Як приготувати смачні млинці на молоці - рецепти і секрети приготування
Сьогодні можна купити практично будь-які продукти та інгредієнти, проте традиційні домашні страви не замінити нічим.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Для багатьох з нас приготовлені вдома млинці — це не тільки символ родинного затишку, але і приємний спогад з дитинства. І справа ж навіть не в тому, чи любите ви готувати, а в тому, що приготувати смачні млинці на молоці — дуже просто та швидко.
У цій статті ми розповімо про те, як приготувати смачні млинці на молоці, і наведемо кілька рецептів, які допоможуть вам створити кулінарний шедевр і здивувати своїх близьких.
Інгредієнти
Базові інгредієнти, необхідні для приготування млинців — це мука, цукор, молоко, масло, сода, сіль, яйця. Залежно від рецепту, можуть знадобитися інші інгредієнти, проте перераховані — базові практично для всіх рецептів млинців на молоці.
• Борошно — для випічки, загального призначення.
• Цукор — традиційно використовується звичайний білий цукор. Якщо хочете, можете експериментувати з коричневим цукром.
• Сіль — звичайна кухонна.
• Молоко
• Яйця — необхідні для того, щоб тісто вийшло потрібної консистенції.
• Пекарський порошок — робить млинці більш легкими і м'якими. Використовується при виготовленні борошняних виробів без дріжджів.
• Ваніль — додається за смаком.
Маленький секрет приготування млинців на молоці: щоб тісто вийшло правильної консистенції, спочатку змішуйте сухі та рідкі інгредієнти в різних ємностях, і тільки потім з'єднуйте в одній.
Рецепт тонких млинців на молоці
• 1,5 склянки борошна
• 3,5 чайної ложки пекарського порошку
• 1 чайна ложка солі
• 1 столова ложка цукру
• Молоко — 1 склянка з чвертю
• 1 яйце
• 3 столові ложки розтопленого вершкового масла
Змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і цукор. В середині отриманої суміші зробіть поглиблення і налийте в нього молоко, яйце і розтоплене масло. Збийте тісто, щоб воно вийшло без грудочок. На сковороду налийте трошки олії і нагрівайте на середньому вогні. Розподіліть отримане тісто по сковороді (в середньому одна чашка тіста — це 4 млинця).
Тонкі м'які млинці на молоці
• Молоко — три чверті склянки
• 2 столових ложки білого оцту
• 1 склянка борошна
• 2 столових ложки цукру
• 1 чайна ложка пекарського порошку
• Половина чайної ложки соди
• Половина чайної ложки солі
• 1 яйце
• 2 столових ложки розтопленого вершкового масла
У першій ємності змішайте молоко з оцтом і відставте на 5 хвилин. У другій ємності змішайте борошно, цукор, пекарський порошок, соду і сіль. У ємність з молоком і оцтом додайте яйце і масло, збийте віночком. З'єднайте вміст першої та другої ємності і збивайте до стану однорідної маси. Нагрійте сковороду на середньому вогні і додайте олію. Вилийте на сковороду одну чверть склянки тіста і прожарюйте до тих пір, поки на поверхні не з'являться бульбашки, після чого переверніть на іншу сторону.
Тонкі дієтичні млинці на молоці
• 100 г борошна
• 2 великих яйця
• 300 мл молока
• 1 чайна ложка соняшникової олії (або будь-якого іншого рослинного масла)
• Лимон і цукор — за бажанням
Особливість цього рецепту в тому, що млинці можна приготувати без цукру. З'єднайте борошно, яйця, молоко і сіль та збивайте до отримання однорідної маси. По можливості — відставте тісто на 30 хвилин. Через 30 хвилин можна починати смажити млинці. Коли будете подавати на стіл, можете додати лимон і цукор за бажанням.
Ванільні млинці на молоці
• Півтори склянки борошна (200 г)
• 2 столових ложки цукру
• 1 столова ложка пекарського порошку
• Три чверті чайної ложки солі
• Молоко — 1 склянка з чвертю
• 1 велике яйце
• 4 столові ложки розтопленого масла для тіста
• Олія для сковороди
• 1 чайна ложка ванілі
Цей базовий рецепт з ваніллю можна урізноманітнити за допомогою різних інгредієнтів:
• У масло можна додати невелику кількість ягід, шматочків банана, горіхів або шоколадних чіпсів.
• Ягоди або нарізаний банан можна викласти на тісто, поки воно смажиться на одній стороні, і тоді перевертати на іншу сторону.
• Можна додати в тісто лимонну цедру, корицю, мускатний горіх, гвоздику, і ін.
• Замість звичайного борошна можна спробувати борошно з цільного зерна.
• Можна додати у тісто трошки насіння льону.
• Зменшити кількість цукру за смаком.
Американські млинці на молоці з чорницею
• 200 г борошна, що саме підіймається (складається зі звичайного борошна, солі і пекарського порошку)
• 1 чайна ложка пекарського порошку
• 1 яйце
• 300 мл молока
• Шматочок масла
• 150 г чорниці
• Рослинна олія для сковороди
• Кленовий, кукурудзяний або інший солодкий сироп за смаком
У першій ємності змішайте борошно, пекарський порошок і сіль. У другій ємності змішайте яйце і молоко. З'єднайте вміст першої та другої ємності і збивайте, поки не отримаєте тісто без грудочок. Додайте розтоплене масло і половину чорниці. Нагрійте сковороду, додайте олію, після чого можна починати смажити млинці — по 3-4 млинці на одній сковороді. На стіл можна подавати з сиропом та чорницею.
Абрикосові млинці на молоці з медовим маслом
• 140 г борошна, що саме підіймається
• Щіпка соди
• 25 г цукрової пудри
• 1 яйце
• 150 мл молока
• Подрібнені сухі абрикоси
• Олія для смаження
• Для масла: 100 г м'якого масла та 2 чайних ложки меду
Для медового масла: змішайте інгредієнти і вилийте суміш на харчову плівку. Загорніть в плівку і охолодіть. Медове масло може зберігатися в холодильнику до одного місяця.
Для тіста — в першій ємності змішайте борошно, соду, сіль і цукор. У другій ємності змішайте яйце і молоко. З'єднайте вміст першої та другої ємності, додайте подрібнені абрикоси. Млинці посмажте — по 3-4 млинця на одній сковороді. Подавайте на стіл з медовим маслом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття