Для відпочинку на природі — як приготувати смачний сирний шашлик
Сир сулугуні на шампурах, українська моцарела в листовому тісті, сир адигейський на грилі, сирний шашлик з хліба та ковбасного сиру — у цій статті розповідаємо, як приготувати сирний шашлик для відпочинку на природі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сирний шашлик — прекрасна альтернатива м'ясному шашлику, якщо ви не їсте м'ясо (як і шашлик з печериць). Крім того, і сирним, і грибним шашликом можна трохи вгамувати голод в очікуванні, поки приготується м'ясний шашлик. У цій статті розповідаємо, як приготувати справжній сирний шашлик для відпочинку на природі.
Про те, як приготувати грибний шашлик, читайте в статті Пікнік для вегетаріанців — як приготувати шампіньйони на природі
Готуємо сирний шашлик — інгредієнти
Для того, щоб приготувати сирний шашлик, перш за все варто розібратися, які для цього знадобляться інгредієнти.
- Сир для шампурів. Для сирного шашлику беруть копчений ковбасний сир, розсільний сир сулугуні або моцарелу, наприклад, таку як українська моцарела торгової марки «Славія».
- Сир для решітки. Також, можна приготувати адигейський сир на решітці — це дуже просто та смачно.
- Хліб. Сирний шашлик часто роблять з шматочками хліба. Хліб нарізають великими кубиками та змащують сумішшю оливкової олії, бальзамічного оцту й часнику.
- Помідори чері. Їх теж можна нанизати на шампури впереміш з кубиками сиру.
- Заморожене листове тісто. Можна нанизати кубики сиру на шампури та обмотати сир смужками тіста, після чого добре защипнути краї тіста. Після цього тісто змащується збитим яйцем.
- Часник, базилік, приправи — за смаком та за бажанням.
- Дерев'яні шпажки або звичайні шампури. Для дерев'яних шпажок сир можна нарізати невеликими кубиками, для шампурів — більшими. Дерев'яні шпажки потрібно попередньо замочити уводі (в середньому на 30 хвилин).
Закуска з сиру та хліба на багатті — рецепт
Зробити такий шашлик — дуже просто, й інгредієнти для цього знадобляться найпростіші:
- Чорний та білий хліб.
- Сир сулугуні, моцарела або ковбасний сир.
- Оливкова олія, бальзамічний оцет, часник, сіль.
- Дерев'яні шпажки.
- Дерев'яні шпажки замочіть у воді. Тим часом сир та хліб наріжте кубиками розміром 1–1,5 сантиметри. У мисці перемішайте оливкову олію, бальзамічний оцет та подрібнений часник.
- Кубики хліба змастіть або полийте соусом. На дерев'яні шпажки нанижіть по черзі сир та шматочки хліба — і можна смажити на багатті. Смачного!
Сирний шашлик в листовому тісті — рецепт
- 0,5 кг сиру сулугуні або моцарели
- 0,5 кг замороженого листкового тіста
- 1 яйце
- Сіль, спеції — за смаком
- Вершкове масло (щоб змастити шампури)
- Сир наріжте великими шматками. Шампури змастіть маслом та нанижіть на шампури шматки сиру. Тісто наріжте смужками 3–5 сантиметрів та обмотайте сирний шашлик смужками тіста.
- Кінець та початок смужки тіста добре закріпіть. Змастіть тісто збитим яйцем — і шашлик можна смажити. Такий шашлик можна подавати як окрему страву (якщо ви не їсте м'ясо), а можна пригостити ним компанію в очікуванні м'ясного шашлику. Смачного!
Адигейський сир на решітці — рецепт
Якщо ви зібралися на природу, і у вас є решітка для багаття, спробуйте приготувати адигейський сир на решітці. Для цього знадобляться інгредієнти:
- Адигейський сир.
- Рослинна олія, часник, приправи.
- Сир наріжте великими скибочками. У тарілці перемішайте рослинну олію, подрібнений часник та приправи. Кожен шматочок сиру вмочіть в рідину та викладіть шматочки сиру на решітку.
- Смажити таку закуску потрібно до появи рум'яної скоринки. Під час готування перевернути решітку кілька разів. Смачного!
За матеріалами bistrofastfood.ru, povarenok.ru, iamcook.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття