Гід по сирах — які бувають м'які та розсільні сири
Сьогодні, існують сотні видів сиру та багато різних класифікацій сирів: за твердістю, за джерелом молока, за країною походження, за часом дозрівання. У цій статті ми розповімо, які бувають м'які розсільні сири та що з ними можна приготувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
На відміну від твердих сирів, які можуть витримуватися від кількох тижнів до кількох місяців (наприклад, Парменталь і Old Парменталь, мінімальний термін дозрівання яких — два і три місяці відповідно), м'які сири можуть виготовлятися без визрівання. У той же час, м'які та розсільні сири — це дуже смачно. Так які бувають м'які та розсільні сири?
Моцарела
Італійська моцарела — м'який розсільний сир, який сподобається кожному. Моцарелу додають в овочеві запіканки та найрізноманітніші страви (в лазанью, кіш, касероль, гратен, макарони, інші). З моцарелою готують смачні салати — наприклад, італійський салат Капрезе.
Моцарела прекрасно підійде для фуршету і прикрасить будь-яке застілля. Крім того, моцарела — незамінний інгредієнт в приготуванні піци (особливо в поєднанні з сиром чеддер).
Більше про моцарелу — читайте в статті 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою
Бринза
Бринза — м'який розсільний сир, який відрізняється дуже приємним солонуватим смаком та ніжною консистенцією. Кілька шматочків свіжої бринзи, огірок, помідор, солодкий перець — і швидкий перекус готовий. Бринза широко використовується в кулінарії: з нею готують традиційні страви української кухні (банош, мачанка), словацької (галушки з бринзою та беконом), турецької (трубочки з бринзою).
Крім того, з бринзою можна готувати багато страв, для яких традиційно беруть звичайний кисломолочний сир. Наприклад, чому б не приготувати деруни з бринзою, вареники з бринзою та шкварками або макарони з бринзою? Просто та смачно!
Читайте також: Що приготувати з бринзою — 7 ідей для будь-якого випадку
Адигейський сир
Якщо ви любите м'які сири, то напевно куштували сир адигейський. Він відрізняється м'яким солонуватим смаком та сподобається як тим, хто дотримується дієтичного харчування, так і тим, хто любить смачно поїсти. Адигейський сир використовується в кулінарії: з ним можна приготувати зрази, сирники, салати, овочеві запіканки та багато іншого.
Більше — читайте в статті Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат
Проволоне
Якщо ви любите італійську кухню, то, напевно, вже куштували сир проволоне — м'який італійський сир у формі мішечка. Він використовується для приготування сендвічів та бутербродів, його додають в лазанью та інші італійські страви, також він прекрасної підходить для приготування сирних супів (оскільки добре плавиться). Спробуйте приготувати сендвіч з шинкою, салямі та сиром проволоне — вам сподобається!
Історія цього сиру починається з кінця 19 століття, його батьківщиною вважається південь Італії. Сьогодні, як і століття тому, процес виробництва проволоне — повністю ручна робота. Сир проволоне буває звичайний і копчений. В Україні проволоне випускається під торговою маркою «Пирятин».
Читайте також: Меню сирного гурмана — 7 українських сирів, які просто не можна не скуштувати
Сулугуні
Ті, хто любить грузинську кухню, напевно куштували сир сулугуні. Це розсільний сир щільної консистенції, який чудово поєднується з білим вином та фруктами. Крім того, з ним можна приготувати багато смачних страв: салати, солону випічку, інше.
Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні
Любительський
Сир «Любительський» має м'який кисломолочний смак та ніжну консистенцію, що робить його ідеальною стравою як для сніданку або вечері, так і для швидкого перекусу на роботі. В процесі виробництва сир «Любительський» не піддається високотемпературній обробці, завдяки чому зберігає корисні вітаміни та мікроелементи. Крім того, він відрізняється невисокою калорійністю — і прекрасно підійде тим, хто стежить за вагою.
Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою
А які м'які та розсільні сири найбільше любите ви?
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття