Menu
Джерело: pexels.com

Час кабачків — 5 смачних страв, які можна приготувати з кабачками

Кабачки — це корисний і смачний продукт, в них міститься дуже мало калорій, кабачки корисні для здоров'я, а ще з кабачками можна приготувати безліч страв.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Знаєте, що можна швидко і просто приготувати? Страви з кабачками, звичайно ж. Кабачковий кіш, кабачкові оладки, фаршировані кабачки з моцарелою, овочевий хліб з кабачками, кабачковий соус — в цій статті ми підібрали найкращі рецепти страв з кабачками. Почнемо!

Кабачки — це корисний і смачний продукт, в них міститься дуже мало калорій, кабачки корисні для здоров'я, а ще з кабачками можна приготувати безліч страв.

Коротко про кабачки — чим вони корисні

У кабачках багато води, яка добре засвоюється організмом людини, тому кабачки добре допомагають при набряках і проблеми з нирками. У кабачках міститься магній (мікроелемент для гарного настрою), калій і залізо. Кабачки корисні для роботи шлунково-кишкового тракту, серця, судин і печінки, а також для стану шкіри.

Кабачки — це дуже смачно, і літо — найбільш вдалий час, коли можна побалувати себе та рідних смаколиками з кабачків.

Звичайно ж, кожна господиня хоча б раз в житті готувала смажені кабачки, кабачковий суп або овочеве рагу з кабачків. У цій статті пропонуємо вам рецепти кабачкових оладок, фаршированих кабачків з моцарелою, овочевого пирога з кабачками, кабачкового хліба і кабачкового соусу. Почнемо!

Як приготувати оладки з кабачків — простий і смачний рецепт

  • 2 чашки подрібнених на тертці кабачків
  • 4 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • 4 чайних ложки пекарської соди
  • 3 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму
  • Чверть чашки розтопленого вершкового масла, сметани або турецького йогурту

У великій тарілці перемішайте кабачки з яйцями. Додайте борошно, сіль і цукор, соду, оливкову олію. Все добре перемішайте. Кабачкові оладки підсмажте на сковороді. Готові оладки можна полити розтопленим вершковим маслом, а можна подавати зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

Рецепт страви з кабачками

Овочевий хліб з кабачками — дуже смачно!

  • 3 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 2 склянки цукру
  • 3 чашки подрібнених на тертці кабачків
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка соди
  • Чверть чайної ложки пекарського порошку
  • 3 чайних ложки меленої кориці
  • 3 чайних ложки ванілі
  • 1 чашка рослинного масла

Перемішайте в глибокій тарілці сипучі інгредієнти. Додайте яйця, цукор і рослинне масло, знову перемішайте. Додайте кабачки, добре перемішайте. Тепер тісто можна викладати в форму для запікання. Духовку розігрійте до 170 градусів і запікайте овочевий хліб з кабачками 1 годину. Швидше за все, такого хліба ваші близькі ще не куштували. Смачного!

Рецепт страви з кабачками

Фаршировані кабачки з моцарелою — звична страва по-італійськи

  • 3-4 кабачки середнього розміру
  • 0,3 кг сосисок (нарізати кружечками)
  • 1 чашка сухарів
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 0,3 л томатного соусу або соусу для спагетті
  • 0,5 чашки моцарели
  • 0,5 чашки іншого твердого сиру (чеддеру, мармурового, ін.)

Кабачки розріжте вздовж на дві частини, дістаньте з кабачків м'якоть. В окремій тарілці перемішайте м'якоть з іншими інгредієнтами і твердим сиром (моцарелу поки не чіпайте). Нафаршируйте кабачки і полийте зверху томатним соусом. Розкладіть нафаршировані кабачки в пекарську форму і накрийте кулінарної фольгою. Духовку нагрійте до 170 градусів і запікайте страву в духовці 40-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, посипте кабачки тертою моцарелою і знову поставте в духовку, щоб сир розтопився. Фаршировані кабачки з моцарелою готові!

Рецепт страви з кабачками

Як приготувати кіш з кабачками — просто, швидко, смачно

  • 2 чашки подрібнених на тертці кабачків
  • Готова форма для кіша
  • 6 збитих яєць
  • 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, сметанковий, мармуровий)
  • Сіль, перець — за смаком

У форму для кіша викладіть кабачки, полийте зверху збитими яйцями і посипте тертим сиром. Духовку розігрійте до 170 градусів і запікайте киш приблизно 30 хвилин. Страва готова! Що може бути простіше?

Про те, які ще бувають види кіша, і як їх готувати — читайте в статті День французької кухні — вчимося готувати кіш.

Рецепт страви з кабачками

 

Як приготувати простий і смачний кабачковий соус

  • 1 середній кабачок, нарізаний кубиками
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 1 баночка турецького йогурту або густої сметани
  • Сіль та перець за смаком

Кабачок залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Через 5 хвилин зніміть каструлю з вогню і злийте воду. Дайте кабачкам трохи охолонути і перемістити їх в блендер разом з часником, сіллю і цукром. Подрібніть. Перемішайте подрібнені кабачки з турецьким йогуртом або сметаною. Поставте соус в холодильник хоча б на 1 годину. Такий соус можна подавати з картоплею фрі, м'ясом, овочевими стравами, та й з чим завгодно. Смачного!

Про те, які ще можна приготувати соуси, читайте в статті Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси.

Рецепт страви з кабачками

А які страви з кабачками готуєте Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття