Час їсти виноград — що приготувати з виноградом
Виноград смачний сам по собі, а крім того — з виноградом можна приготувати багато смачних страв.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Виноград — смачний та корисний продукт. Виноград містить багато корисних речовин, таких як фосфор, залізо, кальцій, вітаміни групи В, вітамін А та інші. Відомо, що виноград якнайкраще поєднується з різними видами сиру. «Виноград і сир — як поцілунок», — говорять в Іспанії.
Виноград смачний сам по собі, а крім того — з виноградом можна приготувати багато смачних страв, таких як салат з куркою і виноградом, виноградний пиріг, десерти з виноградом і, звичайно ж, смузі з виноградом. Почнемо!
Як приготувати салат з куркою і виноградом — рецепт
- 400 грамів відвареного курячого філе
- 200 грамів селери
- 1,5 склянки винограду без кісточки
- 1 склянка горіхів (волоських, мигдальних, кешью, інших) — за бажанням
- 1 невелика цибулина
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка кисло-солодкого соусу
- 150 мл турецького йогурту (для заправки)
Куряче філе наріжте кубиками. Селеру подрібніть. Виноградини розріжте навпіл. Цибулину очистіть і подрібніть. Добре перемішайте всі інгредієнти, поставте в холодильник хоча б на 1 годину і можна подавати салат на стіл. Смачного!
Читайте також: Чим заправити салат — соуси і заправки для салатів на сметані та йогурті
Як швидко приготувати смачний виноградний пиріг — рецепт
- 4 яйця
- 200 грамів йогурту з ягодами або турецького йогурту
- 1 чайна ложка ванілі
- 6 столових ложок кукурудзяної муки
- 400 грамів винограду без кісточки
- 2 столових ложки подрібнених горіхів
- 2 столових ложки цукрової пудри
Яйця злегка збийте. Додайте йогурт, ваніль, кукурудзяну муку і добре все перемішайте. Виноград розділіть на дві частини. Половину винограду викладіть на дно пекарської форми. Вилийте тісто. Зверху викладіть другу половину винограду. Випікайте пиріг 30 хвилин в духовці при температурі 175 градусів. Коли пиріг буде готовий, посипте його цукровою пудрою і подрібненими горіхами. Охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Запечений виноград з йогуртом — простий рецепт смачного десерту
- 500 грамів винограду без кісточки
- 1 чайна ложка канолової олії
- 150 мл йогурту
- Сіль та дрібка чорного перцю — за бажанням
Виноград викладіть в форму для запікання і збризніть каноловою олією. Поставте в духовку на 15-20 хвилин, щоб виноград став м'яким. Готовий виноград полийте холодним йогуртом. Смачного!
Холодний десерт з виноградом — рецепт
- 2 склянки винограду без кісточки (можна склянку зеленого і склянку рожевого)
- 600 мл йогурту (фруктового або турецького)
- Дрібка ванілі — за бажанням
- 0,3 склянки коричневого цукру або меду
Виноградини розріжте навпіл і розподіліть по 7-8 склянках. Залийте виноград йогуртом. Потім додайте в кожну склянку з десертом 1 столову ложку цукру. Поставте десерт мінімум на 3 години в холодильник.
Виноград в сметані — дуже простий і смачний десерт
- 3 склянки винограду без кісточки (можна 1,5 склянки зеленого і 1,5 склянки рожевого)
- 1 склянка сметани
- 0,3 склянки коричневого цукру
- 1 чайна ложка лимонного соку — за бажанням
Сметану добре перемішайте з коричневим цукром. Виноград викладіть в красиву глибоку тарілку і полийте сметаною. Десерт готовий! Дуже просто і смачно!
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Як приготувати смузі з виноградом на йогурті — рецепт перший
- 0,5 склянки винограду без кісточки
- 3 великих ягоди полуниці
- 3 кубики льоду
- 150 мл турецького йогурту або полуничного йогурту
- 1 велике яблуко фуджі (або інше солодке яблуко)
Яблуко розріжте на 4 частини і видаліть серцевину. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!
Зелений смузі — смачно та корисно для здоров'я
- 1 склянка винограду без кісточки
- 1 банан
- 200 мл йогурту
- 1 середнє яблуко
- 1 склянка листя шпинату
Яблуко розріжте на 4 частини і видаліть серцевину. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття