Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки
Мало що може зрівнятися з домашніми, тільки що приготовленими, варениками з сиром та сметаною!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Вареники з сиром — традиційна українська страва, яку хоча б раз в житті куштував кожен. Мало що може зрівнятися з домашніми, тільки що приготовленими, варениками з сиром та сметаною! У цій статті ми підібрали десять варіантів начинки для вареників з сиром: вареники із солодким сиром, вареники з солоним сиром, сирна начинка з ягодами, вареники з бринзою, вареники з адигейським сиром і багато інших.
Як приготувати тісто на молоці для вареників з сиром
Перше, що потрібно зробити, якщо ви вирішили приготувати вареники, це приготувати тісто. Щоб тісто для вареників вийшло смачним, спробуйте приготувати тісто на молоці. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 грамів пшеничного борошна
- 1 яйце
- Половина чайної ложки солі
- 1 склянка дуже холодного молока
- 1 столова ложка цукру
У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор, вбийте яйце, вилийте склянку молока. Добре перемішайте тісто. Якщо тісто вийде рідкуватим, додайте ще трохи борошна і перемішайте руками. У вас повинно вийти круте тісто, яке не липне до рук. Тісто накрийте рушником і залиште полежати приблизно півгодини, тим часом приготуйте начинку для вареників з сиром.
10 ідей, як приготувати начинку для вареників з сиром
Начинку для вареників з сиром можна приготувати абсолютно по-різному. Коли задумувалася ця стаття, ми навіть не здогадувалися, що існує так багато варіантів начинки для вареників з сиром. Ми підібрали десять варіантів — п'ять солодких і п'ять солоних. Всі рецепти розраховані на 500 грамів сиру, тобто більш ніж на 50 вареників.
1. Вареники з солоним сиром
- 500 грамів сиру
- 1 яйце
- Дрібка солі
- 2 столових ложки подрібненого свіжого кропу (за бажанням)
- 2 подрібнених зубчики часнику (за бажанням) <style="text-align: center;" data-mce-type="text/css">
2. Вареники з сиром і кропивою
- 500 грамів сиру
- 1 яйце
- 2-3 гілочки свіжої кропиви (листя кропиви відварити 3 хвилин, віджати воду і подрібнити)
- 1 гілочка зеленої цибулі, дрібно нарізаної
- 1 гілочка свіжого кропу, дрібно нарізаного
- Сіль і чорний перець за смаком
3. Вареники з сиром адигейським
- 500 грамів адигейського сиру
- 1 яйце
- Сіль і чорний перець за смаком <style="text-align: center;" data-mce-type="text/css">
4. Вареники з горіхами і часником
- 500 грамів сиру
- Пучок подрібненого кропу
- 4 зубчики часнику, подрібнити
- 5 столових ложок подрібненого волоського горіха
- Сіль за смаком
5. Вареники з бринзою
- 500 грамів тертої бринзи
- 1-2 яйця
- Сіль за смаком (якщо бринза солона, сіль не потрібна)
- 2 столових ложки подрібненої зелені <style="text-align: center;" data-mce-type="text/css">
6. Солодкі вареники з сиром
- 500 грамів сиру
- 1 яйце
- 3 столові ложки цукру
- Дрібка солі
- 1 столова ложка розтопленого вершкового масла
7. Солодкі вареники з сиром і ваніллю
- 500 грамів сиру
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- Дрібка солі
8. Вареники з полуницею і сиром
- 500 грамів сиру
- 300 грамів полуниці
- 1 яйце
- Дрібка солі
- Цукор за смаком
9. Вареники з чорницею і сиром
- 500 грамів сиру
- 250 грамів чорниці
- Цукор за смаком (чорницю з цукром потрібно розтерти в блендері, потім додати в блендер сир)
10. Вареники з сухофруктами і корицею
- 500 грамів сиру
- 2 яєчних жовтки
- Дрібка кориці
- Цукор за смаком
- 3 столові ложки родзинок і/або 5-10 штук кураги
Тепер, поки тісто для вареників настоюється під рушником, саме час приготувати начинку (один з десяти варіантів). Для цього сир потрібно перетерти через сито або блендер, інші інгредієнти нарізати. Полуницю для начинки краще брати невелику (щоб одна ягода містилася в вареник), якщо полуниця велика — її потрібно нарізати. Чорницю потрібно подрібнити в блендері разом з цукром, потім додати сир і знову подрібнити (повинно вийти чорнично-сирне пюре). Сухофрукти потрібно залити окропом і залишити на 5-10 хвилин, воду злити.
Тісто разкачайте в джгут і наріжте шматочками. Розкачайте шматочки тіста в коржики і загорніть начинку в коржик, добре скріпіть краї. Варити вареники з сиром потрібно в підсоленій воді приблизно 5 хвилин. Коли вареники будуть готові, додайте до них вершкове масло, щоб вареники не злиплися.
Подавати вареники на стіл можна зі сметаною, кефіром, кисломолочною закваскою, ряжанкою, простоквашею або турецьким йогуртом. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття