Menu
Що приготувати з адигейським сиром — смачні страви з улюбленим сиром

Що приготувати з адигейським сиром — смачні страви з улюбленим сиром

Деруни з адигейським сиром, солоні сирники, зрази та вареники з адигейським сиром, перець фарширований м'яким сиром, адигейський сир на решітці — у цій статті ми підібрали ідеї, що можна приготувати з цим смачним сиром.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир адигейський — м'який розсільний сир, солонуватий на смак. Цей сир подобається і тим, хто дотримується дієтичного харчування (оскільки містить небагато калорій), і тим, хто любить смачно поїсти.

Адигейський сир широко використовується в кулінарії — з ним можна приготувати млинці, салати, овочеві запіканки та багато іншого. Також, в деяких рецептах сир адигейський можна використовувати замість інших м'яких сирів (кисломолочного сиру, бринзи).

Сир адигейський

Читайте також: Гід по сирах — які бувають м'які розсільні сири

У цій статті ми підібрали 7 ідей для тих, хто любить цей смачний сир — що смачного можна приготувати з адигейським сиром.

Сир адигейський

Складно знайти людину, яка б не любила деруни зі сметаною та деруни з кисломолочним сиром. Крім того, приготувати деруни можна і з іншими видами сиру, наприклад, адигейським або бринзою. Готуються такі деруни не складніше, ніж звичайні: вам знадобиться картопля, яйця, трохи борошна, сіль, перець, цибуля та, звичайно ж, адигейський сир. Подавати такі деруни потрібно обов'язково зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

деруни

Покроковий рецепт — в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

Картопляні зрази з адигейським сиром

Картопляні зрази —  проста і дуже смачна страва української, польської, російської та литовської кухні. Приготувати картопляні зрази (або картопляники) можна з самою різною начинкою, в тому числі з різними видами сиру: бринзою, адигейським сиром, моцарелою, твердими видами сиру.
Щоб приготувати картопляні зрази з адигейським сиром, знадобиться відварена картопля, трохи борошна, паніровка, вершкове масло, морква, адигейський сир та рослинна олія для смаження.

Картопляні зрази з адигейським сиром

Рецепт — в статті Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка та смачний салат

Сирники з адигейським сиром

Кожна господиня хоча б раз в житті готувала справжні сирники з кисломолочним сиром. Класичні сирники — солодкі, з такими добавками як цедра лимона, сухофрукти, родзинки, журавлина.
Крім того, можна приготувати смачні солоні сирники з адигейським сиром. Для цього знадобиться не так багато інгредієнтів: адигейський сир, бринза, кукурудзяне або звичайне борошно, трохи кип'яченої води, подрібнена зелень, рослинна олія для смаження. Солити такі сирники не потрібно, оскільки бринза та адигейський сир — солоні самі по собі.

сир

Читайте також: Що приготувати з бринзою — 7 ідей для будь-якого випадку

Вареники з адигейським сиром

Якщо ви вмієте готувати вареники, спробуйте приготувати вареники з адигейським сиром — вони виходять дуже смачними. Тісто для вареників можна приготувати на молоці з яйцем. Щоб приготувати начинку, знадобиться адигейський сир, яйце, сіль та перець.

Вареники з адигейським сиром

Детальніше — в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки

Перець, фарширований сиром

Існує багато рецептів фаршированого болгарського перцю, і один з них — це перець, фарширований сиром. Щоб зробити начинку для перцю, вам знадобиться адигейський сир (або кисломолочний сир), подрібнена зелень та часник. Болгарський перець розріжте на половинки та очистіть від серцевини, після чого нафаршируйте перець сиром із зеленню.
Також, для цього рецепту знадобиться твердий сир (мармуровий, костромський, пошехонський, російський, голландський) — його потрібно натерти на тертці й викласти поверх основної начинки. Після цього фарширований перець складіть у форму для запікання, накрийте фольгою і поставте в духовку. Через 20–30 хвилин фарширований перець можна подавати на стіл. Смачного!

Перець, фарширований сиром

Читайте також: Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів

Касероль з двома видами сиру

Також, адигейський сир можна використовувати в рецептах, для яких потрібен м'який розсільний сир. Наприклад, можна приготувати касероль з сосисками, овочами і двома видами сиру. Для цієї страви потрібно взяти такі інгредієнти: сосиски, відварену капусту броколі, помідори, тертий твердий сир (такий як чеддер, мааздам, гауда), адигейський сир (або інший м'який сир), збиті яйця, зелень, молоко, сіль та перець.

Касероль з двома видами сиру

Рецепт — в статті Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти

Адигейський сир на багатті

Якщо ви любите відпочивати на природі та у вас є решітка для багаття, варто приготувати адигейський сир на решітці. Така сирна закуска без сумніву сподобається вегетаріанцям (як і шашлик з печериць в сметані). Крім того, таким сиром можна злегка вгамувати голод в очікуванні, поки готується м'ясний шашлик.

Про те, як готувати сирний шашлик, читайте в статті Для відпочинку на природі — як приготувати смачний сирний шашлик

А що готуєте з адигейським сиром Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття