Menu
Що таке сендвіч BLT та як його готувати — три рецепти

Що таке сендвіч BLT та як його готувати — три рецепти

Сьогодні, існує безліч видів бутербродів та сендвічів. Серед усього цього розмаїття, існує один сендвіч, який займає особливе місце  це сендвіч BLT.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні, існує безліч видів бутербродів та сендвічів. Серед усього цього розмаїття, існує один сендвіч, який займає особливе місце це сендвіч BLT.

Якщо ви любите смачні сендвічі (хоча хто їх не любить?), то напевно чули про такий сендвіч як BLT, а може навіть і куштували його. У цій статті розповідаємо, з яких інгредієнтів складається сендвіч BLT, як його готувати та які бувають види сендвіча BLT.

Перш за все, BLT розшифровується як бекон, латук і томат (Bacon, Lettuce, Tomato) звідси й назва сендвіча.

Класичний сендвіч BLT складається саме з цих інгредієнтів. Крім того, існують різновиди сендвіча BLT: каліфорнійський BLT й BLT спеціально для сніданку. Кожен з цих сендвічів вартий того, щоб його скуштувати. Більш того, приготувати їх зовсім нескладно.

Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Як приготувати класичний сендвіч BLT

Для того щоб приготувати цей смачний сендвіч, вам знадобляться дуже прості інгредієнти:

  • Два шматочки хліба їх краще підсмажити в тостері.
  • 3 скибочки бекону їх потрібно підсмажити до хрусткої скоринки, після чого бекон викласти на паперовий рушник (щоб стік жир).
  • 1 великий помідор.
  • Листя салату.
  • Майонез, гірчиця, соус або салатна заправка.

Помідор та листя салату добре вимийте. Шматочки хліба намастіть майонезом або іншим соусом. Про те, чим можна замінити майонез, читайте в статті 10 продуктів-замінників майонезу. Помідор наріжте великими товстими кружечками. На один зі шматочків хліба покладіть помідори. Зверху на помідор покладіть листя салату, потім скибочки підсмаженого хрусткого бекону. Накрийте другим шматочком хліба. Класичний сендвіч BLT готовий! Смачного!

Btl сендвіч

Читайте також: 7 смачних сендвічів, які варто спробувати хоча б раз у житті

Каліфорнійський сендвіч BLT — як приготувати

Каліфорнійський варіант сендвіча BLT готується майже так само, як і класичний, за винятком двох інгредієнтів: стиглого авокадо та свіжого лимонного соку.

Після того як покладете на шматочок хліба помідор, листовий салат та бекон, додайте ще кілька шматочків стиглого авокадо і збризніть лимонним соком. Зверху покладіть другий шматочок хліба. Каліфорнійський сендвіч BLT готовий! Смачного!

Btl сендвіч

Також читайте: У чому користь авокадо та що з ним приготувати — 5 рецептів

Сендвіч BLT для сніданку — рецепт з сиром

Існує ще один рецепт сендвіча BLT — призначений спеціально для сніданку. Він так і називається — Breakfast Special BLT. Готується цей сендвіч трохи складніше, ніж класичний або каліфорнійський BLT, однак результат того вартий.

Отже, для того щоб приготувати сендвіч Breakfast Special BLT, вам знадобляться ті ж інгредієнти, що і в класичному рецепті, плюс шматочок сиру (рекомендується чеддер) і одне яйце.

Btl сендвіч

 

Після того як підсмажиться бекон і ви перекладете його на паперовий рушник, підсмажте на сковороді яйце (можна на жирі від бекону, можна на рослинній олії) — до того ступеня готовності, який вам більше подобається.

Шматочок хліба намастіть майонезом або іншим соусом, покладіть зверху помідор, латук, бекон, смажене яйце та шматочок сиру чеддер. Накрийте іншим шматочком хліба. Сендвіч BLT для сніданку готовий! Смачного!

Btl сендвіч

Читайте також: 7 + 1 ідея, як і з чим швидко приготувати смачні бутерброди

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття