Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне
У цій статті ми зробили підбірку італійських рецептів з проволоне, які сподобаються будь-якій українській господині.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Проволоне — твердий нежирний сир, який по праву вважається одним з кращих італійських сирів. Сир проволоне буває звичайний і копчений. В Україні сир проволоне — звичайний і копчений — випускає Баштанський сирзавод, продукція якого відома в Україні та за її межами і який вважається одним з провідних експертів сирної справи.
Сир «Провволлоне» ТМ «Пирятинъ» використовується для приготування бутербродів і сендвічів, запечених страв (лазанья, піца) і сирних супів, так як він добре плавиться. А ще це прекрасне доповнення до сирної тарілки або салату.
Читайте також: Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне і сиром чеддер
У цій статті ми зробили підбірку італійських рецептів з проволоне, які сподобаються будь-якій українській господині: макаронний салат з сиром проволоне, різотто з сиром проволоне та дві сирні закуски, які дуже легко приготувати та які стануть прикрасою будь-якого застілля.
Салат з макаронами і сиром проволоне — рецепт
Ми вже писали про те, що італійські господині часто готують салати з макаронами. Пропонуємо вам приготувати такий салат самостійно — ви переконаєтеся, що нічого складного в цьому немає, а інгредієнти для салату можна купити в будь-якому супермаркеті.
- 1 чашка різнокольорових макаронів
- 150 грамів нарізаного кубиками сиру проволоне
- Один зелений перець, очищений і подрібнений
- Півчашки оливкового масла
- Чверть чашки червоного винного оцту
- 2 подрібнених зубчики часнику
- Сіль за смаком
- Дрібка сухого чебрецю і сухого орегано
- Чверть чашки зеленого базиліка
У невеликій тарілці перемішайте оливкову олію з часником, додайте трави і оцет. Відставте соус в сторону. Макарони відваріть до стану al dente, відкиньте на друшляк. Додайте до макаронів перець, сир та соус. Посоліть. Охолоджувати салат потрібно протягом 1-2 годин, періодично помішуючи. Макаронний салат з проволоне готовий!
Різотто з сиром проволоне — рецепт
Різотто — страва з рису, поширена в Північній Італії. Існує безліч варіантів різотто. У цій статті ми пропонуємо вам варіант різотто з сиром проволоне.
- 1,5 чашки сиру арборіо
- 1 чашка сухого білого вина
- 6 чашок курячого бульйону
- 2 чашки подрібненого сиру проволоне
- 2 столових ложки вершкового масла
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 цибуля-шалот, нарізана кільцями
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 8 виноградних помідорів, розрізаних на чверть
- Трохи свіжого або сухого базиліка
- Сіль і перець
У сковороді нагрійте оливкову олію і протушкуйте цибулю, потім додайте часник. Додайте на сковороду рис, залийте рис однією чашкою вина і однією чашкою курячого бульйону. Тушкуйте, постійно помішуючи, поки рідина не вбереться. Додайте ще одну чашку бульйону і знову тушкуйте, поки рідина не вбереться. Повторіть, поки не закінчиться бульйон. Готовий рис зніміть з вогню, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Потім додайте сир, сіль і перець. Знову все перемішайте. В кінці додайте помідори і прикрасьте різотто базиліком. Різотто з сиром проволоне можна подавати на стіл!
Маринований сир проволоне — рецепт
- 300 грамів сиру проволоне, нарізаного кубиками по 20 мм
- Півчашки оливкової олії
- Чверть чашки свіжовичавленого лимонного соку
- 3 зубчики часнику, нарізаних тонкими скибочками
- 2 чайні ложки свіжої лимонної цедри
- 1 чайна ложка насіння фенхелю
- Половина чайної ложки чорного перцю (не меленого)
- Чверть чайної ложки червоного перцю
- Літрова банка з кришкою
- Вакуумний пакет для харчових продуктів
Сир викладіть у вакуумний пакет. Решту інгредієнтів складіть в банку, закрийте кришку і добре потрясіть. Залийте сир рідиною і закрийте пакет. Поставте пакет в холодильник мінімум на 8 годин (можна на кілька діб). Маринований сир проволоне готовий! Перед тим як подавати на стіл, дістаньте з холодильника і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
Закуска для фуршету — сир проволоне з оливками і салямі (20 порцій)
- 300 грамів сиру проволоне
- 10 шматочків маринованого перцю
- 10 шматочків салямі
- 20 зелених оливок без кісточки, можна з начинкою
- 20 чорних оливок без кісточки
- 20 дерев'яних роженів або великих зубочисток
Сир проволоне наріжте кубиками — повинно вийти 20 кубиків. Перчики розріжте на чверть — маєте отримати 10 шматочків перцю (шматочки повинні бути такого розміру, щоб їх можна було обернути навколо кубиків сиру). Кружечки салямі розріжте наполовину. Візьміть шматочок перцю і оберніть його навколо кубика сиру, повторіть для інших дев'яти шматочків. Візьміть половинку салямі та двічі оберніть її навколо сиру з перцем. Нанизайте сир з перцем і салямі на дерев'яний рожен. Повторіть ще дев'ять разів — у вас повинно вийти 10 дерев'яних роженів з сиром проволоне, перцем і салямі. Тепер візьміть 10 роженів, що залишилися. Нанизайте на рожен спочатку чорну оливку, потім кубик сиру проволоне, потім зелену оливку. Повторіть ще 9 разів. В результаті у вас повинно вийти 20 вертелів з закускою: десять — з оливками та сиром проволоне, десять — з салямі та сиром проволоне.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття