Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні
Італійська кухня — смачна, ситна та досить різноманітна. Крім того, традиційні страви італійської кухні не так складно приготувати. Отже, якщо ви чекаєте гостей або якщо потрібно нагодувати всю сім'ю, чому б не приготувати щось з італійської кухні?
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Італійська кухня — смачна, ситна та досить різноманітна. Крім того, традиційні страви італійської кухні не так складно приготувати. Отже, якщо ви чекаєте гостей або якщо потрібно нагодувати всю сім'ю, чому б не приготувати щось з італійської кухні?
Салат з моцарелою та макаронами, лазанья з чеддером і сиром проволоне, макаронна запіканка зіті, піца з салямі та різними видами сиру — все це італійська кухня. У цій статті, пропонуємо вам 7 ідей — 7 італійських страв, які можна приготувати вже на цих вихідних.
1. Піца
Перша страва, яке спадає на думку при згадці італійської кухні — це, звичайно ж, піца. Піца з овочами та моцарелою, піца з помідорами та сиром проволоне, піца з яловичиною та різними видами сиру, піца з бринзою і зеленню, піца з курячим м'ясом та моцарелою — це лише деякі види піци. Приготувати піцу можна за рецептом, а можна придумати свій рецепт — з тих інгредієнтів, які більше подобаються вам.
Звичайно ж, жодну піцу не можна уявити без сиру, а саме без моцарели або чеддеру (або без поєднання цих сирів). До речі, як з'ясували новозеландські вчені, саме ці види сиру — чеддер та моцарелла — забезпечують ідеальну, з точки зору смаку та запаху, піцу.
Більше читайте в статті Як та з чим приготувати смачну піцу — 2 рецепти тіста і 10 ідей для начинки
2. Лазанья
Лазанья з яловичиною і п'ятьма видами сиру, лазанья нашвидкуруч з моцарелою, лазанья з овочами та декількома видами сиру — що може бути краще? І якщо ви, з якихось причин, не хочете готувати піцу, то чому б не приготувати справжню лазанью? Лазанью готують з шарів тіста впереміш з начинкою з м'яса, овочів та різних видів сиру (не обов'язково італійських). При цьому, приготувати лазанью в домашніх умовах — зовсім не складно.
Більше про те, як це зробити, читайте в нашій статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів
3. Зіті
Зіті — це запіканка з макаронів, в яку додають овочі, м'ясо та різні види сиру (звичайно ж, моцарелу, проволоне, але не тільки). Готується зіті ще простіше, ніж лазанья. Середній час приготування — 1 година.
Більше про те, як готувати зіті, читайте в статті Як та з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти
4. Салати з макаронами
Особлива страва італійської кухні — це салати з макаронами. Салат з макаронами фарфале, маринованими помідорами та моцарелою; салат з макаронами фузілі, салямі, проволоне і овочами; салат з макаронами, болгарським перцем, селерою, зеленим горошком і чеддером — це лише кілька ідей, з чим приготувати цю смачну страву.
Більш того, придумати (і втілити в життя) рецепт для салату з макаронами ви можете самостійно — з тих інгредієнтів, які подобаються саме вам.
Більше читайте в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами
5. Сирні кульки
Є така смачна закуска — смажені сирні кульки з моцарелою. Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться моцарела в розсолі (сирні кульки), борошно, яйця та інші прості інгредієнти. Рецепт — в статті Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне і сиром чеддер.
6. Різото
Різото — страва з рису, яку часто готують італійські господині, особливо в північній частині Італії. Існує безліч варіантів різото, в тому числі різото з рисом арборіо, сиром проволоне та овочами.
Про те, як приготувати різото, читайте в статті Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне
7. Салат Капрезе
Якщо потрібно приготувати щось нашвидкуруч, то нехай це буде салат Капрезе — класичний італійський салат, який вважається однією з найпростіших страв італійської кухні. Все, що знадобиться для приготування цього салату, це помідори, моцарела, оливкова олія, базилік, сіль та перець.
При цьому, головне — не забувати, що італійські салати готуються не так, як українські. Наприклад, для італійського салату овочі нарізаються великими шматками, а заправляються італійські салати оливковою олією або бальзамічним оцтом.
Про те, як готуються італійські салати, читайте в статті Готуємо по-італійськи — 4 салати з моцарелою
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття