Menu
Джерело: pexels.com

7 смачних сендвічів, які варто спробувати хоча б раз у житті

Сендвіч — простий і дуже смачний перекус, який з'явився у нас порівняно недавно, проте відразу ж став дуже популярним.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сендвіч — простий і дуже смачний перекус, який з'явився у нас порівняно недавно, проте відразу ж став дуже популярним. Як ви, напевно, знаєте, існує безліч видів сендвічів, і в цій статті ми постараємося хоча б трохи у цьому різноманітті розібратися.

3 листопада в США святкується День сендвіча, в зв'язку з чим ми вирішили розібратися, які бувають види сендвічів і з чим вони готуються.

Сендвіч — історія виникнення

Сендвіч — це два шматочки хліба або булочки, між якими розміщується різноманітна начинка. Якщо сендвіч складається з однієї булочки, то це відкритий сендвіч або бутерброд.

Наскільки відомо, сендвіч родом з Англії. Названий він так по імені графа Сендвіча. Згідно з легендою, останній був завзятим азартним гравцем і одного разу під час тривалої гри слуга приніс йому сендвіч — ростбіф (шматок гов'ядини) між двома шматками хліба. Так з'явився сендвіч.

Сендвіч — інгредієнти

  • Для того щоб зробити сендвіч, можна взяти такі види хліба: звичайний житній або білий хліб, батон, підсмажені тости, спеціальні булочки для сендвічів і гамбургерів, чіабатту, шматочки багета, ін.
  • Як правило, в сендвічі є м'ясо або ковбаса (за винятком вегетаріанських сендвічів): шинка, копчена індичка або курка, буженина, салямі або інша копчена ковбаса, докторська ковбаса, ін.
  • Звичайно ж, сендвіч не може називатися сендвічем, якщо в ньому немає сиру. Для сендвічів часто беруть тверді види сиру, такі як чеддер, голандський, звенигородський, ніжний, сметанковий, проволоне і багато інших.
  • Які бувають сендвічі
  • У сендвіч часто кладуть овочі: шматочки помідора, огірка, зелень. Рідше — фрукти.
  • Булочки для сендвіча можна змащувати вершковим маслом, майонезом або турецьким йогуртом (замінник майонезу) або спеціально приготовленими соусами.

Рецепти найсмачніших сендвічів ви знайдете тут 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Які бувають сендвічі

Сендвічі бувають дуже різні, і в цій статті ми розповімо про найбільш відомі сендвічі.

1. Гамбургер

У США гамбургер — найпопулярніший вид сендвічів. Класичний гамбургер складається зі смаженої котлети, овочів, сиру (чеддер або ін.), майонезу і кетчупу, які подаються всередині розрізаної круглої булочки. Існує багато видів гамбургерів: чізбургер (в якому обов'язково є сир), чікенбургер (гамбургер з курячим м'ясом), веджібургер (вегетаріанський гамбургер), фішбургери (гамбургер з рибною котлетою замість м'ясної).

Які бувають сендвічі

2. Паніні

Останнім часом, у нас став популярним такий вид сендвічів як паніні. Щоб приготувати паніні, потрібна чіабатта, яка розрізається на дві частини. Наповнювачі для паніні можуть бути якими завгодно: м'ясо, сир, овочі. Особливість паніні в тому, що цей сендвіч готується на грилі і подається гарячим.

Які бувають сендвічі

3. Крок-мадам і крок-месьє

Це французький варіант сендвічів. Крок-месьє готується з двома шматочками хліба, шинкою і сиром. В крок-мадам також додають яєчню. Готується французький сендвіч в духовці, на сковороді або на грилі.

Які бувають сендвічі

4. Сендвіч Рубен

Цей сендвіч готується з пастрамі (м'ясний делікатес з яловичини), швейцарським сиром, квашеною капустою і скибочками житнього хліба. Смакота!

5. Сендвіч Монте-Крісто

Ще один популярний вид сендвічів — це сендвіч Монте-Крісто. Для того щоб приготувати цей сендвіч, знадобиться звичайний м'який хліб, шинка або індичка, напівтвердий сир, майонез і кетчуп, яйце. Особливість цього сендвіча в тому, що він вмочується у збите яйце, після чого смажиться на сковороді.

6. Сендвіч BLT

BLT розшифровується як бекон, латук, помідор. Класичний сендвіч BLT готується саме з цими інгредієнтами. Дві скибочки хліба, підсмажений бекон, листя латуку і шматочки помідорів — так виглядає класичний сендвіч BLT. Буває також сендвіч BLT для сніданку (плюс яйце і твердий сир, зазвичай чеддер).

Які бувають сендвічі

7. Сендвіч Дегвуд

Особливість сендвіча Дегвуд полягає в тому, що він складається з багатьох шарів начинки. Начинка може бути якою завгодно, головне щоб було смачно і зручно їсти. Смачного!

Які бувають сендвічі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття