Супи на молоці — новий погляд на звичну страву
Пропонуємо вам 6 рецептів смачних супів на молоці. Скоріше за все, ви навіть не здогадувалися, що супи на молоці — це так смачно!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Напевно, кожен, хто ходив в дитячий садочок, пам'ятає молочні супи. І далеко не завжди це була улюблена страва. Що ж, прийшов час ламати стереотипи — пропонуємо вам 6 рецептів смачних супів на молоці. Скоріше за все, ви навіть не здогадувалися, що супи на молоці — це так смачно!
Картопляний суп на молоці — рецепт
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 велика цибулина, очищена та подрібнена
- 6 чашок картопляного пюре
- 400 мл курячого бульйону
- 1 чашка молока
- Сіль та перець за смаком
У каструльці розтопіть масло і протушкуйте цибулю так, щоб вона набула золотистого кольору. Додайте картопляне пюре і курячий бульйон, добре все перемішайте. Постійно помішуючи, потроху додайте молоко. В кінці посоліть та поперчіть. Перед тим як подавати на стіл, прикрасьте суп подрібненою петрушкою і цибулею. Смачного!
Читайте також: 15 причин, чому варто пити молоко кожен день
Молочний суп з вівсяними пластівцями та селерою — для тих, хто надає перевагу здоровому харчуванню
- 1 чашка подрібненої селери
- 5 чашок молока
- Дрібка солі
- Півтори чашки вівсяних пластівців
У каструльці закип'ятіть молоко, зменшіть вогонь. Додайте в молоко селерута сіль, доведіть до кипіння і почекайте 1-2 хвилини. Додайте в суп вівсяні пластівці та варіть до готовності. Зніміть суп з вогню і залиште настоюватися 15 хвилин. Вівсяний суп на молоці можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: 5 оригінальних та смачних рецептів для любителів сиру чеддер
Молочний суп з яйцем і борошном — дуже оригінальний і простий рецепт
- 1 яйце
- Чверть склянки борошна
- 2-4 чашки молока (залежить від того, якої густоти ви хочете отримати суп)
- 3 столові ложки вершкового масла
- Сіль та чорний перець за смаком
Збийте яйце, посоліть і додайте трішки води (не більше столової ложки). У яєчну суміш додайте борошно і добре перемішайте, щоб вийшла густа однорідна суміш. Закип'ятіть в каструльці воду. У киплячу воду викладіть ложкою тісто та варіть його 7 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. У каструльці нагрійте молоко, додайте відварене тісто, вершкове масло, посоліть та поперчіть. Суп готовий!
Читайте також: Користь молока для всієї родини: кому і скільки потрібно молока, щоб бути здоровим
Суп на молоці з картоплею, сосискою і капустою кале — ситна і смачна страва
- 400 грамів жирних свинячих сосисок з шматочками сала
- 4 чашки молока
- 2 чашки кип'яченої води
- 3 чашки нарізаного кубиками сирої картоплі
- 2 чашки курячого бульйону
- 1 подрібнена цибулина
- Сухий базилік або орегано
- Червоний та чорний перець за смаком
- 2 чашки подрібненого листя капусти кале
Поставте на вогонь каструлю для супу. Додайте в каструлю подрібнені сосиски, протушкуйте. Якщо в сосисках багато жиру, відкиньте їх на друшляк, щоб стік жир. Тепер в каструлі перемішайте всі інгредієнти, крім кале, і поставте каструлю на вогонь. Варіть суп приблизно 30 хвилин — цього часу достатньо, щоб приготувалася картопля. Тепер посоліть і поперчіть, додайте капусту кале. Протушкуйте суп ще 15 хвилин. Суп готовий. Смачного!
Читайте також: Як приготувати гарбузовий суп-пюре — 5 смачних рецептів
Суп на молоці з картоплею та шинкою — рецепт
- 4 чашки нарізаної кубиками сирої картоплі
- Третина чашки подрібненої селери
- 1 подрібнена цибулина
- 1 чашка нарізаної кубиками шинки
- 3 чашки води і 2 чашки молока
- Кілька кубиків курячого бульйону
- Сіль, чорний та білий перець за смаком
- 5 столових ложок борошна
- Кілька столових ложок вершкового масла
У каструлю покладіть картоплю, селеру, цибулю і шинку. Залийте все водою і доведіть до кипіння. На повільному вогні варіть інгредієнти 15 хвилин. Додайте в суп кубики курячого бульйону, посоліть і поперчіть.
В іншій каструльці розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Протушкуйте, постійно помішуючи 1-2 хвилини. Повільно долийте молоко і добре все перемішайте — так, щоб не було грудочок. Протушкуйте соус на повільному вогні протягом 5 хвилин. Вилийте борошняний соус в суп і протушкуйте ще 10 хвилин. Суп готовий. Смачного!
Читайте також: Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі
Грибний суп на молоці — рецепт
- 1 літр молока
- 1 літр курячого бульйону
- 3/4 чашки вершкового масла
- 1 середня цибулина, очищена та подрібнена
- 300 грамів свіжих нарізаних грибів
- 3/4 чашки борошна
- 1,5 чайних ложки меленого чорного перцю
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх за бажанням
- Зелена петрушка
- Кілька столових ложок сметани (за смаком)
На вершковому маслі підсмажте спочатку цибулю, потім додайте гриби і протушкуйте 5 хвилин. Додайте борошно, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть. Постійно помішуючи, додайте молоко і курячий бульйон. Доведіть рідину до кипіння і протушкуйте на середньому вогні 3 хвилини. Зніміть суп з плити. В кінці додайте мускатний горіх (за бажанням), зелень (бажано) і сметану (за смаком). Суп можна подавати на стіл!
Читайте також: Як приготувати смачні млинці на молоці — рецепти і секрети приготування
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття