Menu
Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати до раціону цього літа

Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати до раціону цього літа

Свіжі огірки з грядки та смачні стиглі помідори, капуста білокачанна і капуста червонокачанна, пекінська капуста, молода редиска, кабачки — овочі, які варто додати до раціону цього літа.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Для того, щоб бути здоровим, енергійним та добре себе почувати, слід дотримуватися правил здорового харчування, зокрема їсти багато фруктів та овочів. В овочах міститься багато вітамінів, мікроелементів, клітковини та інших корисних речовин. Крім того, в овочах, як правило, мало калорій — тобто, вони не зашкодять фігурі.

Читайте також: Здорове харчування — 10 ідей, як покращити харчові звички вже зараз

У цій статті, пропонуємо вам 7 простих, доступних та корисних овочів, які варто додати до раціону цього літа.

Огірки

Весна та літо — період, коли доступні свіжі огірки з грядки і коли можна готувати смачні та корисні страви зі свіжими огірками: холодні супи, смузі, салати. В огірках — дуже мало калорій (15 калорій в 100 грамах овочу), при цьому багато клітковини, калію та інших корисних речовин.

Огірки

Огірки широко використовуються в кулінарії — страви з огірками виходять не тільки корисні, але й дуже смачні. Цього літа, пропонуємо вам приготувати холодний суп з огірками та зеленою цибулею на айрані, смузі з огірками та м'якушем авокадо на йогурті, салат з огірками та помідорами зі сметаною та грецький соус дзадзики (готується з огірка, часнику та йогурту без добавок).

йогурт

Більше — читайте в статті Чим корисні огірки та що з ними приготувати — найкращі літні рецепти

Редиска

Один з перших весняно-літніх овочів — це молода редиска. Як і огірки, редиска відноситься до низькокалорійних продуктів (19 калорій в 100 грамах овочу). У ній міститься багато корисної для травлення клітковини. Крім того, редиска — чудове джерело корисних речовин: вітаміну С, вітамінів групи В, вітаміну РР, а також калію, магнію, заліза, фосфору.
З редискою, як і зі свіжими огірками, можна приготувати дуже смачний літній салат — його можна заправити сметаною або турецьким йогуртом. Редиску можна додавати в окрошку — так ця смачна страва стане ще смачнішою. З редискою можна зробити смачний вегетаріанський бутерброд: шматочок хліба намастити турецьким йогуртом, зверху викласти шматочки овочів, в тому числі редиски, прикрасити зеленню — і бутерброд готовий.

Редиска

Більше — читайте в статті Чим корисна редиска та що з нею приготувати — 5 простих ідей

Помідори

Помідор — смачний, корисний для здоров'я та низькокалорійний овоч (20 калорій в 100 грамах). У помідорах міститься багато корисних речовин, в тому числі вітаміни групи В, калій, кальцій, магній, залізо, органічні кислоти.

Помідори

З помідорами можна приготувати смачні крем-супи: холодний томатний суп зі сметаною, томатний суп на класичному йогурті або томатний суп на молоці. З помідорами можна готувати смачні салати: салат з огірками та помідорами, заправлений сметаною або йогуртом; салат з огірками, помідорами та свіжою моцарелою; італійський салат Капрезе. Якщо потрібно швидко перекусити, з помідорами можна приготувати поживний смузі на кефірі або йогурті.

йогурт

Більше — читайте в статті Що приготувати з огірків та помідорів — швидко, смачно, корисно

Біла та червона капуста

І біла, і червона капуста відносяться до низькокалорійних овочів з високим вмістом клітковини, вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин. Калорійність білокачанної капусти — 25 калорій в 100 грамах продукту, червонокачанної — 31 калорія.
І з білою, і з червоною капустою можна приготувати багато смачних салатів: наприклад, салат з капустою, морквою, яблуком та йогуртом без добавок; салат з червоною капустою та моцарелою. Крім того, завжди можна приготувати тушковану капусту зі сметаною або вершковим маслом — така страва і добре наситить, і не зашкодить фігурі.

Біла та червона капуста

Читайте також: Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти

Пекінська капуста

Не менш корисна — пекінська капуста. Калорій в пекінській капусті зовсім мало — 12 калорій в 100 грамах, при цьому — багато вітамінів та інших корисних речовин (вітамінів С і А, вітамінів групи В, калію, кальцію, магнію, фосфору, амінокислот).
З пекінською капустою можна приготувати багато смачних страв. Салат з пекінською капустою та яблуком; салат з пекінською капустою, куркою і плавленими сирками; салат з пекінською капустою, помідорами та моцарелою — ось лише кілька ідей для смачного салату з пекінською капустою. Крім того, пекінську капусту, як і звичайну білокачанну, можна тушкувати в сметані — смачно і корисно.

моцарелла

Більше — читайте в статті Чим корисна пекінська капуста та що з нею приготувати — найкращі рецепти

Кабачки

У кабачках міститься багато магнію, калію та заліза, а також води, яка добре засвоюється організмом. Кабачки корисні для роботи шлунково-кишкового тракту, серця, нирок, судин та печінки, а також для стану шкіри. Калорійність кабачків — всього 17 калорій в 100 грамах продукту.
З кабачками можна приготувати безліч смачних страв: наприклад, суп на кефірі з кабачками та огірками, фаршировані кабачки з моцарелою, кіш з кабачками, поживний суп з кабачками та картоплею на молоці, кабачковий суп на бульйоні з плавленим сиром.

Кабачки

Більше — читайте в статті Час кабачків — 5 смачних страв, які можна приготувати з кабачками

А які овочі їсте влітку ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття