Menu
Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти

Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти

Якщо ви стежите за харчуванням і вибираєте корисні продукти, то напевно у вашому раціоні вже є червонокачанна капуста. У цій статті розповідаємо, як приготувати салат із червонокачанної капусти та як приготувати тушковану червону капусту.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Червонокачанна капуста

Червонокачанна капуста, як і інші види капусти, відноситься до низькокалорійних продуктів (30 калорій в 100 грамах овочу), тому прекрасно підійде людям, які стежать за фігурою. Крім того, в червонокачанній капусті міститься багато корисних речовин (вітаміни, мікроелементи, клітковина).

Про те, в яких ще продуктах міститься багато клітковини, читайте в статті Продукти для здоров'я та схуднення — навіщо потрібна клітковина та де її брати

З червоною капустою можна (і навіть потрібно!) готувати салати. Також, червону капусту, як і білокачанну, можна приготувати тушковану. У цій статті розповідаємо, як це зробити — тільки прості рецепти.

Салат з червонокачанної капусти і моркви — рецепт

  • 300 грамів червонокачанної капусти
  • 300 грамів моркви
  • 7 гілочок зеленої цибулі
  • 4 середніх яблука
  • 250 мл йогурту без добавок
  • 4 столові ложки лимонного соку
  • 2 чайні ложки лимонної цедри
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на великій тертці, яблуко наріжте невеликими шматочками, цибулю подрібніть. Лимонну цедру перемішайте з йогуртом в мисці для салату. Додайте капусту, моркву, яблуко, цибулю, лимонний сік, сіль та перець. Добре все перемішайте і поставте в холодильник. Салат готовий!

Червонокачанна капуста

Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Салат з червонокачанної капусти та моцарели — рецепт

  • 500 грамів червонокачанної капусти
  • 25 мл хересного оцту
  • 25 мл оливкової олії
  • Кілька кульок моцарели без розсолу
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Капусту дрібно наріжте. Заправте капусту оцтом і оливковою олією, посоліть та поперчіть. Моцарелу наріжте скибочками,викладіть шматочки моцарели зверху на салат. Подавайте салат зі скибочками шинки. Смачного!

Моцарела

Читайте також: 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

Простий рецепт тушкованої капусти — як приготувати

  • 1 кг червонокачанної капусти
  • 50 мл білого оцту
  • 200 мл журавлинного соку
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • Сіль за смаком
  • Мед — за бажанням

Капусту дрібно наріжте. Вершкове масло розтопіть в каструлі, додайте капусту і протушкуйте кілька хвилин. Потім додайте оцет, журавлинний сік та цукор, перемішайте. Посоліть. Зменшіть вогонь і тушкуйте капусту на невеликому вогні, періодично помішуючи, приблизно годину або до готовності. Якщо капуста вийде кислувата, додайте в кінці ще трохи цукру або меду. Смачного!

Читайте також: Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

Тушкована капуста з яблуком — рецепт

  • 1 кг червонокачанної капусти
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 1 велике кисло-солодке яблуко
  • 50 мл яблучного оцту
  • 50–100 мл води
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Цибулю очистіть, подрібніть та підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Поки цибуля смажиться, дрібно наріжте капусту та наріжте тоненькими скибочками яблуко. Додайте на сковороду капусту, яблуко, оцет, воду, сіль та перець, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте капусту на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.

Тушкована капуста з яблуком

Читайте також: Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

Сосиски з червонокачанною капустою — рецепт

  • 0,5 кг червонокачанної капусти
  • 0,5 кг сосисок
  • 1 велике яблуко
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка винного оцту
  • 1 невелика цибулина
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Півсклянки води

Капусту дрібно наріжте, цибулю подрібніть, яблуко наріжте кубиками, сосиски наріжте кружечками. Капусту і яблуко складіть в каструльку. Додайте воду і лимонний сік, посоліть і поставте на вогонь. Протушкуйте капусту на невеликому вогні приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Тим часом підсмажте цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Підсмажену цибулю, оцет і сосиски додайте в каструлю з капустою, перемішайте і тушкуйте ще 20–30 хвилин.

Смачного!

За матеріалами allrecipes.com, budgetbytes.com, weightwatchers.com, cooked.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття