ложки масла вершкового

• 1 столова ложка подрібненої цибулі

• 100 г білих грибів, дрібно порізаних

• Свіже листя чебрецю

• 2 чайних ложки сухого шеррі

• 6 яєць

• 4 чайних ложки молока

• Сіль

• Мелений чорний перець

• Чверть чашки сиру фонтіна (або іншого напівм'якого сиру)

Розігрійте сковороду, додайте масло, посмажте цибулю. Додайте на сковороду гриби, чебрець, сіль, перець і періодично помішуйте, поки гриби не стануть коричневого кольору (в середньому 4-5 хвилин). Додайте шеррі і продовжуйте помішувати, поки шеррі не випарується (ще 1 хвилина). Перекладіть овочеву суміш на тарілку, сковороду відставте.

Збийте яйця, молоко, сіль і перець. Знову розігрійте сковороду, додайте масло і вилийте половину яєчної суміші на сковороду. Протягом 2-3 хвилин помішуйте яйця лопаткою до утворення грудочок. Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залиште на 1 хвилину. Зверху викладіть сир і половину овочевої суміші. За допомогою лопатки скрутіть омлет і перекладіть його на тарілку. Повторіть для другої порції. Страву можна подавати на стіл!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття