Menu
Що приготувати з бринзою — 7 ідей для будь-якого випадку

Що приготувати з бринзою — 7 ідей для будь-якого випадку

Бринза — м'який, розсільний сир, розрахований на тих, хто любить солоненьке. Смачна бринза може стати окремою закускою (особливо в поєднанні з овочами). Крім того, з бринзою можна приготувати багато страв.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бринза — м'який, розсільний сир, розрахований на тих, хто любить солоненьке. Смачна бринза може стати окремою закускою (особливо в поєднанні з овочами). Крім того, з бринзою можна приготувати багато страв.

Існує багато страв, які можна приготувати з бринзою — рецепти української, болгарської, турецької кухні. У цій статті пропонуємо вам 7 ідей — що можна приготувати з цим смачним сиром.

бринза

1. Чушка бюрек — смажений перець з бринзою

Перше, що варто приготувати, якщо ви любите страви з бринзою, це болгарську страву чушка бюрек — смажений перець з бринзою в паніруванні. Вам знадобляться прості інгредієнти: болгарський перець, помідори, бринза, яйця, борошно, панірування та олія для смаження. Подавати цю страву можна зі сметаною, йогуртом або простоквашею.

Чушка бюрек — смажений перець з бринзою

Рецепт — у статті Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів

2. Сигара бюрек — трубочки з бринзою

Сигара бюрек — страва турецької кухні, яку досить просто приготувати. Для цього вам знадобиться бринза, готове тісто філо, яйце, зелень та рослинна олія для смаження.

Сигара бюрек — трубочки з бринзою

Рецепт трубочок з бринзою — у статті Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні

3. Деруни з бринзою — смачніше не буває

Складно знайти людину, яка б не любила картопляні оладки зі сметаною. Картопляні деруни можна приготувати по-різному: з кисломолочним сиром, з адигейським сиром, з бринзою та зеленню. Деруни з бринзою готуються не складніше, ніж деруни зі звичайним кисломолочним сиром — тобто, будь-якій господині (або господареві) під силу.

 Деруни з бринзою — смачніше не буває

Детальніше — в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

4. Вареники з бринзою — на будь-який смак

Якщо вам подобається цей смачний солоний сир, то чому б не приготувати з ним вареники? Як альтернативу звичним варениками з картоплею або вареників з сиром. Ось чотири варіанти начинки для вареників з бринзою. Перший, найпростіший — це бринза, яйце та зелень. Другий — бринза, підсмажені шматочки сала, жовток, зелень. Третій — картопляне пюре, бринза, зелень. Четвертий — бринза в поєднанні з іншими видами сиру (наприклад, моцарелою та будь-яким твердим сиром).

Вареники з бринзою — на будь-який смак

Читайте також: З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині

5. Макарони з бринзою — вишукано та поживно

Існує безліч рецептів салатів з макаронами, один з них — салат з макаронами та бринзою. Пачка макаронів (які більше подобаються), бринза, оливки без кісточок, солодкий болгарський перець, трохи зеленої цибулі та оливкова олія для заправки — ось і все, що вам знадобиться, щоб приготувати цей смачний салат. Смачного!

Макарони з бринзою

Рецепт — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

6. Піца з бринзою — просто і смачно

Піцу можна приготувати з будь-якою начинкою: з овочами, фруктами, з різними видами сиру (перш за все, моцарелою і чеддером, але не тільки), м'ясними продуктами (салямі, шинка, курка). Можна приготувати й піцу з бринзою. Для начинки візьміть кілька помідорів, трохи підсмаженої цибулі, нарізану кубиками бринзу і трохи зелені (кропу й зеленої цибулі).

Піца з бринзою

Про те, як приготувати корж для піци, читайте в статті Як і з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

7. Фаршировані яйця з бринзою

Фаршировані яйця — прекрасна холодна закуска, яка буде до речі на будь-якому святковому столі. Існує безліч рецептів фаршированих яєць: з беконом і сиром чеддер, з сиром і зеленню, зі сметаною та авокадо, з італійської моцарелою, з плавленим сиром і часником, а також з бринзою та зеленню. Щоб приготувати цю смачну закуску, вам знадобляться інгредієнти: відварені яйця, бринза, часник, огірок, петрушка і трохи оливкової олії.

Фаршировані яйця з бринзою

Рецепти — в статті Накриваємо святковий стіл — найкращі рецепти фаршированих яєць

А які страви з бринзою готуєте ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття