Menu
Джерело: pexels.com

Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат

Адигейський сир — м'який сир, злегка солонуватий, який відрізняється приємним смаком, ніжною консистенцією і невисокою калорійністю. Адигейським сиром можна перекусити, а ще з адигейським сиром можна приготувати багато смачних страв. Про те, що приготувати з адигейського сиру, ми розповімо в цій статті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Адигейський сир — м'який сир, злегка солонуватий, який відноситься до розсольних сирів. Родичі сиру адигейського — сири рікотта, бринза, фета, а також сир «Любительський». Приготувати з сиром адигейським можна безліч смачних страв: сирники, пироги, запіканки, вареники, салати, пиріжки, сирні соуси  та багато іншого. Також читайте статтю Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні.

Адигейський сир яготинський

У цій статті ми підібрали кілька рецептів страв з адигейським сиром, а саме сирники, зрази, запіканку і салат.

Як приготувати солоні сирники з адигейського сиру — покроковий рецепт

Напевно, хоча б раз в житті ви куштували сирники, і навіть готували сирники самостійно. Про те, як готувати сирники, ми писали в статті 5 рецептів смачних сирників, щоб здивувати всю родину. У цій статті ми розповімо, як готувати солоні сирники з адигейським сиром. Для цієї страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 350 грамів адигейського сиру
  • 250 грамів бринзи
  • 1-1,5 чашки кип'яченої води
  • 300-350 грамів кукурудзяної муки (якщо не знайдете кукурудзяну, візьміть звичайну)
  • Подрібнена зелень — за бажанням
  • Рослинна олія для смаження

Візьміть три глибокі тарілки: в першій перемішайте борошно з водою, в другій розімніть адигейський сир, в третій розімніть бринзу. З'єднайте вміст трьох тарілок і добре перемішайте, додаючи при необхідності воду. Додайте подрібнену зелень (за бажанням), знову добре перемішайте тісто. Солити тісто не потрібно, так як адигейський сир і бринза — солоні сири. З тіста сформуйте руками сирники і підсмажте сирники на сковороді з рослинним маслом. Солоні сирники з адигейським сиром готові! Смачного!

Що приготувати з адигейським сиром

Як приготувати з адигейським сиром зрази — рецепт для вегетаріанців

  • 1 кілограм картоплі
  • 1 середня морквина
  • 200 грамів адигейського сиру
  • 70 грамів жирних вершків або вершкового масла
  • Сіль, чорний перець, перець чилі та інші спеції за смаком
  • Зелень
  • Трохи борошна

Перше, що потрібно зробити — це відварити і охолодити картоплю в мундирі, зняти з неї шкірку та зробити пюре (можна за допомогою блендера). Моркву потрібно натерти на дрібній тертці, а сир адигейський розкришити. Зелень подрібніть. На сковороді з рослинним маслом підсмажте моркву, потім додайте сир, сіль, приправи і все протушкуйте приблизно 7 хвилин. В кінці додайте вершки або вершкове масло і зелень — ваша начинка для зразів готова. Начинку охолодіть. У картопляне пюре додайте трохи борошна, щоб з картопляної маси можна було робити зрази. Тепер сформуйте з картопляного пюре корж, покладіть в середину начинку і загорніть корж. Готовий зраз обваляйте в борошні. Зрази обсмажте на олії з обох сторін. Зрази з адигейським сиром готові! Подавати їх можна зі сметаною, турецьким йогуртом, або приготувати соус самостійно. Про те, як це зробити, ми писали в статті Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси. Смачного!

Що приготувати з адигейським сиром

Як приготувати картопляну запіканку з адигейським сиром — дуже простий і смачний рецепт

Рецептів запіканок існує величезна кількість. Ми вже писали про те, як готувати кіш, зіті, лазанью, касероль. У цій статті пропонуємо вам рецепт овочевої запіканки з картоплею і адигейським сиром. Дуже просто і смачно! Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі
  • 300 грамів сиру адигейського
  • 100 грамів будь-якого твердого сиру (голландського, сметанкового, мааздамеру або ін.) — за бажанням
  • 350 грамів сметани
  • 2 зубчики часнику
  • Зелень за смаком
  • Сіль, перець, куркума, інші приправи за смаком
  • 1 столова ложка рослинної олії

Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Розділіть картоплю на три частини (повинно вийти три шари запіканки). У сметану додайте куркуму і перемішайте, щоб сметана набула жовтого коліру. Візьміть касероль або глибоку форму для запікання, змастіть її маслом і викладіть перший шар картоплі. Посипте зеленню і подрібненим часником, додайте третину сметани і третину адигейського сиру. Зробіть ще два таких шари. В кінці (за бажанням) можна посипати запіканку твердим тертим сиром. Духовку розігрійте до 190 градусів. Накрийте запіканку фольгою і запікайте в духовці 35 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин. Картопляна запіканка готова!

Що приготувати з адигейським сиром

Як приготувати салат з адигейським сиром — простий і ситний рецепт

Кожна господиня знає і вміє готувати хоча б з десяток різних салатів. Про те, як готують салати італійські господині, ми недавно писали в статті Готуємо по-італійськи — 4 рецепти салатів з моцарелою. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати ще один салат — дуже простий і з доступними інгредієнтами, при цьому надзвичайно смачний і ситний. Для цього салату вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 грамів адигейського сиру
  • 4 великих відварених картоплини в мундирах, очищених від шкірки
  • 2 чайні ложки кокосової стружки
  • Для заправки — півчашки сметани або йогурту «Турецький»
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Зелень за бажанням

Картоплю і сир наріжте дрібними кубиками. Перемішайте в глибокій тарілці картоплю, сир і кокосову стружку. Посоліть і поперчіть. Додайте заправку (сметану або йогурт «Турецький») і добре перемішайте. В кінці можна прикрасити салат зеленню. Салат можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: Готуємо соуси і заправки для салатів — 10 оригінальних рецептів на кефірі

Що приготувати з адигейським сиром

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття