Menu
Джерело: stocksnap.io

15 причин, чому варто пити молоко кожен день

Молоко — це прекрасне джерело кальцію та безлічі інших корисних вітамінів і мікроелементів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Молоко — це прекрасне джерело кальцію та безлічі інших корисних вітамінів і мікроелементів. Молоко — це смачний напій, який чудово доповнює інші продукти. Молоко доступне за ціною та добре зберігається. Пропонуємо вам 15 причин, чому варто пити молоко кожен день.

1. Молоко корисне для здоров'я кісток

Всі чули про таке неприємне захворювання як остеопороз. Всі знають, що для здоров'я кісток необхідний кальцій, фосфор і вітамін D — і все це є в молоці. Щоб отримати середню добову норму кальцію, достатньо трьох склянок молока в день. Крім того, багато кальцію міститься в інших молочних продуктах: кефірі, йогурті, деяких видах сиру (наприклад, в кисломолочному сирі, чеддері, моцарелі).

Читайте також: Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, і де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

2. Молоко допомагає підтримувати вагу

І навіть скинути вагу. Як показали дослідження, достатня кількість кальцію в день не тільки служить профілактикою остеопорозу, але й допомагає скинути вагу. При цьому, щоб худнути, разом з кальцієм потрібно споживати достатню кількість білка (який міститься в молоці).

Причини пити молоко кожен день

3. Молоко — прекрасний перекус

По-перше, молоко зручно брати з собою на роботу і в дорогу. По-друге, молоко можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Тому, молоко може стати прекрасним перекусом і вгамувати голод в перервах між основними прийомами їжі. Прекрасна альтернатива молоку — ситні молочні смузі, багаті кальцієм та вітамінами. Такий перекус вгамує голод, при цьому калорій в ньому міститься не так і багато.

4. Молоко допомагає боротися зі стресом

Наприкінці насиченого або навіть напруженого дня, склянка теплого молока допоможе заспокоїтися, зняти стрес і втому. Для жінок молоко забезпечить ще один бонус, а саме допоможе пом'якшити симптоми ПМС.

5. Молоко допомагає наростити м'язову масу

Молоко необхідно для тих, хто активно займається спортом і хоче наростити м'язову масу (за рахунок високого вмісту білка).

6. Молоко корисне для здоров'я в цілому

Завдяки вмісту кальцію, фосфору, магнію, калію, вітамінів А, D, вітамінів групи В та інших корисних мікроелементів, молоко — просто незамінний продукт для того, щоб отримувати з їжею всі необхідні поживні речовини та добре себе почувати. 

Читайте також: Користь молока для всієї родини: кому і скільки потрібно молока, щоб бути здоровим

Причини пити молоко кожен день

7. Молоко — це смачно

Тим більше, що зараз на полицях магазинів можна знайти різні види молока: знежирене, з різним відсотком жирності, пряжене, з добавками, вітамінізоване, з какао, та ін.

8. Молоко безпечне

До того як з'явилася пастеризація, молоко було джерелом інфекцій та створювало загрозу для здоров'я. Сьогодні, завдяки сучасним методам обробки (пастеризація, ультрапастеризація, стерилізація), молоко абсолютно безпечне (при цьому дуже корисне) для здоров'я.

Читайте також: Що таке ультрапастеризація і чому це найважливіше відкриття ХХ століття

9. Кава з молоком — це не тільки смачно, але й корисно

Крім того, кава з молоком показана людям з підвищеною кислотністю, каву з молоком корисніше пити увечері (щоб не заробити безсоння), додавання молока в каву допомагає запобігти раку стравоходу. Сьогодні у продажу є безліч видів кави з молоком і кожен може вибрати те, що йому більше до смаку. Найвідоміші види кави з молоком: латте, капучіно, макіато. Менш відомі: браунер, кафе-о-ле, бреве, медовий раф, флет вайт. Додавати до кави можна звичайне молоко, пряжене молоко, спеціальні вершки для кави.

Читайте також: Кава з молоком - шкода чи користь улюбленого напою

Причини пити молоко кожен день

10. З додавання молока можна приготувати багато смачних напоїв

З молоком можна пити не тільки каву, але й чай (британці поганого не порадять), какао з молоком (в цьому напої міститься величезна кількість вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів), а також молочні смузі, які корисні і для здоров'я, і для фігури.

Читайте також: 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя

11. Молоко широко використовується в кулінарії

Навіть якщо ви не любите молоко саме по собі, це не означає, що не варто використовувати молоко для готування. З молоком можна приготувати вівсянку, манну та рисову каші, омлети, млинці на молоці, супи та багато-багато іншого.

12. Молоко корисне для дітей

Найменшим рекомендується давати молоко не раніше 9 місяців, і обов'язково спеціальних дитячих марок. Для старших дітей, якщо вони не хочуть пити молоко, можна готувати смачні фруктові смузі, какао з молоком, та інші корисні молочні напої.

Читайте також: Від 6 місяців і старше — які молочні продукти варто давати у вигляді прикорму маленьким дітям

Причини пити молоко кожен день

13. Молоко допоможе краще спати

Для того, щоб краще спати вночі, рекомендується випивати перед сном склянку теплого молока. Це допоможе краще спати і не зашкодить здоров'ю, на відміну від штучних препаратів.

14. Молоко допомагає при застуді

Для хворого горла склянка гарячого молока (особливо з медом і маслом) — найкращі ліки.

Читайте також: 3 смачних рецепти від застуди, які насправді працюють

15. Молоко корисне для шкіри та волосся

Завдяки наявності кальцію, фосфору, вітаміну D та інших корисних мікроелементів, регулярне споживання молока корисно не тільки для здоров'я в цілому, але й для зовнішнього вигляду — шкіри, нігтів, волосся.

Читайте також: Косметичний рай для обличчя: прості рецепти з молоком і медом

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття