Menu
Що приготувати з фруктами та ягодами — 7 ідей для корисного десерту

Що приготувати з фруктами та ягодами — 7 ідей для корисного десерту

Смузі з ягодами та кисломолочним сиром, фруктові смузі на ряжанці, виноградний десерт зі сметаною, запечені груші, ягідний десерт з мюслі — у цій статті ми підібрали ідеї простих та смачних десертів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кінець літа та початок осені — період, коли доступно багато самих різних фруктів та ягід: яблук, груш, винограду, ягід, кавунів та динь, персиків, нектаринів. Якщо ви любите солодощі, то зараз найбільш слушний час для того, щоб готувати смачні десерти з фруктами та ягодами. У цій статті ми зробили підбірку — 7 простих та смачних десертів, які можна приготувати вже зараз.

Холодний виноградний десерт з йогуртом

Все, що потрібно для цього десерту, це виноград без кісточок (можна рожевий та зелений), йогурт (фруктовий, класичний, турецький), трішки ванілі та цукор або мед. Виноградини потрібно розрізати навпіл, розподілити по красивих прозорих склянках, залити йогуртом, додати мед або цукор за смаком. Такий десерт варто поставити на кілька годин в холодильник — і можна подавати на стіл!

йогурт

Більше — в статті Час їсти виноград — що приготувати з виноградом

Смузі з ягодами та кисломолочним сиром

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я, то, скоріше за все, у вашому раціоні є кисломолочний сир — продукт з високим вмістом білка, вітамінів та інших корисних речовин. Кисломолочний сир можна вживати як окремий продукт, а можна приготувати з ним багато смачних десертів, в тому числі смузі — наприклад, сирний смузі з малиною.

Смузі з ягодами та кисломолочним сиром

Читайте також: Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

Сирний десерт з персиками

Персики й нектарини — корисні та смачні фрукти, з якими можна приготувати багато різних десертів. Візьміть кілька стиглих персиків або нектаринів, трохи кисломолочного сиру та солодкого сирка, цукор за смаком. Інгредієнти складіть в блендер і добре подрібніть. Десерт готовий!

Сир

Також, з персиками й нектаринами можна приготувати смачні смузі: персиково-банановий смузі на йогурті, персиковий смузі з йогуртом та апельсиновим соком, персиковим напій на молоці та йогурті.

Смузі

Більше — в статті Що приготувати з персиками — найкращі рецепти смачних десертів

Фруктово-ягідні смузі з ряжанкою

Якщо ви любите корисні фруктові десерти, то напевно готуєте фруктові та ягідні смузі — на молоці, на кефірі, на кисломолочній заквасці, на класичному або турецькому йогурті. Крім того, смачні та корисні смузі можна приготувати і на ряжанці — завдяки ряжанці у них виходить особливий м'який карамельний смак.

Ряжанка

Наприклад, спробуйте приготувати полунично-банановий смузі на ряжанці (полуницю можна взяти свіжу та заморожену) або смузі з персиками та ягодами (малиною, чорницею, смородиною). Готується смузі простіше простого: інгредієнти потрібно скласти в блендер, добре подрібнити — і можна насолоджуватися!

Смузі

Читайте також: Напій здоров'я — 5 ідей для смачного та корисного смузі

Запечені груші

Цей десерт дуже просто приготувати, й інгредієнти знадобляться найпростіші: стиглі груші, вівсяні пластівці, коричневий цукор, вершкове масло та яблучний сік. Крім того, якщо ви любите груші, спробуйте приготувати смузі з цим корисним фруктом: смузі з грушею та бананом на йогурті, яблучно-грушевий молочний коктейль, смузі на молоці з грушею та ягодами.

Запечені груші

Рецепти — в статті Що приготувати з грушею — найкращі рецепти страв з грушею

Ягідний десерт з йогуртом і мюслі

Щоб приготувати такий десерт, вам знадобляться свіжі ягоди (на ваш смак), мюслі, йогурт (турецький або фруктовий) та красиві склянки. На дно кожної склянки викладіть шар йогурту, потім шар мюслі та порцію ягід. Повторіть — всього у вас повинно вийти шість шарів. Готовий десерт поставте ненадовго в холодильник — і приємного апетиту!

Ягідний десерт з йогуртом і мюслі

Читайте також: Варто скуштувати — 7 молочних продуктів, які з'явилися зовсім недавно

Яблучні смузі

Наприкінці літа та на початку осені доступно багато найрізноманітніших сортів яблук: кислі, солодкі, кисло-солодкі. Тому, зараз можна готувати смачні десерти зі свіжими яблуками: яблучно-полуничний смузі на молоці та йогурті, яблучно-банановий смузі на молоці, яблучно-морквяний смузі на ряжанці, яблучний смузі з вівсянкою на кефірі та інші.

Яблучні смузі

Більше — читайте в статті Як і з чим приготувати яблучний смузі — 10 ідей для швидкого перекусу

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття