
Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів
Напевно, немає такої господині, яка хоча б раз у житті не готувала перець, фарширований рисом та м'ясним фаршем. Але, як виявилося, це далеко не єдиний спосіб приготувати смачний фарширований перець.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Напевно, немає такої господині, яка хоча б раз у житті не готувала перець, фарширований рисом та м'ясним фаршем. Але, як виявилося, це далеко не єдиний спосіб приготувати смачний фарширований перець.
У цій статті ми підібрали 5 рецептів фаршированого перцю: класичним з рисом та м'ясним фаршем, рецепт нашвидкуруч — з моцарелою й оливками, болгарський рецепт фаршированого перцю з бринзою (чушка бюрек), фарширований перець з кисломолочним сиром та зеленню, а також, як альтернатива класичному рецептові — фарширований перець з рисом та сосисками. Всі рецепти розраховані на 10 порцій фаршированого перцю. Почнемо!
Як приготувати фарширований перець — класичний рецепт
- 10 болгарських перців
- 1 чашка сирого рису
- 0,5 кг яловичого фаршу
- 1 середня морквина
- 1 середня цибулина
- 1 чашка сметани
- Томатна паста (півчашки, можна трішки більше)
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Рослинна олія для смаження
Цибулю очистіть та дрібно порубайте. Моркву очистіть та натріть на великій тертці. Підсмажте цибулю й моркву на рослинній олії. Тим часом відваріть рис до напівготовності. Рис змішайте з сирим фаршем, цибулею та морквою. Посоліть, поперчіть — начинка готова. Перець очистіть від серцевини та наповніть кожен перець начинкою. Складіть фарширований перець в каструлю, залийте окропом, додайте томатний соус та сметану. Поставте перець тушкуватися на невеликому вогні приблизно 1 годину або до готовності. Готовий фарширований перець подавайте на стіл зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Які бувають голубці та як їх приготувати — три рецепти
Готуємо нашвидкуруч — дуже простий рецепт з моцарелою
- 5 штук червоного солодкого перцю
- 30 кульок моцарелли
- Оливки без кісточок (не менше 30 штук)
- Листя свіжого базиліку
- Оливкова олія
Перець очистіть від серцевини та розріжте навпіл. Форму для запікання збризніть оливковоюолієюта викладіть перець в форму. У кожну половинку перцю покладіть 3 кульки моцарели, мінімум 3 оливки (можна більше) і свіжий базилік (або іншу зелень, якщо немає базиліку). Моцарелу та оливки можна подрібнити, а можна залишити цілими — як вам більше подобається. Поставте перець в гарячку духовку на 20–30 хвилин або до готовності. Перед тим як подавати на стіл, злегка охолодіть. Смачного!
Читайте також: 10 ідей для української господині— що приготувати з моцарелою
Смажений перець з бринзою в паніровці — рецепт болгарської кухні
- 10 солодких перців
- 300 грамів бринзи
- 3 яйця
- 3 середніх помідори
- Пучок кропу
- Вершкове масло або соняшникова олія для смаження
- Трохи борошна
- Сухарі для паніровки
Перці очистіть від серцевини, змастіть рослинною олією і поставте в духовку, щоб перець став м'яким. Тим часом бринзу натріть на дрібній тертці, кріп подрібніть, з помідорів дістаньте м'якуш. Перемішайте бринзу, кріп, м'якуш помідора. Нафаршируйте перець начинкою з бринзи. Фарширований перець вмочіть у борошно, потім в яйце, потім в паніровкута підсмажте на сковороді з обох сторін. Подавайте страву зі сметаною, турецьким йогуртом або простоквашею. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні
Перець, фарширований кисломолочним і твердим сиром
- 5 штук червоного солодкого перцю
- 600 грамів кисломолочного сиру (можна взяти адигейський сир або додати до кисломолочного сиру трохи бринзи)
- 300 грамів твердого сиру
- Пучок зелені
- 3 зубчики часнику
- Сіль, чорний перець та інші приправи — за смаком
Перець розріжте навпіл і видаліть серцевину. Сир перемішайте з подрібненою зеленню і часником — це буде начинка для перцю. Нафаршируйте половинки перцю сирною начинкою. Твердий сир натріть на тертці тавикладіть зверху основної начинки. Перець складітьу глибоку форму для запікання, накрийте фольгою і поставте в духовку на 20-30 хвилин або до готовності. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат
Фарширований перець з рисом, сосисками та сиром чеддер — рецепт
- 5 штук червоного болгарського перцю
- 1 чашка сирого рису
- 0,5 кг сосисок (на ваш вибір)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 чашка томатного соусу
- 2 чашки подрібненого сиру чеддер (або іншого твердого сиру)
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Рослинна олія для смаження
Перець розріжте навпіл і видаліть серцевину. Цибулю очистіть та подрібніть. Сосиски наріжте невеликими шматочками. На сковороді підсмажте цибулю і сосиски, додайте трохи води і томатний соус, додайте подрібнений часник, сіль та перець, протушкуйте. В кінці додайте 1,5 чашки сиру і почекайте, щоб сир розплавився. Тим часом відваріть рис до напівготовності. Додайте рис на сковороду, добре перемішайте і протушкуйте, доки рис не буде готовий. Нафаршируйте перець рисовою сумішшю, зверху додайте трохи тертого сиру. Викладіть перець у форму для запікання і поставте в духовку на 45 хвилин або до готовності. Смачного!
Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити сир чеддер
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття